Avram Gal l-a numit în funcţie pe noul preşedinte al PC Diaspora din zona Malaga (Spania)

Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal, care se află într-o vizită în Spania în aceste zile, l-a pus azi în funcţie pe noul preşedinte al Partidului Conservator Diaspora, pe zona Malaga.

Este vorba de Ioan Giurgiu, un om de afaceri stabilit de 15 ani în Spania, care deţine o firmă de construcţii în peninsula iberică. Ioan Giurgiu este de loc din Luna, de lângă Câmpia Turzii.

“Este un om hotărât, un român adevărat, iar experienşţa sa în străinătate, coroborată cu reuşita sa,ne poate fi de folosm, în demersul nostru de a identifica problemele românilor de peste hotare, pentru că nu poţi rezolva problemele lor înainte de a le cunoaşte. Tocmai de aceea am decis să fiu mai aproape de ei, prezent în comunităţile lor”, a declarat Avram Gal, pentru Turda News.

Avram Gal, în vizită în Spania, pentru a pregăti europarlamentarele

Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal, se află într-o vizită în Spania, în zona Malaga, unde are programate întâlniri cu românii stabiliţi sau plecaţi peste hotare.

Vizita preşedintelui PC Diaspora are legătură cu apropiatele alegeri europarlamentare, în această vizită propunându-şi să ia contact cu problemele românilor de peste hotare, eventuale soluţii propuse de aceştia pentru rezolvarea celor sesizate, dar şi stabilirea unor legături mai strânse cu românii de peste graniţă.

“Cred că e important să le acordăm atenţia necesară românilor care sunt peste graniţele ţării, pentru că sunt cetăţeni români şi mulţi dintre ei se confruntă cu diverse probleme. De când am preluat preşedinţia PC Diaspora am vizitat mai multe zone locuite de români, peste hotare şi pot spune că am realizat o legătură mai bună cu ei”, a declarat Avram Gal.

Avram Gal: Îmi continui activitatea la Externe

 

Avram Gal

 

Avram Gal, preşedintele PC Diaspora şi preşedinte executiv al PC Cluj, a declarat că în urma schimbărilor guvernamentale care au condus la formarea unui nou Guvern, susţinut de PSD-PC-UNPR-UDMR, îşi va continua activitatea în calitate de consilier al Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan-Dragoş-Aureliu Marian-Stanoevici.

Avram Gal a ocupat aceeaşi funcţie şi în vechiul Guvern, fiind consilier al fostului ministru liberal Cristian David.

“Am câteva proiecte pe care vreau să le continui, pentru că nu-mi place să las lucrurile neterminate, mai ales dacă mi-am propus ceva”, a comentat Avram Gal pentruTurdaNews.

Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal, a sarbatorit Ziua Femeii în Germania, la conservatorii din diasporă

Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal, a sarbatorit  ziua de 8 Martie în Germania, alături de soţia sa, la invitaţia preşedintelui PC Diaspora Germania, Adrian Băcilă.

“Organizaţia PC din Germania e una dintre cele mai puternice organizaţii ale Partidului Conservator din Diaspora. Sunt oameni deosebiţi aici, buni profesionişti în ceea ce fac şi adevăraţi români. E un colţ de Românie aici în Germania şi asta nu poate decât să mă bucure”, a declarat liderul PC Diaspora, Avram Gal.

În ultimul timp, Avram Gal a revitalizat sau înfiinţat mai multe organizaţii ale PC în Diaspora, în diverse ţări din Europa, dar şi în SUA.

Presedintele PC Diaspora la Atena

In intervalul 27-29 ianuarie 2014 presedintele PC Diaspora, dl. Gal Avram,  a efectuat o deplasare in Grecia unde, in urma intalnirii cu membrii formatiunii din Atena, a reconfirmat-o in functia de presedinte a filialei partidului, in Republica Elena, pe d-na Liliana Lupan.

Ca de obicei, pe parcursul vizitelor sale in afara granitelor,  dl. Avram s-a intalnit si cu investitori de pe plan local, care s-au interesat despre posibilitatile de afaceri in Romania si despre cadrul legal pe care-l vor gasi in tara noastra.

PC Câmpia Turzii le-a făcut sărbătorile mai fericite celor suferinzi

Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal, însoţit de deputatul PC Ioan Moldovan, de Romică Ţociu şi de alţi colegi din organizaţia locală a Partidului Conservator, au făcut azi o bucurie celor aflaţi în suferinţă, fiind internaţi în Spitalul din Câmpia Turzii, în perioada Crăciunului.

De dimineaţă, conservatorii au pregătit pachetele cu bunătăţi, astfel încât bolnavii internaţi în Spitalul din localitate să se bucure de sărbătorea naşterii Domnului, chiar dacă se află în suferinţă, pe patul de spital. Preşedintele PC Diaspora şi deputatul Ioan Moldovan le-au urat însănătoşire cât mai grabnică celor internaţi în spital, urându-le ca sărbătoarea naşterii Domnului să le umple sufletele de bucurie, iubire şi gânduri bune.

Cei internaţi în spital, dar şi personalul medical, au avut o surpriză, în momentul în care l-au văzut pe cunoscutul actor Romică Ţociu că vine să le dea cadouri de Crăciun. Romică Ţociu este prieten bun cu Avram Gal şi este prezent la Câmpia Turzii împreună cu familia, pentru a sărbătorii naşterea Domnului alături de familia prietenului său.

“Sunt oameni care îşi vor petrece Crăciunul în spital. Nu putem să nu ne gândim şi la ei, pentru că tocmai asta înseamnă spiritul Crăciunului, să fim mai buni cu cei din jurul nostru, să încercăm să ne ajutăm semenii şi să le aducem o bucurie, dacă ne stă în putere acest lucru. Pe această cale, doresc sărbători fericite tuturor locuitorilor din Câmpia Turzii şi cititorilor dvs şi să avem un an 2014 mult mai bun decât acesta, cu împliniri, bucurii şi o viaţă mai bună”, a declarat Avram Gal, preşedintele PC Diaspora.(sursa: turda  news)

Tociu 1Tociu 2Tociu 3

Romanii si bulgarii fac front comun in Marea Britanie

Londra

Romanii si bulgarii si-au dat mana, la Londra, pentru a incerca sa convinga presa britanica ca nu toti imigrantii sunt certati cu munca si ca, din contra, marea lor majoritate au venit in Marea Britanie sa munceasca in mod cinstit.

Alliance Against Romanians and Bulgarians Discrimination”, asa se numeste organizatia care a initiat o ampla demonstratie, pasnica, in fata la Palatul Westminster, adica Parlamentul Britanic, de la Londra.

Aflat ca de obicei in mijlocul romanilor din afara granitelor, atunci cand acestia au evenimente importante pentru comunitatea lor, presedintele PC Diaspora, Gal Avram, a avut un discurs apreciat de catre cei prezenti si de catre presa britanica care a urmarit evenimentul cu interes. “Dragi prieteni bulgari si romani,
Ma simt onorat si totodata mândru ca am ocazia sa fiu alaturi de dvs, in cadrul acestei manifestații pasnice, care demonstrează ca avem un tel comun si anume acela de-a demonstra britanicilor si nu numai ca cetățenii noștri sunt, in marea lor majoritate, persoane respectabile si dornice sa muncească cinstit. Știm ca avem si persoane care au ales un alt mod de viata, cel infracțional, insa nu suntem de acord cu stigmatizarea noastra in masa, fara discernământ, in presa englezeasca! Sunt președinte al Partidului Conservator din Romania, Departamentul Diaspora, adica exact persoana care încearcă sa-i protejeze pe romanii din afara granitelor. Prezenta mea in mijlocul dvs demonstrează exact acest lucru si va rog sa credeți ca întotdeauna, eu sau colegii mei, ne vom afla printre dvs pentru a fi la curent cu problemele care va preocupa.

Dumnezeu sa ne ajute!”

 

 

Discutii fructuoase la Atena ale conducerii PC Diaspora

Andreea Tudoran si Liliana Lupan

Secretarul general adj, al PC Diaspora, Andreea Tudoran si presedintele Filialei PC Diaspora-Grecia, Liliana Lupan, au avut intalniri in capitala Greciei cu mai multe organisme guvernamentale elene, dar si cu reprezentanti ai altor partide locale si ai mass-mediei de limba romana.

 

Discutiile s-au concentrat pe modul cum vede Grecia solicitarea Romaniei de-a intra in spatiul Schengen, sau pe tema relatiilor comerciale si de investitii bilaterale, dar si pe felul cum se integreaza si acomodeaza cetatenii romani in Grecia.

 

Dl. Pantelis Maravelias, redactorul sef al ziarului Focus, publicatie de limba romana care apare concomitent si la Bucuresti si la Atena, si-a exprimat intentia de-a colabora cu ziaristii romani, dar si cu autoritatile noastre, pentru o mai buna informare a diasporei despre realitatile sociale si economice care-i intereseaza, iar dl. George Noulas, secretar general adj al partidului Nea Mera-New Day, ar fi interest de-o colaborare cu Partidul Conservator, solicitare pe care d-soara Andreea Tudoran o va inainta conducerii partidului.

 

Gal Avram si Remus Pricopie, pentru Romanii din Afara

 

Avram Gal si Min. Educatiei, Remus PricopiePresedintele PC Diaspora, Gal Avram a participat la cel de-al treilea Forum al Romanilor de Pretutindeni, intr-o companie aleasa, precum ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, din cadrul MAE, Cristian David, sau ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Subiectele pe care le-a dezbatut dl Gal Avram, impreuna cu ceilalti demnitari si invitati prezenti sunt de maxim interes pentru cei intre 6 si 8 milioane de romani, care traiesc in afara granitelor Romaniei. Acestia se confrunta la ora actuala cu trei mari probleme,  prima fiind cea a crizei economico-finaciare mondiale, urmata de cele ale pastrarii indentitatii lor nationale, dar si, concomitent, de necesitatea de-a se integra si acomoda cu specificul tarilor unde traiesc si muncesc.

Cu toate ca exista 18 institutii, la nivel guvernamental, parlamentar, sau non-guvernamental, care se preocupa de soarta romanilor din diaspora, este nevoie de o concentrare a eforturilor acestora, pentru a se gasi caile cele mai bune pentru ca romanii din afara granitelor sa capete statutul pe care-l merita, ca cetateni ai tarii noastre!

Si asta este exact una dintre preocuparile majore ale presedintelui PC Diaspora, Gal Avram, care prin pozitia sa politica, dar si prin cea guvernamentala, incearca sa reuneasca fortele tuturor organisemor implicate in sprijinirea romanilor din afara granitelor!

Cu ocazia Zilei Nationale,Presedintele Gal Avram ureaza tuturor romanilor “La Multi Ani”
Duminica,1 dec 2013, dl Avram Gal, consilier al Ministrului delegat pentru romanii de pretutindeni, a participat la Evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Roquetas de Marla invitația Asociaţiei Socio-Culturale Românesti´´Rumanos Almerienses´´.
Sărbătoarea, organizată  cu ajutorul Viceconsulatului României și al Primăriei locale,   a debutat cu omagierea Zilei Naționale a Romaniei, urmată de mesajele de felicitări ale oficialităţilor prezente, române şi spaniole.  S-a dansat  Hora Unirii, impreuna cu  comunitatea românească, în semn de bună convieţuire cu cetăţenii români, precum şi de apreciere pentru iniţiativa de organizare a acţiunii culturale româneşti, de proporţii, în municipiul Roquetas de Mar, unde traiesc peste 11.000 de romani.
Prezența autorităţilor provinciale si locale – reprezentate de către subprefectul provinciei Almeria, primarul localităţii, însoţit de echipa de consilieri, comisarul șef provincial de Poliția Națională, și alți oficiali din sectoare relevante ale administrației publice – precum și de prezența unei delegații din comuna Ceanu Mare, jud. Cluj, alaturi de organizatori, este un semn al bunei cooperari romano-spaniole!
Ansamblul Folcloric „Joc de Ceanu Mare” din jud. Cluj, care s-a deplasat la Almeria cu această ocazie a realizat, alături de artiști din comunitatea românească de pe plan local, un program deosebit, dedicat sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie.
Evenimentul s-a mai bucurat si de-o  expoziţie de artă tradiţională românească , unde au fost degustate faimoasele produse tradiţionale româneşti.
Sprijin pentru romanii din diaspora

PC Diaspora pentru Diaspora

Actualitatea romaneasca este unul dintre ziarele cele mai citite de catre romanii de peste hotare. Explicatia este simpla si anume aceea ca se distribuie, in mod gratuit, in Spania si Italia, adica in tarile unde traiesc si muncesc cele mai mari comunitati de romani din diaspora.

Exact acesta este si motivul pentru care presedintele PC Diaspora, dl. Gal Avram, si-a inceput “ofensiva” de informare a romanilor, legata de sprijinul pe care departamentul pe care-l conduce il poate acorda conationalilor nostri de peste hotare, chiar cu aceasta publicatie.

In scrisoarea deschisa,  adresata diasporei romanesti, dl. Avram explica in ce fel ii poate ajuta pe romani si unde se pot adresa, atunci cand autoritatile noastre, sau cele straine, de pe plan local, nu au timpul sau dispozitia necesara pentru a incerca sa le rezolve problemele.

Scrisoarea deschisa a presedintelui PC Diaspora poate fi citita pe linkul:

http://issuu.com/actualitatea-romaneasca/docs/ar_nr20/3?e=4131603/5812594, pe care-l puteti copia si abia apoi accesa sau , daca reusiti, direct prin click pe link, iar noi suntem siguri ca astfel de invitatii vor fi transmise si pentru romanii de pe alte spatii, in publicatiile care apar in SUA, Franta, Germania, Canada, Grecia, sau Austria.

 

 

 

 

 

 

Gal Avram, lobby economic in Italia !

Gal Avram 1 Gal Avram 2 Gal Avram 3Presedintele PC Diaspora, Gal Avram, promoveaza industria noastra agro-alimentara, in Italia

 

Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in Italia, organism creat de doar cateva luni si menit sa constituie un real sprijin pentru cei 70.000 de romani cu afaceri in Italia, dar si pentru cei 35.000 de italieni care dezvolta afaceri in Romania, se dovedeste a fi extrem de activa, dovada fiind numeroasele evenimente realizate intr-un timp foarte scurt.

Unul dintre acestea este Forumul Economic “Italia-Romania, desfasurat in data de 29.11.2013 la Academia di Romania, din Roma, manifestare menita sa impulsioneze sectorul nostru agro-alimentar si in special, produsele traditionale si cele bio, realizate in Romania.

Asa cum ne-a obisnuit in ultima vreme, presedintele PC Diaspora, dl. Gal Avram, s-a implicat in organizarea acestui important eveniment economic, alaturi de Camera noastra de Comert si de Asociatia Romanilor din Italia, manifestarea fiind imediat  urmata  de- o alta, respectiv Targul Romania-Italia unde, pe langa produsele noastre agro-alimentare, vor fi promovate  si serviciile de transport, precum si turismul romanesc, cu toate componenetele sale, adica munte, mare, sau agroturism medical!

 

 

Presedintele Fondator al PC iese la atac !

Voiculescu îi atacă dur pe liberali

sursa(cronica romana)

antonescu voiculescuFondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a lansat un atac dur la adresa PNL, în cadrul Consiliului Naţional al Partidului Conservator, arată România Liberă.

Atacul a avut loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului, unde conservatorii supun spre aprobare lista cu noii membri interimari ai Consiliului, precum şi propunerea privind mandatarea Biroului Executiv. Totodată, vor întocmi rezoluţia privind participarea la alegerile europarlamentare.

În discursul ţinut în deschiderea lucrărilor Consiliului, Dan Voiculescu a declarat că USL este în pericol, din cauza liberalilor şi că, dacă USL se va rupe şi fiecare partid va avea un candidat pentru alegerile prezidenţiale, şi PC va desemna un candidat pentru Cotroceni.”Aţi urmărit, aţi văzut, PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime când sunt două rânduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale. PNL, celălalt partener al nostru, nu de puţine ori, a avuacţiuni frivole faţă de parteneri, PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv. Liberalii doreşc şi ei să aibă rezultate maxime la alegeri”, a susţinut Dan Voiculescu.

Preşedintele de onoare al PC a menţionat că nu este de acord ca USL să aibă doi candidaţi în alegerile prezidenţiale. Totuşi, i-a avertizat pe liderii PSD şi PC că, într-un astfel de caz, PC va veni cu un al treilea candidat în cursa pentru Cotroceni.

Liderii PC Diaspora alesi in Consiliul National

O saptamana plina de evenimente!

Scris de Silviu Ionescu in 17 noiembrie 2013 la 14:54, in Politics330 vizualizari2 comentarii Taguridomeniul economicevenimentepoliticasport shortlinkhttp://crct.ro/njm4
De mult nu am mai avut o saptamana plina de atatea evenimente, din mai toate sferele de activitate, pornind de la politica, sport si incheind cu domeniul economic.

Pornind cu sfera  politicului , am constatat o usoara delimitare a PC-ului fata de PNL, unde, cu ocazia Consilului National al acestui partid, presedintele fondator Dan Voiculescu a afirmat clar ca indulcirea pozitiei pe care liberalii o au, fata de presedintele Traian Basescu,  nu poate fi de bun augur pentru unitatea USL-ului. De altfel, s-a si decis ca PC-ul sa “mearga” singur la alegerile eurparlamentare de anul viitor. Nu mai putin importanta a fost si cooptarea unor tineri politicieni in structurile Consiliului National, in persoanele lui Gal Avram si a deputatului Mircea Irimie, respectiv presedintele si prim-vicepresedintele PC-Diaspora.

O noutate mai putin placuta a fost pierderea primei manse a dublei cu Grecia, pentru locul liber de la Campionatul Mondial de Fotbal, de anul viitor din Brazilia. Daca selectionerul Victor Piturca va renunta, macar pentru o zi, la ambitia de-a alcatui lotul dupa simpatiile si antipatiile sale si va trimite in teren, saptamana viitoare, pe cei mai in forma jucatori ai momentului, avem o oarecare sansa de-a rasturna rezultatul de la Atena.

Tot in acest domeniu, s-a petrecut si un “cutremur” la Liga Profesionista de Fotbal, unde a fost detronat, dupa 17 ani de domnie, celebrul si simpaticul Mitica Dragomir. Prea multe nu se vor schimba la nivelul Ligii, de vreme ce noul sef, Gino Iorgulescu, este si el “uns cu toate alifiile”, singura diferenta urmand a fi lipsa petei de culoare pe care dl Mitica o aducea, ori de cate ori era invitat sa comenteze ceva legat de fotbalul romanesc.

In sfarsit, dar nu mai putin importante sunt si doua evenimente economice, primul fiind  stirea ca ministrul mediului, Rovana Plumb, a reusit sa aduca in tara 855 de milioane de euro, intr-un singur an, de la U.E., in conditiile in care precedenta guvernare a putut sa absoarba, in acest domeniu si pe durata intregului mandat, doar 4% din fondurile europene pe care le-a avut la dispozitie, mai exact doar 197 de milioane de euro.

Cea dea doua noutate care, in masura in care se va si finaliza, va produce o mare bucurie multor cetateni romani, este aceea ca Senatul si Camera Deputatilor au pe masa de lucru un proiect de lege referitor la creditele in valuta. Este binecunoscut faptul ca foarte multe persoane au accesat credite in euro, dolari si cei mai ghinionisti, in franci elevetieni. De asemenea, se stie ca prin devalorizarea monedei nationale, in raport cu aceste valute si in special cu francul elvetian, beneficiarii acestor credite au ajuns sa ramburseze chiar si dublu fata de cat se estima, la momentul cand au contract imprumutul. Acest fenomen ii face, mai ales pe cei care au avut nesansa sa se imprumute in moneda elevetiana, sa se afle in imposibilitatea de-a mai putea continua cu plata ratelor si automat sa ajunga la pierderea caselor, sau a altor bunuri de folosinta indelungata, pe care le-au achizitionat cu banii de la banci.

In acest context, cu adevarat tragic, cele doua Camere ale Legislativului dezbat in aceste zile un proiect de lege prin care statul, impreuna cu bancile sa suporte aceste pierderi, iar beneficiarii imprumuturilor sa ramburseze banii  doar tinuandu-se cont de rata de schimb existenta la momentul cand s-a contractat imprumutul.

Aprobarea unei asemenea legi ar dovedi ca intr-adevar Romania incepe sa fie preocupata de grijile romanilor, care nu au nici o vina ca nu au putut sa prevada o astfel de evolutie ametitoare a pietei financiare si care au ajuns sa nu mai poata dormi de grija acestor imprumuturi, care pot sa-i lase oricand in mijlocul strazii! (sursa: corectnews)

Avram Gal a făcut filială PC la Roma!

Capitala Italiei are, din această săptămână, o filială a Partidului Conservator. Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal, a făcut o vizită la Roma, pentru a pune bazele noii organizaţii de pe teritoriul italian. Noul preşedinte al PC Roma este Paul Asultanei, un om de afaceri român stabilit în Italia de mai mulţi ani. “Îmi continui munca la care m-am înhămat, respectiv aceea de a constitui filiale ale Partidului Conservator în diaspora românească, pentru a stabili o legătură mai bună cu românii stabiliţi sau plecaţi peste hotare şi pentru a le reprezenta mai bine interesele. Ca şi în alte locuri unde am pus bazele unor organizaţii ale Partidului Conservator, şi la Roma am văzut dorinţă de implicare, dăruire pentru mai binele românilor şi perspective de a face lucrurile să funcţioneze. Avem români deosebiţi în diaspora, iar ei merită să fie puşi în valoare, pentru că au dorinţă nestăvilită de a se pune în slujba binelui ţării lor. Ăsta este un lucru foarte important!”, a declarat Avram Gal.

 

http://www.turdanews.net/

Gal Avram sustine investitiile straine!

Presedintele PC Diaspora sustine demararea Proiectului “Rosia Montana”

 

Gal Avram, presedintele PC Diaspora, considera ca a venit momentul in care Romania trebuie sa-si asume respectarea contractelor, sau chiar si a promisiunilor facute companiilor straine.

Rosia Montana este doar un exemplu, insa astfel de situatii s-au intalnit si, din pacate, inca apar si in continuare si nu fac decat sa intareasca suspiciunea marilor firme, din afara Romaniei, ca in tara noastra una stabilesti si semnezi, chiar la nivel de guvern si alta se intampla in realitate. Cu alte cuvinte, s-a creat o atmosfera total nepropice investitiilor straine, care isi fac planuri de lunga durata, cu imobilizare de importante resurse financiare si, in Romania, se trezesc ca peste noapte termenii s-au schimbat.

Este ilogic ca la fiecare diferenta de opinie sa organizam un referendum, indiferent daca este pentru Rosia Montana, sau pentru eutanasierea cainilor de pe strazi, pentru ca de aceea cetatenii au ales parlamentari si indirect guvernanti, ca acestia sa ia decizii in numele lor, iar daca acestia mai si gresesc populatia ii poate sanctiona la urmatoarele alegeri. Niciodata nu vom vedea un consens general si singura solutie este ca cei care au fost pusi sa ia decizii sa-si faca treaba!

Tinerii politicieni pot de acum sa opteze pentru studii de specialitate!

Anul universitar care se apropie cu pasi repezi vine cu o oferta interesanta pentru tinerii care vor sa imbratiseze o cariera politica.

Este vorba despre universitatile  care si-au creat facultati de stiinte politice si unde studentii vor invata sa devina politicieni de profesie, in cadrul partidelor unde se regasesc ca si ideologie,  la cabinetele parlamentarilor, ministrilor, sau autoritatilor locale.

Pentru exemplificare veti gasi in continuare una dintre aceste variante:

 

AFIS ADMITERE 2013 AFIS FFSPU_GENERAL

Presdintele PC Diaspora anunta schimbari majore in relatia cu romanii din afara granitelor!

Schimbari de esenta menite sa ajute Diaspora Romana!

Festivalul anual al Diasporei Romane, care a devenit deja o traditie asteptata intodeauna cu interes, a adus si de aceasta data noutati care vor schimba relatia cu romanii din afara granitelor.

In afara de schimbarile anuntate de catre Presedintele PC Diaspora, dl. Gal Avram, cu ocazia ultimei Conferinte de Presa a Partidului Conservator, prin care se propuneau reducerea taxelor consulare pentru romanii din afara, sau chiar angajarea acestora ,atunci cand au studiile corespunzatoare, in pozitii consulare la ambasadele noastre, acelasi domn Gal Avram ne anunta alte idei cel putin la fel de interesante.

Expunera s-a facut in cadrul Reuniunii liderilor din USL, PDL, sau PPDD, care se ocupa de relatia cu Diaspora in cadrul partidelor lor, intalnire organizata la Mangalia in cadrul Festivalului Diasporei Romane.

Cea mai importanta propunere a fost aceea de infiintare a unei directii in cadrul MAE-Departamentul Romanii de Pretutindeni, care sa fie dedicata oamenilor de afaceri romani decisi  sa aduca investitii in Romania.

De asemenea, se cauta o solutie pentru identificarea de resurse bugetare care sa permita repatrierea trupurilor neinsufletite ale romanilor care nu au lasat in urma lor resurse materiale. Nu mai putin importanta este si hotararea de-a se infiinta sectii de votare pe langa bisericile unde sunt mari comunitati de romani, in ideea de-a oferi sansa cator mai multi concetateni de-ai nostri sa poata participa la procesele electorale.

Un alt ministru al PC demonstreaza ca isi face foarte bine treaba !
Ministrul Maria Grapini, prima persoana care incerca sa faca ceva pentru turismul romanesc!
Declaratia a fost facuta de catre marele sportiv roman Ilie Nastase, cu ocazia festivitatii de numire a primilor opt ambasadori onorifici ai turismului romanesc. Evenimentul s-a desfasurat la Grand Phoenicia, hotelul fiind pus la dispozitia organizatorilor, cu generozitate, de catre Dr. Mohammad Murad care, pe langa locatia care a gazduit Ceremonia, detine si functia de presedinte al Patronatului din Turism.

Cu siguranta ca legenda vie a tenisului nostru se referea la faptul ca actualul ministru al turismului este prima persoana care face ceva intr-adevar remarcabil pentru acest domeniu, pentru ca diferite incercari au mai fost facute si de catre predecesorii sai. De altfel, ideea de-a folosi aceasta resursa umana exceptionala, pe care o avem noi romanii si de-a transforma vedetele de talie mondiala in ambasadori onorifici, le-a venit chiar celor doi la Brasov, cu doar cateva luni in urma, in timpul unei discutii despre modalitatile de-a face cunoscut potentialul turistic romanesc.   

Ce inseamna de fapt ambasador al turismului romanesc si cine sunt cele opt personalitati care au acceptat aceasta onoare si, in acelasi timp, mare raspundere?

Este vorba despre un contract serios, incheiat intre ministerul turismului si nume de rezonanta, resectiv Gabriela Sazabo, Elisabeta Lipa, Gheorghe Zamfir, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Iolanda Balas, care a lipsit din motive de sanatate, Grigore Lese si bineinteles Ilile Nastase, fiind stabilite obiective clare pentru promovarea Romaniei, pe banii guvernului, insa fara compensatii materiale pentru ambasadorii nostri onorifici, ceea ce este demn de apreciat si dovedeste ca starurile noastre sunt gata sa lucreze doar pentru imaginea turismului nostru, fara nici un beneficiu personal!

Chiar daca vorbim despre ambasadori onorifici, implicarea ministerului roman de externe in acest proiect demonstreaza ca de fapt se va face o reprezentare profesionista,  dovada certa fiind si pasapoartele diplomatice, deocamdata tot onorifice, pe care chiar dl. ministrul Titus Corlatean si, ulterior, d-na ministru Grapini le-au inmanat noilor reprezentanti ai turismului romanesc. Pentru destinderea audientei, ministrul Corlatean a facut si o gluma sfatuindu-i pe proaspetii ambasadori sa nu-si foloseasca decat pasapoartele personale, daca intentioneaza sa viziteze Taiwanul, pentru a nu se crea discutii diplomatice similare cu cele recent petrecute.

Numarul mare de ministri prezenti la ceremonie, printre care Lilian Zamfiroiu-presedintele ICR, Varujan Vosganian-Economie, Lucia Varga-Ape si Paduri, Doina Pana-Dialog Social, Dan Enache-secretar de stat Turism, sau Vasile Cepoi-consilier de stat al Premierului, ne face sa intelegem importanta pe care guvernul o acorda acestui demers, care se pare ca se va repeta la fiecare sase luni si unde vom avea ocazia sa vedem si alte nume sonore implicate in promovarea turismului romanesc, unul dintre acestea fiind cu siguranta cel al celebrei soprane Angela Gheorgiu.(sursa: corectnews)

Presedintele PC, Daniel Constntin, anunta noi masuri in agricultura


Master plan in Agricultura, promis de Daniel Constantin: de la fermele de familie la liberalizarea pietei funciare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a prezentat, intr-o emisiune difuzata de televiziunea publica, principalele masuri din viitorul master plan privind dezvoltarea agriculturii romanesti pe termen lung. Un punct important pe agenda ministrului sunt fermele familiale, chiar daca acestea nu s-au bucurat de succes.

“Indiferent ce s-a facut pana acum la Cotroceni, am vorbit de fiecare data de un masterplan. Ideea este comuna tuturor ministrilor: vrem pentru agricutura sa avem idei de dezvoltare, pe cel putin pe 10 ani, care sa ofere predictibilitate pentru investitorii care vor sa investeasca in acest domeniu”, a spus Daniel Constantin, la TVR 1.

Agricultorii romani, neinteresati de fermele familiale

Ministrul Agriculturii s-a aratat increzator ca fermele familiale, proiectul de suflet al ministrului si introdus in strategia elaborata de minister, vor avea succes, desi fermierii nu s-au inghesuit sa ia 50.000 de euro din fonduri europene si ca in 2014 va avea loc liberalizarea pietei funciare.

Jucatorii din piata contactati de Business24 au explicat ca proiectul are din start foarte multe minusuri legate de procedura si principii de aplicare.

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Laurentiu Baciu crede ca banii din fonduri nerambursali sunt putini pentru dotarea unei ferme familiale. In plus, el crede ca exista foarte multe semne de intrebare cu privire la legislatia justificativa.

Un alt aspect prezentat cu optimism de Daniel Constantin este liberalizarea pietei funciare, despre care spune ca va avea loc “pana in 2014″. In opinia ministrului exista “multa demagogie pe tema acestui subiect”, dar precizeaza ca interesul sau este “sa protejez producatorii din Romania”.

Piata funciara va fi liberalizata de la 1 ianuarie 2014, insa legea in baza careia vor putea fi vandute terenurile agricole strainilor persoane fizice nu a fost inca definitivata.

Liberalizarea pietei funciare: noua lege, gata in septembrie

Legea care va reglementa vanzarea terenurilor agricole catre persoane fizice romane sau straine va ajunge pe masa Executivului de abia la sfarsitul acestei luni, urmand sa fie supusa apoi votului parlamentarilor. Cel mai probabil, legea va fi gata in octombrie, anuntat ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

”Vrem ca in luna septembrie sau cel tarziu in octombrie sa avem o lege foarte clara care sa reglementeze vanzarea terenurilor agricole de la 1 ianuarie 2014, atunci cand se va liberaliza piata funciara, iar persoanele fizice straine pot cumpara terenuri in Romania”, a declarat seful MADR.

ADS va interveni pe piata funciara

Potrivit ministrului, noul act normativ va prevedea posibilitatea ca statul, vecinii sau arendasii terenurilor sa aiba dreptul de preemptiune la cumpararea terenurilor.

“Noua lege a ADS va rezolva doua probleme. In primul rand, va asigura competitivitatea fermierului roman, dandu-i sansa fie vecinului, fie arendasului sau statului sa aiba dreptul de preemptiune. Pe de alta parte, ADS va administra capitalul funciar pe care il are si va reglementa piata funciara”, a afirmat Daniel Constantin.

El sustine ca noul act normativ va crea cadrul pentru ca ADS sa avizeze orice vanzare sau schimb de teren, dar si sa participe la procesul de comasare a terenurilor.

“ADS trebuie sa aiba rolul de a interveni pe piata funciara. Sa cumpere suprafete mici si sa vanda suprafete mari. Cu alte cuvinte, sa ajute la procesul de comasare. Sa cumpere parcele de doua, trei, cinci sau zece hectare si sa vanda 100 de hectare, cel putin”, a adaugat ministrul Agriculturii. (Sursa: Business24.ro)

PC Diaspora ia atitudine contra extremismului !

Conservatorii au depus azi plângeri penale împotriva autorităţilor locale din Joseni şi autorităţilor judeţene din Harghita, precum şi împotriva lui Vona Gabor. Textul plângerilorFURTUNA Flavia

Partidul Conservator a depus astăzi două plângeri penale îndreptate împotriva organizatorilor evenimentului de la Joseni – eveniment transformat într-o veritabilă platformă anti-constituţională – cât şi împotriva lui Vona Gabor, lider al unei formaţiuni anti-româneşti şi anti-semite care desfăşoară pe teritoriul României activităţi ce pot pune în pericol siguranţa naţională.

Flavia Furtuna, reprezentantului Partidului Conservator în această speţă şi vicepreşedinte PC Diaspora, a explicat:

“Am formulat o Cerere în vederea sesizării Curtii de Apel Bucureşti şi declarării ca indezirabili, conform legii, a membrilor grupării extremiste Jobbik şi a liderului acesteia Gabor Vona, în temeiul art. 30 din OUG nr.102 / 2005 cu privire la restrângerea dreptului la liberă circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor Uniunii Europene şi a membrilor Spaţiului Economic European. Totodată s-a formulat Plângere Penală împotriva d-lui Gall Szabolcs, în calitate de Primar al Comunei Joseni din judeţul Harghita, a membrilor Consililui Local al comunei Joseni şi a membrilor Consiliului Judeţean Harghita pentru săvârşirea infracţiuniilor de: acţiuni împotriva ordinii constituţionale, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art.166 ind.1Cod penal; gestiune frauduloasă, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 214 Cod penal; abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art.248 Cod penal; deturnarea de fonduri  stipulată şi pedepsită de prevederile art. 3021 Cod penal; încălcarea dispoziţiilor art. 3, OUG  nr. 31/ 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.”

 

Deputatul de Diaspora Ovidiu Raeţchi, purtător de cuvânt al Grupului Parlamentar Conservator, a explicat necesitatea acestui gest:

“În timp ce preşedintele Băsescu convinge statele din zona să-l accepte ca lider regional şi să-l însoţească într-o cruciadă târzie împotriva Ungariei, noi încercăm să soluţionăm problema mai aplicat. Există legi în România, există legi în Uniunea Europeană, trebuie doar să ceri respectarea lor.”

 

Ataşăm mai jos extrase relevante din plângeri:

  1. Împotriva numiţilor: Gall Szabolcs, în calitate de Primar al Comunei Joseni din judeţul Harghita,  a membrilor Consililui Local al comunei Joseni şi a membrilor Consiliului Judeţean Harghita

pentru săvârşirea infracţiuniilor de:

-        acţiuni împotriva ordinii constituţionale, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art.166 ind.1Cod penal: ,, Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi” .

-        gestiune frauduloasa, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 214 Cod penal: „Pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinţă, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri, se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Gestiunea frauduloasă săvârşită în scopul de a dobândi un folos material se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în intregime sau în parte proprietatea statului, acţiunea penală pentru fapta prevazută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”

-        abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art.248 Cod penal: „Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instiţuii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se refera art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.”

-        deturnarea de fonduri  stipulată şi pedepsită de prevederile art. 3021 Cod penal: ,,Schimbarea destinaţiei fondurilor băneşti sau a resurselor materiale, fără respectarea prevederilor legale, dacă fapta a cauzat o perturbare a activităţii economico-financiare sau a produs o pagubă unui organ ori unei instituţii de stat sau unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.”

-        şi pentru încalcarea dispoziţiilor art. 3, OUG  nr. 31/ 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii: ,,(1) Constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sanctionează şi aderarea la o organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum şi sprijinirea sub orice formă a unei organizaţii având acest caracter.”

MOTIVELE PLÂNGERII PENALE

ÎN FAPT:

Prin hotărâre de Consiliu local,  Primăria Comunei Joseni  a alocat suma de 30.000,  iar prin hotărârea Consiliului Judeţean Harghita suma de  7.500 lei cu scopul de a finanţa, cu bani publici Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal pe durata a cinci zile.

La eveniment a fost promovată  Alianţa Tinerilor de Dreapta- Mişcarea pentru o Ungarie mai bună, organizaţie cunoscută prin caracterul fascist, extremist sovin şi xenofob. Securitatea evenimentului a fost asigurată de o organizaţie paramilitară iar declaraţiile făcute au avut un puternic caracter separatist şi anti-naţional: “Guvernul ungar nu a adus în discuţie la nivel internaţional problema Trianonului şi a autonomiei Ţinutului Secuiesc. Nu vom renunţa la scopul nostru, ca toţi maghiarii să trăiască într-o singură patrie. Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede. Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie“, a declarat Vona Gabor, liderul gruparii potrivit corespondentului Mediafax. Vona Gabor a declarat participantilor la Tabăra EMI că interesele etnicilor maghiari prevalează în faţa relaţiei româno-maghiare, iar Ungaria “are obligaţia” să prezinte cerinţele minorităţii în faţa forurilor internaţionale.

El a mai spus că problema minorităţii maghiare reprezintă “o tragedie a regiunii” impusă de Europa Occidentală cu obiectivul de a “exploata” naţiunile central europene. Lider al fostei grupări Garda Maghiară (interzisă de Ungaria în 2009), Vona Gabor a subliniat că “fenomenul care este numit de presă extremism nu este altceva decât vocea nouă care va conduce Ungaria viitorului“.

Avănd în vedere cele de mai sus, considerăm că finanţarea din bani publici,  pe teritoriul României, a unor astfel de acţiuni încalcă dispoziţiile art. 30 alin 7 din Constituţie „(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.”

Mai mult, potrivit declaraţiei liderului grupării extremiste Jobbik: „Nu vom renunţa la ideea anulării Trianonului”, considerăm că aceasta contravine flagrant spiritului şi realităţilor contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea.

Luând în considerare toate aspectele arătate mai sus vă solicităm să demaraţi cercetarea penală pentru identificarea, sancţionarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate de finanţarea din bani publici a manifestărilor cu caracter vădit antinaţional şi anticonstiuţional. În fapt, sumele alocate nu servesc interesului naţional fiind folosite în alt scop decât cel declarat în hotărârea de consiliu.

ÎN DREPT: ART. 245 Cod penal, ART. 145 Cod penal, ART.166 ind.1 Cod penal, ART. 214 Cod penal, art. 3 din O.U.G. nr. 31/2002,  ART. 30 alin. 7 din Constituţia României coroborate cu dispozitiile Codului de Procedura Penală.

 

II. Cerere în vederea sesizării Curţii de Apel Bucureşti şi declararea ca indezirabili, conform legii, a membrilor grupării extremiste Jobbik şi a liderului acestuia Gabor Vona, în temeiul art. 30 din OUG nr.102 / 2005 cu privire la restrângerea dreptului la liberă circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor Uniunii Europene şi a membrilor Spaţiului Economic European.

În fapt:

Gruparea extremistă de dreapta, Jobbik, al cărei lider este Gabor Vona, desfăşoară periodic activităţi pe teritoriul României cu mesaje rasiste, fasciste, xenofobe.

Astfel, potrivit declaraţiilor recente ale liderului grupării Jobbik, Gabor Vona împreună cu alţi membri ai partidului menţionat anterior au fost prezenţi de şase ori la Tabăra Tinerilor Maghiari (EMI) din Ardeal, făcând declaraţii extremiste, cu un puternic caracter fascist, rasist şi separatist.

Astfel, considerăm că sunt aplicabile dispoziţiile art. 30 din OUG nr. 102/2005 : “Declararea ca indezirabil este o măsură care se dispune împotriva unui cetăţean al Uniunii Europene sau unui membru de familie al acestuia care a desfăşurat, desfăşoară ori despre care există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.“

Potrivit declaratiilor lui Gabor Vona: “Guvernul ungar nu a adus în discuţie la nivel internaţional problema Trianonului şi a autonomiei Ţinutului Secuiesc. Nu vom renunţa la scopul nostru, ca toţi maghiarii să trăiască într-o singură patrie. Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede. Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie“, a declarat Vona Gabor, liderul grupării potrivit corespondentului Mediafax.

Vona Gabor a declarat participanţilor la Tabăra EMI că interesele etnicilor maghiari prevalează în faţa relaţiei româno-maghiare, iar Ungaria “are obligaţia” să prezinte cerinţele minorităţii în faţa forurilor internaţionale.”  Astfel de afirmatii sunt deosebit de periculoase pentru statul de drept şi pentru stabilitatea inter-etnică si constituie temei pentru luarea măsurii de declarare ca indezirabil a lui Gabor Vona, precum şi a membrilor grupării pe care o conduce.

Organizarea de mainfestaţii pe teritoriul României a grupării separatiste Jobbik nu se justifică în niciun fel, aducând numai prejudicii la nivelul stabilităţii relaţiilor inter-etnice şi conducând la tensiuni pe plan local.

Totodată, se încalcă şi dispoziţiile art. 30 alin 7 din Constitutie „(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.”

Având în vedere cele de mai sus, vă rugam, domnule Procuror General, să dispuneţi verficări ale celor menţionate mai sus şi să dispuneţi cu privire la oportunitatea sesizării instanţei cu o cerere de declarare a indezirabilităţii persoanelor menţionate, conform legii.

În drept: îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile OUG 102/2005 şi pe cele ale art. 30 din Constituţia României.

- See more at: http://www.partidulconservator.ro/2013/08/conservatorii-au-depus-azi-plangeri-penale-impotriva-autoritatilor-locale-din-joseni-si-autoritatilor-judetene-din-harghita-precum-si-impotriva-lui-vona-gabor-textul-plangerilor/#sthash.JdiRz6mQ.dpuf

Presedintele Fondator al PC, dl. Dan Voiculescu, Doreste Reanalizarea Pedepselor Capitale !

0Parlamentarii Partidului Conservator doresc o dezbatere pe tema pedepsei cu moartea la nivelul Parlamentului European în 2014

Într-un mesaj postat pe blogul personal, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, vorbeşte despre o posibilă temă de campanie PC pentru alegerile euro-parlamentare din 2014:

 

„M-am întâlnit recent cu un grup de parlamentari conservatori decişi să ridice problema pedepsei cu moartea la nivel european. Gestul de neimaginat al tatălui care şi-a violat propriul copil de numai doi ani a reuşit să stupefieze, să dezguste şi să revolte pe toată lumea. Sunt – spun parlamentarii conservatori – culpe atât de grave încât abolesc condiţia umană a făptuitorului, iar mutilarea sexuală a unui copil nevinovat nu poate fi decât fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar câţiva ani în închisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni în societate şi va recidiva.

 

Fiind vorba de un principiu important al Uniunii Europene – cel al refuzului de a admite pedeapsa cu moartea – e limpede că o dezbatere reală asupra subiectului nu poate fi purtată decât la nivel european. Limitarea temei exclusiv la România – aşa cum s-a întâmplat până acum – e doar o amăgire populistă, pentru că o schimbare de viziune asupra subiectului poate să plece numai de la Bruxelles.

 

Trebuie privită cu atenţie, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregăti pentru alegerile euro-parlamentare o platformă electorală care propune o discuţie majoră asupra pedepsei cu moartea în cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. Însă mai este cetăţean şi om un tată capabil să-şi agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejată o umanitate care este, în fapt, inumană?

 

Sunt întrebări pe care spiritul conservator ar trebui să le ridice în Parlamentul European.”

- See more at: http://www.partidulconservator.ro/2013/08/parlamentarii-partidului-conservator-doresc-o-dezbatere-pe-tema-pedepsei-cu-moartea-la-nivelul-parlamentului-european-in-2014/#sthash.OL3HBkFR.dpuf

Presedintele PC Diaspora Ia Atitudine Contra Extremismului !

0PC Diaspora Propune Măsuri Ferme Contra Extremismului

Avram Gal, preşedintele PC Diaspora, a declarat astăzi, la o întalnire cu românii de peste hotare:

 

“Constat cu îngrijorare că se înmulţesc declaraţiile politicienilor maghiari menite să creeze o stare de tensiune şi de conflict în rândul cetăţenilor români, atât a celor aflaţi în ţară cât şi a celor din Diaspora. Recenta afirmaţie a liderului partidului de opozitie Jobbik, Vona Gabor, care este gata sa declanşeze chiar şi un conflict cu ţara noastră, nu face decât să continue şirul provocărilor la adresa României. În acest context, în care un lider de partid din Ungaria îşi permite să ne ameninţe, chiar la noi în ţară, se impune luarea unor măsuri drastice, mergând chiar până la interziceerea dreptului de-a mai intra în România pentru persoanele care ne vizitează cu intenţia clară de-a ne crea tensiuni gratuite.”

 

Totodată, liderul PC Diaspora a explicat că România ar trebui să facă demersuri pe lângă autorităţile de la Budapesta pentru a se identifica măsuri legislative care să descurajeze, în ambele ţări, astfel de iniţiative de natură extremistă, în interesul respectării tratatelor existente între cele două state vecine.

- See more at: http://www.partidulconservator.ro/2013/08/pc-diaspora-propune-masuri-ferme-contra-extremismului/#sthash.frLKKfFP.dpuf

Sfatul d-lui Dan Voiculescu pentru dl. Traian Basescu

Dan Voiculescu: Il somez pe Basescu sa nu mai sfideze un popor care il detesta

     

Dan Voiculescu: Il somez pe Basescu sa nu mai sfideze un popor care il detestaFoto: Arhiva
Presedintele fondator al Partidului Conservator,Dan Voiculescu, sustine ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa se bucure de “sansa nemeritata” pe care a primit-o de a-si termina “discret”, “invins”, “izolat” mandatul pe care romanii i l-au retras “in cele mai legale conditii” si sa nu mai sfideze poporul care “il detesta si azi la fel de mult”.

“In timpul protestelor din Piata Universitatii, pe care le-a provocat chiar el jignind ca un birjar un bun national, Basescu a tacut chitic, ascuns in spatele cordoanelor SPP de la Cotroceni. O vorba n-a scos marele barbat de stat, stiind ca soarta lui si a camarilei sale depind de-un fir de par.La alegerile locale si parlamentare, cand marionetele sale politice au fost alungate taios de romani, Basescu a tacut iarasi, stiind ca e atat de detestat incat mai mult rau face daca deschide gura.

La referendumul pentru demitere de vara trecuta, vai, omul de stat, comandantul de nava, barbatul de onoare s-a ascuns cu o inimaginabila lasitate sub masa verde a eratelor CCR din zori de zi, uitand ca fusese curajos vreo trei zile si declarase ca niciodata nu s-ar piti sub o astfel de masa a rusinii.

Prea fricos ca sa iasa de sub masa fara garantii, Basescu s-a ascuns pana azi in spatele unui pact de coabitare pe care el il intelege, probabil, ca pe o promisiune de impunitate dupa anul 2014, cand numeroasele sale dosare penale il vor ajunge din urma”, a declarat Dan Voiculescu.

El critica deplasarile prin tara pe care seful statului le face in aceste zile, cand “multi din cei 8 milioane de romani care l-au trimis la plimbare sunt in concedii”.

“S-a revazut barbat. Si-a descoperit chiar si demnitatea! Si umbla teleleu prin tara, cu elicoptere, salupe si garzi de corp care costa cat bugetul unui spital pentru copii. Basescu a inteles concediul unei parti a Guvernului in logica proverbului: “Cand stapanul nu-i acasa…”.

Ce ignora el in mod exasperant si fara rusine e faptul ca romanii – chiar si plecati la mare sau refugiati la munte din cauza caldurii – il vad si ii suporta spectacolul grotesc. Sunt aceiasi oameni care l-au demis categoric, cu milioane de voturi ignorate. Sunt aceiasi oameni care i-au alungat camarila la alegeri.

Pentru acesti oameni exasperati nu exista decat sansa de a numara zilele in care mai trebuie sa suporte trista agonie a lui Masa Verde. Sau sansa unei noi suspendari”, a completat presedintele fondator al PC.

Dan Voiculescu ii transmite presedintelui sa se opreasca cu aceste deplasari, in acest fel putand face si niste economii la buget.

“In aceste conditii, eu, unul, il somez public pe Basescu – pentru a-l salva de ridicol si pentru a face niste economii la buget din banii pe care-i arunca pe yachturi si bodyguarzi, sa se opreasca. Sa lase romanii sa-i suporte mai usor agonia politica.

A primit sansa nemeritata de a-si termina discret, invins, izolat un mandat pe care romanii i l-au retras in cele mai legale conditii. Sa se bucure de ea fara sa mai provoace si sa mai sfideze un popor care il detesta si azi la fel de mult”, a incheiat liderul conservator.(sursa: ziare.com)

Politicienii PC nu-i uita pe romanii din Diaspora !

Vesti bune pentru romanii din Diaspora !

Scris de Silviu Ionescu in 09 august 2013 la 13:05, in Diaspora410 vizualizariIntra in discutie Taguricampaniilor electoralegranitepartidul conservator shortlinkhttp://crct.ro/nj02
De regula, despre romanii din afara granitelor politicienii isi amintesc doar in preajma campaniilor electorale, atunci cand este nevoie de strans voturi. Si totusi se pare ca un val de tineri de la Partidul Conservator(PC) au decis sa iasa din acest tipar si sa faca ceva pentru diaspora, chiar si in perioadele cand nu se apropie febra alegerilor .

Conferinta de presa a  PC, de ieri, demonstreaza ceea ce afirmam mai sus si anume ca doi tineri politicieni din conducerea acestui partid, respectiv deputatul Ovidiu Raetchi si consilierul Gal Avram, se gandesc la cateva proiecte indraznete, care ar urma sa revolutioneze modul de abordare a problemelor cu care se confrunta romanii care traiesc si muncesc in strainatate.

Cea mai spectaculoasa idee a celor doi mi se pare aceea de-a propune si sustine infiintarea unui Avocat al Poporului pentru Diaspora. In conditiile in care ambasadele nu au nici buget si nici competenta de-a face mai mult decat o procura, pentru cei care vor sa-si rezolve situatii delicate referitoare la proprietatile pe care doresc sa si le redobandeasca, in Romania, sau se confrunta cu acte normative care le ingradesc drepturile de cetateni ai U.E., in tarile unde traiesc, o astfel de institutie ar fi o adevarata mana cereasca. Aceasta le-ar putea oferi romanilor, in special celor care nu-si pot parasi locul de munca, mai ales in perioada actuala de criza, consultanta juridica de specialitate si chiar sa-i ajute la intocmirea dosarelor necesare Avocatului Poporului din Romania, pentru ca cei pe care i-ar putea imputernici sa-i reprezinte, in tara, cu siguranta ca nu pot avea aceeasi tragere de inima ca si cei direct interesati!

Aproape la fel de interesanta pare si intentia de gasire de noi locuri de munca, pentru aceeasi romani din diaspora, carora li s-ar putea propune sa ocupe locurile tehnico-administrative de prin ambasadele si consulatele noastre, locuri ca in prezent sunt detinute de personalul propriu al MAE. In afara de oferirea unei astfel de oportunitati, pentru cei pregatiti sa ocupe astfel de pozitii si MAE ar avea de castigat prin eliminarea costurilor legate de transportul personalului propriu, care merge la post, de cheltuielile ocazionate de venirea acestora in concediu in tara si mai ales de eliminarea sumelor necesare pentru inchirierea de apartamente si plata intretinerii acestora, pentru ca se presupune ca romanii din diaspora au deja unde locui si nu trebuie sa le mai asigure ministerul de externe acest gen de facilitati.

O ultima propunere, dar nu mai putin importanta decat primele, a fost si aceea de-a se organiza o platforma liceala pentru invatamantul la distanta, care sa le ofere celor care nu si-au finalizat studiile medii, cat au fost in Romania,  posibilitatea de-a  termina cel putin un liceu.

Ramane de vazut daca tinerii lideri de la PC vor gasi “urechi” sa-i asculte si care sa si vrea sa transpuna in practica aceste idei indraznete !(sursa: corectnews)

S-a incheiat o actiune demna de lauda a MAE

S-au oferit burse de studiu în România pentru românii din străinătate

Selecţia cetățenilor români candidaţi în învăţământul românesc subvenţionat de către statul român se va face în conformitate cu Metodologia de şcolarizare a românilor de pretutindeni  2013-2014, ce poate fi descărcată de la adresa  internethttp://www.edu.ro/index.php/articles/20100.

În conformitate cu Metodologia de şcolarizare a românilor de pretutindeni  2013-2014,   art. 16,  al. 2: Misiunile diplomatice ale României din străinătate (cu excepţia celor în care Comisia mixtă MEN-MAE va efectua preselecţia) preiau şi verifică dosarele, urmând ca acestea să fie transmise pe canale diplomatice sau prin poştă, astfel încât să fie recepţionate de către MEN până la data de 31 iulie(data poştei).

În ţările în care diplomele de  bacalaureat sunt emise mai târziu de data de 31 iulie, dosarul va fi trimis în centrala MAE, Oficiul pentru Românii din Străinătate, ulterior urmând a se completa cu diploma de absolvire, până  la data de 2 septembrie 2013

Autoritatile noastre se intereseaza despre traiul romanilor din diaspora!

Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, în Regatul Spaniei

 

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a efectuat o vizită în Regatul Spaniei, în perioada 25 – 26 iulie 2013.

În debutul vizitei, oficialul român s-a întâlnit cu viceprimarul Barcelonei, Jaume Ciurama, și cu directorul Direcţiei patrimoniu, muzee şi artă a Primăriei, Josep Luis Alay. În cadrul discuţiilor, ministrul român si-a exprimat satisfacţia pentru deschiderea autorităţilor spaniole, dar şi a populaţiei în general, faţă de comunitatea românilor stabiliţi în Regatul Spaniei. Astfel, oficialul a apreciat că buna integrare a membrilor comunităţilor româneşti din Regatul Spaniei va putea să contribuie la consolidarea dialogului bilateral dintre ţările noastre şi la o mai bună valorificare, în interesul comun, a diversităţii culturale.

Autorităţile spaniole au adresat, în cadrul întâlnirii, o invitaţie privind organizarea unei expoziţii despre performanţele înregistrate în România în cei 25 de ani de tranziţie. Expoziţia ar avea ca scop punerea în evidenţă a transformărilor majore înregistrate de societatea românească, a consolidării democratice şi a progresului economico – social.

Ministrul delegat Cristian David a avut o întrevedere cu primarul oraşului Barcelona, Xavier Trias, care a afirmat încă o dată dorinţa de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre cele două societăţi, apreciind oportunitatea organizării expoziţiei dedicată României la Barcelona în 2014.

Împreună cu directorul Direcţiei de patrimoniu, muzee și artă, ministrul Cristian David a avut o întâlnire cu preotul Aurel Bunda, care a prezentat situaţia privind stadiul lucrărilor construcţiei bisericii româneşti din Barcelona. Cu această ocazie, ministrul delegat Cristian David a solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru finalizarea acestor lucrări, precum şi includerea viitoarei biserici în patrimoniul cultural şi spiritual al Barcelonei.

În cadrul vizitei în Regatul Spaniei, ministrul delegat Cristian David s-a întâlnit şi cu şeful Direcției Generale de Poliție a Cataloniei, Manel Prat Pelaez. Au fost discutate aspecte privind situația infracționalității în rândul comunităților românești prezente în regiune și aspecte ce țin de combaterea comportamentului infracțional și antisocial. Totodată, au fost convenite intensificarea cooperării organelor de aplicare a legii, întărirea colaborării cu autoritățile locale din România și din regiunea Cataloniei, precum și susținerea procesului de integrare. În încheierea întrevederii, au fost trecute în revistă diferite situații speciale aflate în atenția autorităților polițienești regionale. (sursa: MAE)

Incep sa se vada roadele politicii guvernului Ponta !

Analist Raiffeisen in FT: Romania a avut una dintre cele mai performante economii in primul trimestru

Analist Raiffeisen in FT: Romania a avut una dintre cele mai performante economii in primul trimestruFoto: zertifikate-anleger.de
Cu o crestere economica de 2,2% in primul trimestru, Romania a avut una dintre cele mai performante economii din UE, iar la nivelul intregului an o crestere de cel putin 2% este perfect realizabila, ceea ce face din aceasta tara un performer in regiune, sustine Gunter Deuber (foto), analist la Raiffeisen Bank International.

Intr-o postare pe blogul Financial Times, acesta explica ce se afla in spatele acestor vesti bune.

Exporturile au crescut cu 4,6% in primul trimestru al anului, iar la nivel anual este anticipata o crestere de 3-4 procente. Productia industriala a crescut, de asemenea, cu 4,7% in primul trimestru, iar anumite sectoare, printre care si transporturile, chiar cu 10%. Agricultura merge bine, fiind anticipata o crestere de 4-5% dupa dezastruoasa scadere cu 22% anul trecut.

Cresterea exporturilor combinata cu cele 0,3% in plus la consumul casnic au ajutat Romania sa realizeze un surplus in primul trimestru din 2013, ceea ce reprezinta o noutate pentru aceasta tara, noteaza Deuber.

Totodata, Romania a inceput sa isi recapete stabilitatea macroeconomica. Deficitul bugetar, care era de 9% in 2009, a fost adus la 2,9% in 2012, iar pentru acest an un deficit de sub 3% este perfect fezabil, considera analistul.

In plus, reducand datoria publica sub 40% din PIB, Romania a iesit din procedura de deficit excesiv in luna iunie. Nivelul cheltuielilor din sectorul public, care se ridica la circa 36% din PIB, este comparabil cu al altor tari europene si al economiilor emergente.

Acesti factori, alaturi de o solvabilitate solida, se reflecta pe piata. Dar pietele financiare nu sunt intotdeauna cel mai bun indicator atunci cand e vorba despre sanatatea economiei unei tari, si cel mai bun este exemplul Frantei.

Intr-adevar, FMI felicita Romania, dar chiar si acest lucru trebuie privit in context: FMI are nevoie de povesti de succes, spune Dauber.

Printre altele, Gunter Deuber subliniaza faptul ca, la nivelul populatiei, consumul a scazut cu mai bine de 10% fata de 2009-2010. Statisticile arata ca in 2008, romanii cumparau in jur de 25.000 de masini noi lunar, in prezent cifra se ridica la doar 5.000.

De asemenea, preturile apartamentelor in Bucuresti sunt cu 40-60% mai scazute fata de perioada de dinaintea crizei.

In aceste conditii, nu este o surpriza ca sectoarele care depind de consumul populatiei sunt intr-o situatie dificila. Rata insolventei in randul IMM-urilor este printre cele mai ridicate comparativ cu celelalte tari din Europa Centrala. Creditele bancare neperformante se ridica la circa 19%.

Toate aceste slabiciuni au determinat Guvernul sa reduca TVA la paine, incepand cu 1 septembrie, de la 24% la 9%, lucru convenit cu FMI. Pierderea care se va inregistra va fi probabil compensata prin cresterea taxelor la alcool si produse de lux.

Masura ar trebui sa multumeasca populatia, dar ce se intampla daca ne uitam la privatizari, se intreaba analistul, care apreciaza ca in acest domeniu s-a facut destul de putin dupa vanzarea celor 15% de la Transgaz.

Si e de inteles: orice restructurare a unei mari companii de stat conduce la pierderi masive de locuri de munca. Populatia este deja satula de austeritate, iar disponibilizarile in masa ar putea duce la proteste in strada.

In urmatoarele 6-12 luni Guvernul trebuie sa isi dovedeasca angajamentul fata de un program consistent si ambitios de reforma. FMI probabil va presa in acest sens si este o veste buna faptul ca autoritatile romane au agreat cu FMI si CE un nou acord de tip preventiv.

Restabilirea echilibrelor macroeconomice, realizata in ultimii ani, este suficienta pentru o crestere economica de 1,5-2,5%, dar cu siguranta acest lucru nu este suficient pentru a satisface asteptarile pe termen lung ale romanilor, conchide analistul. (sursa:ziare.com)

Presedintele PC, Daniel Constantin, le da vesti bune fermierilor romani !

Daniel Constantin: Fermierii ar putea primi un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare

 

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat marţi, 16 iulie, că fermierii ar putea primi în anul 2015 un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafaţa totală cultivată, urmând ca pentru restul suprafeţei sprijinul să fie de 150 de euro/ha.

‘Fermierii ar putea primi, în anul 2015, un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafaţa totală cultivată, urmând ca pentru restul suprafeţei sprijinul să fie de numai 150 de euro/ha. În acest mod, micii fermieri ar fi încurajaţi să iasă din zona de subzistenţă, putând începe chiar să înregistreze profit. La momentul de faţă, este vorba de un acord de principiu, pe care sperăm însă să-l putem pune şi pe hârtie în perioada următoare’, a afirmat Daniel Constantin, după întâlnirea de lucru pe care a avut-o la sediul Ministerului Agriculturii cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor, organizaţiilor şi patronatelor din sectorul vegetal, zootehnic şi industrie alimentară.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate ariile de intervenţie ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020, precum şi alocările financiare prevăzute de noua Politică Agricolă Comună.

‘Sprijinul financiar pe care Uniunea Europeană îl va asigura României, pentru agricultură, va creşte anual de la 1,6 miliarde de euro în 2015, la 1,9 miliarde de euro în 2020. La aceste sume se vor adăuga şi fondurile alocate de la bugetul de stat, pentru anul 2014 sprijinul fiind de 440 milioane de euro. Ceea ce putem afirma cu siguranţă este faptul că sprijinul european e deja fixat, iar cel de la bugetul de stat poate atinge un plafon maxim’, a mai spus ministrul Agriculturii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Romani de succes din Diaspora !

Poveste romaneasca in tara lui Mozart: Despre moda, frumusete si business

Poveste romaneasca in tara lui Mozart: Despre moda, frumusete si businessFoto: Poza profil © Tony Gigov
 Probabil mai cunoscuti in strainatate decat in propria in tara, unii romani au reusit sa se faca respectati prin talentul lor si sa fie exemple pentru multe generatii din toata lumea. Un astfel de om este si Patricia Vincent, creatore de moda din Romania care are o cariera de succes in Viena, Austria.
Nascuta in Bucuresti, Patricia Vincent locuieste din 5 octombrie 2002 in tara lui Mozart. Privind in urma, nu stie cum ar fi evoluat cariera sa daca ramanea in tara, pentru ca viata sa profesionala s-a nascut la Viena.

Romanca ne-a marturisit ca a citit cartea Sandrei Pralong “De ce m-am intors in Romania”, insa nu s-a regasit in nici unul din personajele prezentate. “Dar mi-ar placea sa am o legatura mai conturata cu Romania, sa o vizitez mai des sau sa particip la diverse proiecte alaturi de oameni talentati si entuziasti”, a punctat Patricia Vincent pentruZiare.com.

Romanca se descrie ca fiind “o persoana corecta, sincera si romantica”, iar brand-ul Patricia Vincent oglindeste anumite trasaturi personale de caracter in special romantismul si exprimarea creativa.

Experienta emigratiei

“Locuiesc in Viena din 5 octombrie 2002 si, chiar daca cuvantul emigrant nu mi-a fost atribuit vreodata, cred in neadaptarea sufleteasca atunci cand locuiesti departe de locurile natale. (…)

Patricia Vincenta creatore moda

Sedinta Foto Colectia “I am Leonie”, SS 2014 – Foto “Making Of” © Claire Morgan

Nu am trecut prin procesul emigrarii, a fost doar o schimbare de domiciliu, nu mi s-au impus conditii in afara schimbarii adresei din pasaport si predarea buletinului autoritatilor romane. In Austria nu am intampinat neplaceri sau dificultati in a obtine diverse documente. Orasul Viena a fost ales de destin, nu a fost o alegere logica, calculata, ci pur intamplatoare”, ne-a dezvaluit creatoarea de moda.

La modul general, ne-a povestit aceasta, stilul de viata austriac este destul de diferit de cel romanesc, dar privind mai atent, “exista cercuri, medii sociale corespondente: am intalnit oameni in Romania care au aceeasi mentalitate, pregatire profesionala, nivel de cultura si civilizatie cu cel austriac. Si invers”.

Pasiunea pentru fashion design transformata in business

“Fara indoiala, mi-au placut hainele dintotdeauna asa cum multor fete le place sa se imbrace frumos. In plus, mama mea (profesoara, acum la pensie) are o slabiciune pentru tinute deosebite sau diverse combinatii de piese vestimentare, si-a dorit mereu sa fie apreciata de elevi nu doar prin modul de a preda, ci si a manierei de a se prezenta placut vizual in fata clasei.

Patricia Vincent creatore moda

Sedinta Foto Colectia “I am Leonie”, SS 2014 – Foto “Making Of” © Piet Payer

Businessul s-a concretizat dupa incheierea studiilor asistate si din dorinta de a fi propriul sef. Intr-un domeniu de lucru creativ este esential sa poti avea libertatea de a-ti pune in practica visele, viziunile, modul de gandire si exprimare. In luna octombrie, se implinesc sapte ani de cand am deschis atelierul, in continuare lucrez singura si ma bucur de fiecare zi”, ne-a marturisit Patricia.

Spune ca a avut norocul sa poata urma un proces individual de invatare si cunoastere a meseriei.

Patricia Vincent creatii

“Initial am parcurs intensiv pasii de baza ai croitoriei ca sa reusesc a pune in practica toate ideile creative. Dupa cativa ani, am inceput sa balansez si, in perioadele in care doream sa ma dedic doar design-ului, apelam la surse externe de productie pe partea de croitorie. Este totusi foarte dificil sa poti colabora la acelasi nivel de gandire si lucru, de multe ori produsul finit nu a iesit asa cum mi-am dorit, iar pierderea de timp, bani si energie se poate transforma in frustrare.

Am studiat un semestru la Michelbeuern Institute, un an la Asociatia Guvernamentala a Textilelor si am urmat un internship la un atelier de creatie couture. Studiul autodidact a inceput din perioada studiilor asistate si s-a focusat mai mult pe design. Acesta continua si astazi, el include documentare si analiza, descoperirea diverselor tehnici, seminarii sau specializari pe o anumita nisa”, ne-a explicat Patricia Vincent.

Patricia Vincent creatii

Sedinta Foto Colectia “I am Leonie”, SS 2014 – © Claire Morgan

Stilul si l-a definit destul de tarziu. A trecut prin multe experimentari si confuzii, influente din multe directii sau trenduri, iar cam dupa cinci ani a inceput sa inlature toti factorii cu care nu se putea identifica 100% si sa se focuseze pe ceea ce isi doreste cu adevarat.

“Desigur am cateva muze, de aproximativ un an muza mea este Claire Morgan (artist-fotograf), iar recent am descoperit-o pe Alexandra Silagyi (masterand in Viena, originara din Satu Mare), nu doar un suflet extraordinar, dar si o sursa veritabila de inspiratie creativa”, puncteaza romanca.

Proiecte si planuri de viitor

Patricia tocmai a terminat colectia de primavara-vara 2014, pe care o adora. “In aceasta vara am avut si voi avea diverse colaborari fotografice foarte interesante (cu piese din colectia de mirese), iar momentan lucrez la urmatoarea colectie de genti care va fi lansata in luna septembrie in cadrul unei prezentari organizate la Ambasada Romaniei cu sprijinul directiunii scolii de balet a Operei Nationale din Viena.

Cred ca m-as intoarce in Romania in sensul ca mi-as stabili al doilea domiciliu. Am citit cartea Sandrei Pralong, ‘De ce m-am intors in Romania’, mi-a placut tare mult, dar nu m-am regasit in situatia niciunui personaj prezentat pentru ca nu dispun nici de resursele financiare necesare, nici de energie debordanta si nici de un sprijin extern sustinut.

Da, mi-ar placea sa am o legatura mai conturata cu Romania, sa o vizitez mai des sau sa particip la diverse proiecte alaturi de oameni talentati si entuziasti“, subliniaza romanca.

Sunt romanii patrioti?

“Universal valabil, nu-mi plac exagerarile cand vine vorba de patriotism. Nu sunt de acord nici cu persoanele care sunt atasate afectiv de tara de origine intr-un mod absurd si nici cu acelea care isi denigreaza patria cu orice ocazie. Am intalnit ambele variante, dar si cazuri in care exista un sentiment neutru sau o balanta care mi-a placut.

Patricia Vincent creatii

Draft No. 16 & Draft No. 17, Collection 1, Style Shoot by Claire Morgan Photography, © Claire Morgan

Consider ca patriotismul ar trebui simtit si exprimat doar in momente de interes national cum ar fi mersul la vot sau a reprezenta tara intr-un mod pozitiv in afara granitelor ei. Incerc sa le fac pe ambele! Desigur, am intampinat neplaceri in strainatate pentru ca sunt romanca, dar si in Romania pentru ca arat diferit. Cred ca nivelul de discriminare este cam acelasi in toata lumea”, adauga Patricia, referindu-se la faptul ca are un background etnic mixt de ucrainean, portughez si nigerian, pe langa cel romanesc.

Nu-i lipsesc “traficul rutier bucurestean, praful dens, privirile iscoditoare ale necunoscutilor de pe strada sau din transportul in comun, nivelul de zgomot, birocratia”. Lucrurile care ii lipsesc, insa, foarte mult ar fi “familia, prietenii, perioada copilariei si o parte din vecinii din Nada Florilor unde am trait primii 18 ani, piata Bucur Obor (cea de pe ‘timpuri’), fructele si legumele pline de savoare, prajiturile de cofetarie (cele autentice), viata romaneasca de la bloc (celebra situatie cu cana de zahar sau ulei), usurinta cu care poti comunica aproape cu oricine”.

Apreciez Romania mai mult decat atunci cand locuiam acolo. (…) Voi pastra cateva din traditiile si superstitiile romanesti pana voi muri: masa de Craciun, de Paste, Mucenicii, a nu coase sau spala duminica… “, a subliniat creatorea de moda.

Patricia Vincent creatii

Sedinta Foto Colectia “I am Leonie”, SS 2014 – © Claire Morgan

De altfel, cel mai recent “copil” al Patriciei Vincent se numeste Gentle Fairies & The Golden Flowers – linia de mirese denumita si inspirata din traditia de Sanziene: Gentle Fairies reprezinta zanele Sanziene, iar The Golden Flowers reprezinta florile de sanziana.(sursa: ziare.com)


Noi informatii de la MAE

Atenţionare de călătorie – Muntenegru

Tip:

Informaţie de călătorie

Data:

16.07.2013

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Muntenegrului că în această perioadă sunt în desfăşurare mai multe lucrări de reabilitare a unor porţiuni de drum, precum şi a unor tuneluri.

Din cauza lucrărilor de reabilitare, circulaţia este întreruptă pe porţiunea de drum BERANE-LUBNICE între orele 11.00-15.00.

În tunelurile SOZINA şi RAŠ, până la data de 26.07.2013, se execută lucrări de întreţinere între orele 23.00-06.00, circulaţia desfăşurându-se, alternativ, pe o singură bandă. Începând cu data de 01.07.2013 până la data de 01.09.2013, în intervalul orar 17.00 – 22.00, este interzisă circulaţia autovehiculelor a căror masă depăşeşte 5t pe următoarele drumuri:

  • M-2 BIOČE-KOLAŠIN-MOJKOVAC
  • M-2 PODGORICA-SOTONIĆI-PETROVAC
  • M-2 I M2.4 GP DEBELI BRIJEG-HERCEG-NOVI- KOTOR-BUDVA-BAR-GP SUKOBIN
  • M 2.3 PODGORICA-CETINJE-BUDVA

Datorită intensificării traficului auto în perioada sezonului turistic, MAE recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe limitele de viteză, adaptarea vitezei la condiţiile meteo şi de trafic, precum şi acordarea unei atenţii deosebite circulaţiei pe porţiunile de drum pe care se execută lucrări, şi efectuarea unor pauze de odihnă ori de câte ori este necesar, având în vedere specificul montan al căilor rutiere din Muntenegru.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute, 24/24, de la Centrul Info trafic la numerele de telefon 00 382 19807, 00 382 20 234999 şi 00 382 63 239987.

Incepem sa spargem “gheata” si sa accesam Fondurile Europene!

GUVERNUL USL A REUSIT TRIPLAREA RATEI DE ABSORBTIE A FONDURILOR EUROPENE

Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la pragul de aproximativ 20%, ca urmare a solicitarii unei noi rambursari de fonduri trimisa Comisiei Europene. De la preluarea puterii, guvernul USL a reusit, prin politica adoptata, sa tripleze aproape rata de absorbtie a fondurilor pentru Romania, in conditiile in care anul trecut a inregistrat un procent de doar 7,5%.  Succesul este de apreciat mai ales ca majoritatea programelor sectoriale erau blocate din cauza managementului defectuos al fostului guvern.

 

Romania a trimis catre Comisia Europeana documentele necesare pentru solicitarea unei rambursari de 135 milioane de euro prin intermediul Programului Operational Sectorial Transport, valoarea totala a rambursarilor ajungand la suma de peste 655 milioane de euro.

 

Succesul inregistrat de Guvernul Romaniei in a debloca recent al treilea program presuspendat de catre Comisia Europeana in trecut, Programul Operational Sectorial Transport, are efectul scontat asupra absorbtiei fondurilor europene. Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro in prezent, un avans substantial care ne ajuta sa acoperim riscul de dezangajare automata a fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

 

La inceputul acestui an, Comisia Europeana a decis reluarea platilor pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, iar la sfarsitul lunii aprilie pentru Programul Operational Regional, rata de absorbtie inregistrata ajungand pana la aproape 33%.

 

In decursul acestui an, Guvernul USL a restabilit fluxul de plati pe 5 programe operationale blocate din cauza neregulilor inregistrate in perioada 2010-2011, perioada de guvernare a democrat-liberalilor: POS Mediu, POS DRU, POR, Programul operational de pescuit si POS Transport, programul cu cele mai mari fonduri.(sursa: website USL)

 

Presedintele PC Diaspora, Gal Avram, se raliaza condoleantelor transmise de ministrul de externe

Mesajul de condoleanţe al lui Corlăţean pentru ambasadorul Istrate, în urma decesului fiului acestuia

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a transmis un mesaj de condoleanţe ambasadorului României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, al cărui fiu a decedat duminică în urma unui accident rutier.

Titus Corlatean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Ministrul Corlăţean a transmis, în numele său şi al Ministerului Afacerilor Externe, un mesaj de condoleanţe ambasadorului Cristian Istrate, pentru pierderea suferită ca urmare a decesului fiului acestuia, într-un tragic accident rutier care a avut loc duminică pe teritoriul României, se arată într-un comunicat al MAE.

“Am primit cu profundă tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a fiului colegului nostru, ambasadorul Cristian Istrate, ca urmare a unui teribil accident de circulaţie. Doresc să îi transmit sincere condoleanţe şi întreaga mea compasiune, precum şi a tuturor colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Îi suntem alături în aceste momente atât de dificile pentru familia sa şi dorim însănătoşire grabnică membrilor familiei afectaţi de accident. Sperăm să treacă cât mai repede peste această grea încercare”, a transmis ministrul Titus Corlăţean.

Fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, a fost rănit grav într-un accident produs, duminică, pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina condusă de tatăl său a fost lovită de alt autoturism. El a murit la Spitalul Judeţean Sibiu.(sursa: mediafax)

Presedintele Fondator al PC despre “strategiile”elaborate la Cotroceni

Voiculescu: Dupa ce a “rezolvat” educatia, Basescu “se ocupa” de agricultura

 

Voiculescu: Dupa ce a "rezolvat" educatia, Basescu "se ocupa" de agriculturaFoto: Antena 3
 Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a comentat interventia presedinteluiTraian Basescu, de luni, pe teme de agricultura, apreciind ca “dupa ce a ‘rezolvat’ educatia, Basescu ‘se ocupa’ de agricultura”.
“Plictisit in surghiunul de la Cotroceni, dezamagit de nepopularitatea Miscarii Populare, epuizat de dusuri cu multime atent selectata, Traian Basescua incercat ieri (luni-n.red.) sa mai castige cateva secunde de atentie abordand un subiect extrem de important: agricultura”, a scris Dan Voiculescu, pe blogul sau.

Aceste considera ca impactul actiunilor presedintelui a fost irelevant, pentru ca “publicul nu mai este deloc interesat de initiativele Suspendatului”.

“Insa specialistii sunt ingrijorati. Traian Basescu s-a mai ocupat si de educatie, si au urmat reduceri de salarii, concedieri si rezultate catastrofale la bacalaureat si testele nationale”, mai noteaza Dan Voiculescu.

Basescu vrea pact pe agricultura cu toate partidele – Care e cea mai mare problema a Romaniei 

“Trebuie sa recunoastem, in materie de dezastre, Suspendatul are inzestrari exceptionale. Pe ce pune mana, arde! Asadar, interesul domnului Basescu pentru agricultura nu prevesteste nimic bun. Din fericire, in acest moment, Suspendatul nu poate face nimic mai mult decat demagogie”, a incheiat fostul senator PC.

Presedintele Traian Basescu a facut un apel, luni, la toate partidele pentru dialog si consens politic in legatura cu semnarea unui pact pentru agricultura, insistand asupra faptului ca acest sector are un potential urias pentru populatia Romaniei.

Basescu a prezentat Raportul Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, in cadrul caruia a prezentat strategia pe agricultura pana in anul 2030.(sursa: ziare.com)

F.N.

Ministrul roman de externe ii asigura pe rusi de bunele noastre intentii!

Corlatean, interviu pentru Interfax, despre scutul antiracheta si romanizarea R. Moldova

Corlatean, interviu pentru Interfax, despre scutul antiracheta si romanizarea R. Moldova
Ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, aflat in vizita la Moscova, a acordat un amplu interviu publicat luni de agentia rusa Interfax, in care a incercat sa tempereze temerile Rusiei cu privire la scutul antiracheta si “romanizarea” Republicii Moldova.

Corlatean a explicat ca interceptorii ce urmeaza sa fie amplasati in Romania, in cadrul scutului american antiracheta, nu vor avea incarcatura nucleara, putand fi folositi doar pentru legitima aparare.In calitate de “stat european si membru al Aliantei Nord-Atlantice, Romania, impreuna cu comunitatea internationala, urmareste dezvoltarea (…) oportunitatilor legate de rachetele baltistice”, avand in vedere faptul ca “Europa este situata intr-o zona de posibile actiuni”.

“Aceasta abordare este un raspuns responsabil si pasnic”, iar “interceptorii care vor fi amplasati in Romania nu vor avea incarcatura nucleara”, ci “pot fi folositi doar pentru legitima aparare si in linie cu normele internationale si Carta ONU”, a subliniat el, in interviul Interfax.

“Sistemele SUA si NATO nu sunt in niciun caz indreptate impotriva Rusiei”, a adaugat ministrul roman de Externe.

Referindu-se la garantiile cerute de Rusia, el a evocat faptul ca “cele mai solide garantii au fost deja prezentate de Alianta si au fost incluse in Declaratia summitului NATO la Chicago”, iar partea romana este interesata si are “sperante mari in cooperarea NATO-Rusia in acest domeniu pe baza de reciprocitate si transparenta”.

Intrebat despre stadiul actual al relatiilor dintre Romania si Rusia, Corlatean a declarat ca, “din pacate, acestea s-au dezvoltat neuniform in ultimii ani”.

“Mi se pare corect si cinstit sa recunosc faptul ca, uneori, pozitiile noastre nu coincid cu privire la anumite aspecte”, insa “pe parcursul anului trecut, au inceput sa se vada tendinte pozitive in planul cooperarii economice, interparlamentar, cultural, precum si de imbunatatire a cadrului legal, care ar putea fi un bun punct de plecare pentru a aprofunda cooperarea romano-rusa in perioada urmatoare”, a subliniat Corlatean, adaugand: “avem o serie de proiecte concrete care ar putea contribui la dialogul bilateral”. Acestea vor fi discutate cu Lavrov la Moscova.

Moscova, temeri legate de romanizarea R. Moldova

Un alt subiect abordat a fost Republica Moldova si evolutia acestei tari, care trezeste la Moscova temeri in legatura cu o perspectiva de “romanizare”, conform Interfax.

“Consider ca este total gresit sa se vorbeasca despre ‘romanizarea’ Republicii Moldova, in conditiile in care avem o istorie, cultura, traditii comune cu majoritatea populatiei acestei tari, vorbim aceeasi limba – romana. In plus, discutiile referitoare la identitatea Republicii Moldova trebuie abordate cu atentie, intr-un mod echilibrat si avand disponiblitatea de a asculta opiniile specialistilor – istoricilor, lingvistilor si academicienilor”, a spus seful diplomatiei de la Bucuresti.

Totodata, Titus Corlatean a mentionat relevanta procesului de modernizare a Republicii Moldova, evocand un anumit “numitor comun” al acestei tari cu Romania.

“As spune ca la ora actuala e mai important acel proces prin care trece Republica Moldova – proces de transformare si modernizare profunda, in sens democratic, european. (…) Acest proces are loc si in Romania, dar, desigur, la alt nivel si cu alt ritm. In felul acesta putem spune ca Romania si Republica Moldova au un numitor comun – transformarile politice si la nivelul societatii, legate de integrarea europeana”, a afirmat el.

“In ceea ce ne priveste, pozitia noastra fata de Republica Moldova consta in sustinerea integrarii europene, tinand cont de vointa politica in acest sens din partea Chisinaului (si…) despre alegerea libera a populatiei Republicii Moldova”, iar,”indiferent cum va fi aceasta alegere, avem cu totii obligatia sa respectam aceasta optiune”, a adaugat el.

“Iata inca un motiv pentru care nu trebuie sa se vorbeasca de ‘romanizare’”, a mai spus Corlatean.

Titus Corlatean a subliniat, de asemenea, ca este in favoarea abolirii regimului de vize dintre cele doua tari si consolidarii dialogului cultural si diplomatic.

“In ceea ce priveste abolirea regimului de vize in viitorul apropiat, o asemenea decizie poate fi luata doar cu acordul tuturor statelor membre Uniunii Europene. Sustinem o asemenea abordare”, a afirmat el.

“De asemenea, speram ca un instrument practic pentru a consolida dialogul pe linia cooperarii culturale si diplomatiei publice ar putea fi sarbatorirea, in 2013, a zece ani de la semnarea tratatului politic de baza si 135 de ani de la stabilirea relatiilor intre tarile noastre”, a declarat ministrul roman de Externe.

Vizita oficiala la Moscova a ministrului roman de Externe, Titus Corlatean, are loc in perioada 8-10 iulie, deplasarea fiind efectuata la invitatia omologului sau rus, Serghei Lavrov, potrivit MAE. (sursa: ziare.com)

USL-ul functioneaza la parametrii maximi !

Daniel Constantin: Nu a fost o ceartă cu PNL…

USL funcţionează

 

Dan

Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, la Târgovişte,

că nu a existat “o ceartă” cu PNL, ci doar “o constatare, un regret”

şi în acelaşi timp “o satisfacţie” că USL funcţioneaza

şi “produce rezultate guvernamentale”, acest lucru fiind cel mai important.

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

“Oamenii sunt mai puţin interesaţi de ce se întâmplă în interiorul USL, de cearta dintre PNL … eu vreau să vă mărturisesc că nici nu a fost o ceartă cu PNL. Pur şi simplu a fost o constatare şi nimic mai mult. Nu ne-am aşezat la masă să ne certăm, să discutăm, să dezbatem. Nu. Pur şi simplu a fost o constatare, un regret şi, în acelaşi timp, o satisfacţie că funcţionează USL-ul prin rezultate. Funcţionează USL-ul. USL produce rezultate guvernamentale şi asta e cel mai important. Şi miniştrii liberali au rezultate foarte bune, aşa cum aţi văzut proiecte care se implementează, cred că şi miniştrii conservatori au rezultate foarte bune şi miniştrii social-democraţi au rezultate foarte bune”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PC, Daniel Constantin.

Referitor la situaţia din Dâmboviţa, unde liderul PC Dâmboviţa ar fi trebuit să fie desemnat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în urma unei înţelegeri cu PNL, decizia nemaifiind însă respectată, Daniel Constantin a spus că această situaţie poate fi un exemplu despre “cum nu a funcţionat ACD”.

Iniţial, în Dâmboviţa, PC ar fi trebuit să desemneze candidatul la Primăria Târgovişte, însă ulterior s-a negociat ca PNL să desemneze candidatul la Primărie, iar liderul PC Dâmboviţa să fie desemnat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, însă inţelegerea nu a mai fost respectată.

“A trecut un an şi nu s-a întâmplat acest lucru. Sigur că nici nu mai avem această aşteptare, de a avea un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. E o degrevare, dacă vreţi, şi pentru noi şi pentru liberali. (…) În ACD Dâmboviţa nu cred că sunt probleme pentru că nu s-au întâlnit, probabil, niciodată. Eu nu mai vreau să fac comentarii suplimentare, pentru că am şi spus că nu avem aşteptări suplimentare. Am făcut o constatare şi eu şi domnul Antonescu şi cu această constatare am închis subiectul. Dar, uite, că poate e bine de dat un exemplu unde nu a funcţionat colaborarea (în ACD – n.r.), la Dâmboviţa”, a spus Daniel Constantin.

Daniel Constantin a fost prezent, luni, la Târgovişte, unde a participat la semnarea contractelor de finanţare din ultima sesiune pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.(sursa: mediafax)

O buna sansa pentru imbunatarirea relatiilor cu Rusia !

Ministrul Corlatean incepe luni o vizita la Moscova

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, efectueaza in perioada 8-10 iulie, o vizita la Moscova pentru convorbiri oficiale cu omologul rus, Serghei Lavrov, relateaza duminica diplomatia de la Bucuresti, informeaza Agerpres.
Sursa imagine: cotidianul.ro

Obiectivul vizitei la Moscova a ministrului de externe Titus Corlatean vizeaza realizarea, impreuna cu partea rusa, a unei evaluari de etapa privind stadiul si perspectivele dialogului si cooperarii in diverse domenii dintre Romania si Federatia Rusa, inventarierea domeniilor de cooperare in plan regional si international, respectiv discutarea posibilitatilor de extindere a acestora, precizeaza sursa citata.
In programul vizitei la Moscova sunt prevazute, de asemenea, intrevederi ale ministrului roman al afacerilor externe cu presedintii Comitetelor pentru Afaceri Externe din cele doua Camere ale Adunarii Federale (Parlamentul) din Federatia Rusa, Duma de Stat si Consiliul Federatiei, convorbiri cu copresedintele partii ruse in Comisia Mixta Interguvernamentala de colaborare economica si tehnico-stiintifica, si o prelegere la Academia Diplomatica a MAE rus.
In cadrul vizitei este preconizata semnarea a doua documente juridice interguvernamentale – Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse cu privire la infiintarea si conditiile de functionare a Institutului Cultural Roman de la Moscova si a Centrului Rus de Stiinta si Cultura de la Bucuresti si Programul de cooperare in domeniile culturii, educatiei, mass media, tineretului, sportului si turismului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse, precum si a unui document de cooperare la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe ale Romaniei si Federatiei Ruse – Planul de consultari intre cele doua ministere de externe pentru anii 2013-2014.
Vizita reprezinta primul contact, in plan bilateral, la nivel de ministri ai afacerilor externe, dupa 2009.
Ultima vizita la Moscova la nivel de ministru al afacerilor externe a avut loc la 27 februarie 2009.
In perioada 2010-2013 s-au desfasurat anual, la Bucuresti si Moscova, consultari politico-diplomatice pe linia MAE la nivel de secretar de stat in MAE roman/adjunct al ministrului rus de externe.
In perioada 18-19 aprilie 2013, a avut loc la Bucuresti, sesiunea a XI-a a Comisiei Interguvernamentale mixte romano-ruse pentru cooperare economica si tehnico-stiintifica.
La 17 iunie 2013, Secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev, a efectuat o vizita la Bucuresti, ocazie cu care a avut intrevederi cu presedintele Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta si ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, precum si cu consilierul prezidential Iulian Fota.
Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov, a afirmat pe 5 iulie ca eforturile pentru identificarea punctelor comune, dincolo de existenta unor dificultati si uneori contradictii, trebuie sa ghideze Bucurestiul si Moscova in incercarea de a construi relatiile bilaterale in prezent.
Intalnirea dintre Corlatean si Lavrov a fost precedata de un schimb de scrisori de felicitare intre cei doi cu prilejul implinirii a zece ani de la semnarea Tratatului privind relatiile de prietenie si cooperare dintre Romania si Federatia Rusa. (sursa articol: CorectNews, www.corectnews.com)

Un exemplu de foarte buna colaborare intre membri ai Cabinetului Ponta
Silviu Ionescu

Un nume sonor pentru turismul romanesc

Este cea mai importanta stire pe care am retinut-o ieri, cu ocazia Congresului International de Turism, eveniment desfasurat in incinta Parlamentului Romaniei in prezenta Secretarului General al Organizatiei Mondiale a Turismului, dl. Taleb Rifai, Ministrului Mediului, d-na Rovana Plumb, Ministrului Delegat pentru IMM-uri si Turism, d-na Maria Grapini, Primarului General al Capitalei, dl. Sorin Oprescu, precum si a unor Secretari si Consilieri de Stat, Ambasadori straini acreditati in Romania si nu in ultimul rand, a unui mare numar de Jurnalisti straini.

Cu siguranta ca aceasta prezenta impresionanata se datoreaza si faptului ca Romania detine, inca de anul trecut,  Presedentia Organizatiei Mondiale a Turismului, pozitie onoranta care ne ofera sansa de-a aduce turismul romanesc acolo unde  credem ca am putea sa ne situam.

S-a discutat despre turismul clasic, cel de sanatate si balnear, cultural, sau eco si agro-turism, care sunt in atentia guvernului pentru ca acest sector nu poate fi sustinut doar de ministerul de resort, avand nevoie si de cei de la transporturi, in special pentru coordonarea cu avioanele care aduc turistii, cu cei de la mediu, pentru protejarea zonelor sensibile, sau cu cei de la ministerle finantelor si internelor, pentru ca vamesii si granicerii sa nu impuna bariere artificiale celor care vor sa ne viziteze tara, etc.

Dintre toate aceste prezentari cea mai interesanta parte mi s-a parut colaborarea pe care d-na Ministru Maria Grapini si d-na Ministru Rovana Plumb o au cu echipa de specialisti ai Printului Charles al Marii Britanii, pentru promovarea turismului romanesc , in special a Muntilor Carpati si pentru conservarea  realitatilor unice in Europa, pe care avem sansa sa le avem in aceste zone. Personalitatea si simpatia de care se bucura Printul Charles, in intreaga lume, este un nesperat castig atat pentru mediul cat si pentru turismul romanesc si sper ca acest avantaj, de-al avea ca “ambasador” al frumusetilor Romaniei  pe mostenitorul Coroanei Marii Britanii, va fi folosit la paramentrii care se impun.

Importanta turismului, dupa cum spunea d-na Ministru Grapini, rezulta si din faptul ca acest sector nu aduce doar beneficii economice si poate fi chiar un liant intre popoare, pentru ca daca ajungem sa ne cunoastem mai bine obiceiurile, sau  cultura, acest fapt nu poate decat  sa contribuie la consolidarea pacii in intreaga lume.

Primarul General Sorin Oprescu, care intotdeauna aduce o pata de culoare evenimetelor la care participa, descretind fruntile celor care devin prea patrunsi de importanta momentelor, a reusit si de aceasta data sa binedispuna selecta audienta si l-a impresionat si pe secretarul general Taleb Rifai, oferindu-i Cheia Bucurestiului.

Toate proiectele discutate , inclusiv reamanenajarea Deltei Dunarii, sau a plajelor, unde am atras si inca mai putem atrage fonduri europene insemnate, de multe sute de milioane de euro, sunt elemente pozitive si incurajatoare pentru viitorul turismului romanesc si daca, la evenimente similare, vom vedea invitate si marile agentii romanesti de turism, care nu au participat de aceasta data, putem spune ca reteta succesului va fi completa si ca putem astepta sa vedem, cat mai curand, roadele acestor politici guvernamentale.

Contacte la nivel inalt ale ministrului nostru de externe.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va efectua, de miercuri până vineri, vizite în Republica Macedonia şi în Muntenegru, prilej cu care vor fi semnate o serie de documente menite să modernizeze cadrul juridic bilateral cu cele două state, informează instituţia diplomaţiei române, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.


Potrivit MAE, prezenţa oficialului român în cele două state, în perioada 3-5 iulie, se înscrie în contextul demersurilor de consolidare a profilului României în regiunea Balcanilor de Vest, zonă aflată printre priorităţile de politică externă ale Guvernului.

“Obiectivul este de a intensifica în această regiune implicarea activă a României, atât în plan bilateral, dar şi prin proiecte cu vocaţie europeană şi regională. Ultima vizită a unui ministru român de externe în Republica Macedonia şi Muntenegru a avut loc în anul 2008″, se arată în comunicatul MAE.

Programul ministrului român include întrevederi cu oficiali ai celor două ţări: preşedinţii Republicii Macedonia şi Muntenegru, miniştrii de externe şi alţi membri ai executivelor, preşedinţii Parlamentelor, reprezentanţi ai opoziţiei.

MAE mai informează că în Republica Macedonia, ministrul român de Externe va avea întâlniri şi cu membrii comunităţii înrudite (aromâni/ meglenoromâni).

“Agenda discuţiilor se va axa pe perspectivele europene şi euro-atlantice ale celor două state, Republica Macedonia şi Muntenegru, precum şi pe dialogul bilateral, inclusiv în acest context. Un punct important al convorbirilor va fi reprezentat de cooperarea în cadru regional, pornind de la evoluţiile recente şi ţinând cont de premisele deţinerii de către România a Preşedinţiei Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), exercitată concomitent cu cea a Ministerialei pentru Apărare în Europa de Sud-Est – SEDM şi a Forumului de la Salzburg. În discuţiile cu oficialii din Republica Macedonia va fi abordată şi problematica minorităţii înrudite. Vizitele vor accentua şi oportunităţile de consolidare a cooperării economice dintre România şi Republica Macedonia, respectiv România şi Muntenegru, în cadrul delegaţiei conduse de ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, fiind incluşi şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei”, se mai arată în comunicatul citat.

MAE mai precizează că vor fi semnate o serie de documente menite să modernizeze cadrul juridic bilateral cu cele două state: Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Macedonia privind cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului; Protocolul între Guvernul României şi Guvernul Muntenegrului privind succesiunea Muntenegru la tratatele bilaterale, între Republica Populară Română/Republica Socialistă România/România şi Republica Populară Federativă Iugoslavia/Republica Socialistă Federativă Iugoslavia/Republica Federală Iugoslavia/Uniunea Serbia şi Muntenegru, încheiate la nivel de stat, respectiv la nivel de guvern; Memorandumul de cooperare în domeniul integrării europene şi euro-atlantice între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Muntenegrului şi Planul de Cooperare asociat; Memorandumul de colaborare între Institutul Diplomatic Român şi instituţia omoloagă din Muntenegru. AGERPRES/(AS – autor: Mirela Bărbulescu, editor: Cristina Tatu)

 

Un nou succes al diplomatiei romane!
Ministerul Afacerilor Externe

Comunicat de presă

Data:

02.07.2013

România a fost aleasă, la 1 iulie 2013, membru al Comitetului Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970, privind măsurile ce trebuie luate pentru interzicerea şi stoparea importului, exportului şi transferului ilicit al bunurilor culturale.

România face parte, astfel, din prima serie de membri ai acestui organism nou creat al UNESCO şi îşi va desfăşura mandatul în perioada iulie 2013 – iulie 2015.

Mandatul ţării noastre vine în completarea celorlalte mandate aflate în curs de desfăşurare de către România la UNESCO la momentul actual, şi în special, în continuarea prezenţei României în Comitetul UNESCO pentru reîntoarcerea bunurilor culturale în ţările de origine sau restituirea lor în cazul însuşirii ilicite.

Obiectivele ce reunesc cooperarea tuturor statelor alese în Comitetul Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970 vizează protejarea bunurilor culturale naționale, raportat la mediul internațional, multilateral și bilateral, atât pe fond și politic, cât și prin întărirea aplicării și respectării cadrului juridic internațional în domeniu.
Informaţii suplimentare

Alegerile pentru Comitetul Subsidiar al Convenţiei UNESCO din 1970, privind măsurile ce trebuie luate pentru interzicerea şi stoparea importului, exportului şi transferului ilicit al bunurilor culturale, au avut loc în cadrul unei reuniuni extraordinare a statelor părți la Convenția din 1970. Alegerile au constituit principalul punct al agendei reuniunii extraordinare și au avut ca scop crearea Comitetului menționat al Convenției, ca urmare a punerii în aplicare a deciziei adoptate la reuniunea din 2012 a statelor părți.

În prezent, România desfășoară, în paralel, mandate de membru în: Consiliul Consultativ al Convenţiei UNESCO privind protejarea patrimoniului cultural subacvatic, Comitetul Subsidiar al Convenției UNESCO din 1970, Comitetul UNESCO pentru reîntoarcerea bunurilor culturale în ţările de origine sau restituirea lor în cazul însuşirii ilicite și Comitetul UNESCO pentru protecţia bunurilor culturale în caz de conflict armat.

Avram Gal: Neimplicarea administratiei prezidentiale ar putea pune in pericol integrarea Romaniei în Schengen

Presedintele PC Diaspora, Avram Gal semnalează faptul că există un risc crescut ca aderarea României la spaţiul Schengen sa fie amanata la nesfarsit. În opinia conservatorului, in ciuda eforturilor ireproşabile ale Ministerului Afacerilor Externe, procedurile de intrare în Schengen sunt, in prezent, întârziate fără ca oficialităţile europene sa ofere motive plauzibile.

Dosarul României este unul solid, iar ministrul Titus Corlăţean a subliniat acest fapt în mai multe rânduri. Mai mult, pe plan intern, aceste întârzieri sunt speculate si folosite ca temă de imagine si discurs de către anumite forţe politice, mai interesate de propriul capital politic decât de interesul naţional, a precizat reprezentantul Partidului Conservator.

In acest timp, administratia prezidentiala refuza sa se implice in aceasta problematica, in contextul in care, unul dintre statele europene al carui presedinte l-a sprijinit în mod evident pe Traian Basescu, oferă acum la Comisia Europeana semnale negative faţă de dosarul de aderare al României la Schengen. Dupa cum se stie, presedintele Lituaniei, doamna Dalia Grybauskaite s-a intalnit, chiar in primavara anului 2012 imediat după fenomenul Piaţa Universitatii cu preşedintele Romaniei. In cadrul acelei vizite oficiale, Traian Băsescu ii spunea omologului sau lituanian : “Sunteţi primul şef de stat care vizitează România după iarna noastră extrem de furtunoasă”.

Potrivit presedintelui PC Diaspora, relaţia de prietenie romano-lituaniana pare insa sa fi rămas numai la nivelul şefilor de stat având în vedere faptul ca, de curand, Lituania a transmis Uniunii Europene un semnal negativ in ceea ce priveste aderarea tarii noastre.

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu reprezintă o prioritate pentru preşedinţia lituaniană a Uniunii Europene, care va începe pe 1 iulie”, a declarat recent Raimundas Karoblis, reprezentantul Lituaniei la UE.

Având în vedere ca Lituania va prelua de la 1 iulie preşedinţia UE, Presedintele PC Diaspora, Avram Gal lansează un avertisment faţă de o posibila blocare a aderării la spaţiul Schengen şi cere administraţiei prezidenţiale să abandoneze orice forma de discurs dublu şi să sprijine eforturile statului român prin mijloacele oficiale de care dispune.

Biroul de presa

Zi de doliu national si deschiderea unei Carti de condoleante la Ambasada Romaniei in Belgia

 

Zi de doliu naţional la Ambasada României în Belgia

 

În memoria victimelor tragicului accident rutier care a avut loc în Muntenegru, la 23 iunie, în care şi-au pierdut viaţa 18 cetăţeni români, Guvernul României a declarat ziua de 26 iunie zi de doliu naţional.

Ambasada României în Regatul Belgiei a deschis o carte de condoleanţe în memoria victimelor. Cei care doresc să semneze în această carte pot veni la sediul Ambasadei, Rue Gabrielle, nr 105, 1180 Uccle, miercuri, 26 iunie, între orele 10.00 şi 12.00, 14.00 – 17.00 sau joi, 27 iunie, între orele 10.00 – 12.00.

Ambasada transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor şi tuturor celor apropiaţi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apel la solidaritate. Conservatorii vor dona mâine sânge pentru răniţii din Muntenegru

Nr. 85/ 25 iulie 2013

Comunicat de Presa

Miercuri, 26 iunie, în ziua declarată zi de doliul naţional, peste 50 de conservatori vor merge începând cu ora 09.30 la Institutul de Hematologie din str. C. Caracaş nr. 2-8, pentru a dona sânge pentru victimele tragicului accident din Muntenegru în care au fost răniţi 29 de români, iar alţi 18 şi-au pierdut viaţa.

Donaţiile de sânge vor fi făcute preventiv pe numele persoanelor rănite şi care beneficiază acum de asistenţă medicală în spitalele din Bucureşti.

Prin această initiaţivă, conservatorii doresc să transmită un mesaj de solidaritate şi de susţinere faţă de victimele accidentului şi familiile lor atât de greu încercate. În acest sens, mai mulţi parlamentari PC şi-au exprimat dorinţa de a susţine această acţiune.

Oricine se poate alătura acestui demers firesc, care reprezintă un apel la viaţă şi o lecţie de omenie care cu siguranţă va salva o viaţă. În cazul în care sângele donat mâine nu va fi necesar pentru răniţii din accidentul de duminică din Muntenegru, acest gest de solidaritate va aduce cu siguranţă beneficii altor persoane.

În acelaşi timp, Partidul Conservator transmite condoleanțe familiilor îndoliate şi îşi exprimă sincerul regret pentru pierderile suferite în acest accident.

Biroul de presă

Dan Voiculescu despre afirmaţiile preşedintelui Băsescu la Summitul PPE

Comunicat de Presa

Într-un text postat astăzi pe blogul personal, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu scrie despre erorile comise de preşedintele Traian Băsescu la ultimul Summit al PPE, eveniment care a trecut total neobservat în spaţiul public din România.

Prezent la Viena, preşedintele statului a făcut următoarele afirmaţii:

O uniune socială și-a pierdut sensul, urmare a crizei. Ceea ce ne trebuie acum este o uniune a creșterii competitivității europene, care să ne asigure că economiile noastre rămân competitive (…). În Întreaga Europa se reduc ajutoarele sociale și devin disponibile resurse pentru investiții în infrastructură, dezvoltare și IMM-uri”. (sursa: evz.ro)

În continuare redăm textul postat pe danvoiculescu.net:

Sunt trei erori de fond pe care preşedintele suspendat le face într-o singură propoziţie:

  1. Încercarea de a pune într-o relaţie de opoziţie, de excludere reciprocă (sau-sau) ajutoarele sociale şi resursele pentru investiţii e deopotrivă rău-intenţionată şi falsă. Protecţia socială are sensul ei în orice tip de Europă – şi asta începând din secolul al XIX-lea; înapoi în lumea capitalismului sălbatic nu ne mai poate întoarce nici măcar domnul Băsescu. Resursele pentru investiţii sunt, în egala măsură, esenţiale şi definitorii pentru o economie puternică precum cea europeană. Chiar sursele de finanţare pentru cele doua domenii sunt diferite: investiţiile pentru dezvoltare, infrastructură sau IMM-uri sunt susţinute din fonduri europene, în timp ce protecţia socială se face din bugetele dedicate ale statelor.

  2. Domnul Băsescu vrea să gândească precum un neamţ sau un britanic. Este veleitar, doreşte să facă impresie frumoasă la mesele mari unde e invitat. Uită că e român şi ar trebui să gândească precum un român. Iar România este, din păcate, ţara cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană, devansând chiar şi Bulgaria, conform ultimelor cifre raportate de Eurostat. În România vom întâlni cea mai acută disproporţie între creşterea veniturilor şi cea a preţurilor, disproporţie pe care Europa de vest nu o cunoaşte şi care trebuie corijată prin asistenţă în cazurile sociale grave.

  3. Domnul Băsescu pune din nou în antiteză categoriile sociale, încearcă să genereze senzaţia că “săracii” iau de la “întreprinzători” şi “graşii” de la “slabi”. Sunt conflicte false, inutile, pe care Traian Băsescu încearcă să le hrănească, probabil, doar dintr-o voluptate personală a dezbinării.

O singură concluzie optimistă după toate aceste erori: măcar omul a început să treacă neobservat…”

Biroul de presă

Un bilant foarte bun dupa deplasarea oficiala in SUA

Asa cum am mai informat pe parcursul ultimelor saptamani presedintele PC Diaspora, dl. Avram Gal, alaturi de ministrul delelgat pentru romanii de pretutindeni de la MAE, dl. Cristian David, au facut o deplsare oficiala in SUA.

Numarul mare de conationali de-ai nostri care traiesc, muncesc, sau invata peste ocean, impreuna cu parteneriatul strategic pe care Romania il are cu SUA, fac ca orice contact realizat pe acest mare continenent sa fie de-o valoare deosebita si, cu atat mai mult, aceasta vizita trebuie privita ca un pas extrem de important in dezvoltarea unor relatii de colaborare, in totate domeniile.

Unde exista un mare numar de concetateni de-ai nostri este logic sa fie si mai multe ziare, sau televiziuni romanesti, care sa se adreseze acestor comunitati si este exact ceea ce se intampla in mai toate marile orase americane. Din pacate, pana acum, relatia autoritatilor din Romania cu mass-media de limba romana din SUA nu a fost una dintre cele mai bune, de vina putand fi si misiunile noastre diplomatice de pe aceste meleaguri, care nu au stiut sa cultive o relatie atat de importanta. Aceasta vizita a pornit chiar cu intentia de-a schimba aceasta trista realitate si a si reusit sa creeze o legatura, normala de altfel, cu toate publicatiile si televiziunile romanesti din New York, Chicago, sau Indianapolis.

Desigur ca nu s-a uitat ca elementul principal al tuturor acestor contacte era si este cetateanul din diaspora, motiv pentru care dl. presedinte Avram Gal s-a intalnit cu foarte multi romani , atat la slujbele de la biserici, la intalnirile cu oamenii de afaceri romano-americani, care doresc sa investeasca si in tara lor natala, sau la Festivalul Romanesc de la Chicago, unde au fost prezenti si renumiti artisti din tara, veniti special pentru acest eveniment.

In afara de pozitia detinuta in ministerul afacerilor externe, dl. Gal Avram este in primul rand si presedinte al PC Diaspora, pozitie care l-a determinat sa realizeze si performanta de-a organiza filiale ale acestui partid atat in New York, cat si in Chicago, Ilinois si in Atlanta, unde oameni de afaceri seriosi, de origine romana, s-au angajat sa fie presedinti interimari , pana la organizarea de alegeri. Spunem performanta pentru ca se cunoaste faptul ca , mai ales in SUA, unde multi romani sunt veniti inainte de anul 1989, acestia au o parere total negativa despre Romania, pe care au parasit-o din cauza lipsei totale de democratie , impresie pe care din pacate si-au mentinut-o si in prezent. Prezentarile pe care le-a facut presedintele PC Diaspora i-a convins pe multi dintre acestia sa-si schimbe atitudinea fata de reprezentantii guvernului nostru si sa se angajeze sa promoveze lucrurile pozitive care se intampla in tara noastra, atat printre ceilalati romani din diaspora, cat si printre americanii cu care intra zilnic in contact.

Nu mai ramane decat ca aceste contacte sa se mentina si sa se dezvolte si altele, pe intreg continentul american, cu ocazia unor vizite ulterioare.

Opinii ale Liderilor PC

Vicepresedinte si purtator de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca sustine ca nu exista nicio suparare si nicio criza in relatia cu PNL. “Simtim nevoia sa avem o viata de partid pe picioarele noastre”, a subliniat Ciuca.

Intr-un interviu acordat
Ziare.com, Bogdan Ciuca neaga existenta vreunor tensiuni in relatia cu PNL, el sustinand ca Alianta de Centru Dreapta va functiona la fel ca inainte, cu o singura exceptie.

“De acum incolo, tot ceea ce facem din perspectiva politica facem din perspectiva PC, sa nu creada cineva ca este a ACD sau sa fim pusi in postura de a nu putea sa avem un punct de vedere pentru ca intai trebuie sa trecem pe la ACD”, a declarat liderul PC.

Joi, Bogdan Ciuca a anuntat ca protocolul cu PNL nu functioneaza, iar PC se va afirma ca partid distinct in cadrul USL. Crin Antonescu a reactionat ironic, spunand ca “omenirea a putut depasi criza creata la un moment dat de Coreea de Nord (…), o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC”.

“Ironia, pe care am apreciat-o, nu viza relatia cu PC-ul, care este in regula, ci viza aprecierea distorsionata pe care unii reprezentanti ai presei au vrut sa o dea acestui anunt”, a explicat Ciuca pentru Ziare.com.

Interviul pe larg, in continuare.

Cum vedeti functionarea Aliantei de Centru Dreapta in continuare?

Absolut normala. Haideti sa va spun despre ce este vorba, ca am auzit ieri 7.000 de comentarii, unele corecte, altele mai colorate decat ar trebui. Noi n-avem o problema cu PNL-ul sau PNL-ul cu noi. In schimb noi avem o problema procedurala.

Existand protocolul intre PC si PNL ar fi trebuit practic sa ne intalnim de doua ori pe luna sa discutam pozitiile politice, publice, pe care si unul si altul dintre partide le are. Noi de cate ori aparem cu un proiect de lege sau cu o initiativa sau cu o declaratie, pe buna dreptate ne itreba si presa: ‘S-a discutat sau nu in ACD?’. Practic, o procedura care era imposibil de realizat daca noi nu ne intalneam.

Motiv pentru care, ieri, cand am avut intalnirea cu Biroul Executiv largit, cu lideri si cu grupurile parlamentare, printre altele s-a ridicat si problema ‘dom’le, noi nu ne-am mai intalnit in ACD de multa vreme’. Asa ca, avand in vedere ca nu ne-am mai intalnit, de acum incolo tot ce prezentam noi, puncte de vedere, initiative legislative, declaratii politice, ne apartin noua in totalitate si ni le asumam noi. Ce prezinta PNL-ul este al PNL-ului, nu al ACD-ului si practic nu trebuie negociate intre noi. Deci ne asumam fiecare punctele noastre de vedere.

In acelasi timp am facut o precizare foarte clara, asta nu inseamna ca afectam relatia cu PNL-ul, cu PSD-ul, cu partidele ce compun USL-ul. Evident, pe problemele ce tin de USL sau de politica USL-ului vom veni sa le discutam in USL, dar o s-o facem direct in USL, pentru ca daca stam sa ne tinem de o procedura care practic nu se poate aplica, daca unii sau altii nu avem timp, atunci am bloca un circuit, activitatea noastra ca partid, a dansilor ca partid.

Ramanem in continuare parteneri USL si cu unii si cu altii, nu rupem, nu atacam, nu desfiintam ACD-ul, nu avem nicio problema de genul acesta. De acum incolo, tot ceea ce facem din perspectiva politica facem din perspectiva PC, sa nu creada cineva ca este a ACD sau sa fim pusi in postura de a nu putea sa avem un punct de vedere pentru ca intai trebuie sa trecem pe la ACD.

Cum comentati reactia ironica a lui Crin Antonescu, care a sustinut ca “omenirea a putut depasi criza creata la un moment dat de Coreea de Nord (…), o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC”? Vi se pare adecvata?

Evident, nu a fost o ironie la adresa PC-ului, ci la adresa acelora din presa care au crezut ca anuntul este de fapt o criza. Sau la adresa acelora carora le-ar fi placut ca un anunt simplu, care tine de o procedura, este de fapt o criza.

Ironia, pe care am apreciat-o, nu viza relatia cu PC-ul, care este in regula, ci viza aprecierea distorsionata pe care unii reprezentanti ai presei au vrut sa o dea acestui anunt.

Exista numeroase informatii despre motivele care au determinat acest anunt. Ca sunteti nemultumiti pentru ca n-ati primit un post la Autoritatea de Supraveghere Financiara sau ca va pregatiti pentru o eventuala rupere a USL, pentru a sustine Guvernul Ponta in ipoteza ca PNL va trece in Opozitie. Ce raspuns aveti?

Cred ca acestea intra in categoria tintei pe care a avut-o Crin Antonescu cand a lansat ironia. Cred ca asemenea zvonuri dorea sa ironizeze, pentru ca nu se pune problema nici de rupere, nici de o strategie ascunsa de sprijinire a unuia sau a altuia, lucruri complicate si misterioase. Nu exista asa ceva.

Daca eram suparati ne-am fi intalnit sa ne strigam supararea. Mi se parea mult mai simplu. Supararea noastra, daca pleca de la un post, ne-am fi intalnit sa discutam si sa recuperam postul respectiv.

Eu cred ca raspunsul domnului Antonescu a fost foarte corect, ironizand o asemenea interpretare. Simtim nevoia sa avem o viata de partid pe picioarele noastre.

Deci, nu-i suparare, nu e criza, atunci cum definiti situatia?

Este o clarificare din perspectiva unui aspect din protocol care nu s-a dus la indeplinire, intalnire care ar fi avut ca scop discutiile pe teme politice pe care ar fi urmat sa si le asume ACD-ul.

Alianta va functiona la fel ca inainte, mai putin obligatia asta de a discuta in ACD orice actiune politica pe care o are unul sau celalalt partid.

In aceste conditii, practic ACD-ul se desfiinteaza.

Activitatea ACD-ului este mult mai complexa decat intalnirile acelea. Nu avem in plan sa rupem sau sa desfiintam ACD-ul sau sa vulnerabilizam USL-ul, astea deja sunt povesti prea colorate. Noi, ca fondatori ai USL-ului, vom veni in USL cu proiectele noastre, le vom discuta, le vom sustine la fel ca si celelalte doua partide, PSD si PNL.

Care a fost pozitia domnului Dan Voiculescu pe aceasta tema?

A fost o decizie pe care au luat-o liderii locali. A fost o decizie care a plecat ca urmare a unor propuneri venite din partea organizatiilor judetene.

O noua filiala si in Belarus

Vitalie Buzdugan (in foto alaturi de presedintele PC Diaspora, dl. Gal Avram) este noul presedinte care va conduce recent infiintata organizatie a partidului, in Belarus. Ca si om de afaceri de succes , cu siguranta ca dl. Buzdugan va contribui si la dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Belarus si alegerea sa pare a continua sirul desemnarilor inspirate, facute in ultima vreme de catre dl. Gal Avram, ca urmare a deplasarilor pe care acesta le face in Europa si nu numai, pentru a identifica problemele cu care se confrunta romanii din dispora !

 

Presedintele Gal Avram in vizita la Minsk !

Presedintele PC Diaspora, Gal Avram, se afla incepand de astazi la Mink, in Belarus, unde incearca, ca de obicei cand se deplaseaza in afara granitelor tarii, sa organizeze o noua filiala a partidului , mobilizand romanii care traiesc in aceasta republica ex-sovietica.

Romanii de la Est de Nistru, care constituie un areal etnico-lingvistic ce cuprinde Estul Republicii Moldova, Ucraina Centrala si Estica, statele din Caucaz si Asia Centrala si  bineinteles Belarus, au o importanta deosebita pentru tara noastra, in special din cauza faptului ca nu beneficiaza de aceleasi facilitati, in calitate de minoritati nationale, ca si cei care traiesc in spatiul Uniunii Europene.

Este exact motivul pentru care , dupa Republica Moldova, urmeaza aceasta vizita in Belarus , unde dl. Avram spera sa continue traditia colaborarii dintre romani si bielorusi, urmand exemplul celebrului nostru tenisman Horia Tecau, care mai nou face echipa cu Max Mirnai si cu care a juns deja in semifinala turneului de master de la Roma !

 

Biroul de presa

Lista Proiectelor finantate de MAE in 2013 – DPRRP (Pt. Diaspora Romana)

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE – D.P.R.R.P.  ROMANIA

Anunţ privind rezultatele selecţiei de proiecte depuse în sesiunea de finanţare 2013

Publicat pe 13 May 2013 in ComunicateDRP

Urmare a finalizării procedurii de evaluare şi selectare a cererilor depuse în cadrul sesiunii de finanţare 2013, vă aducem la cunoştinţă faptul că au fost înregistrate 547 de proiecte, în valoare totală de 73.506.645 lei.

Precizăm că bugetul alocat Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni pentru anul 2013 este de 10.000.000 lei.

Din totalul de 547 de proiecte, a fost selectat un număr de 207 în vederea acordării de finanţări nerambursabile. Candidaţii selectaţi vor deveni beneficiari ai fondurilor puse la dispoziţie de către DPRRP numai după semnarea contractelor de către ambele părţi.

Lista cu proiectele selectate în sesiunea de finanţare 2013 poate fi consultată mai jos.

Lista proiecte

Comunicat de presa Ovidiu Raețchi: “15 mai 2013, Ziua Familiei – una din ultimele în sens clasic, creștin, pe măsură ce familia homosexuală devine o realitate legislativă în toată lumea”
Deputatul conservator Ovidiu Alexandru Raețchi, a făcut astăzi, 15 mai, cu
ocazia Zilei Internaționale a Familiei, un apel la normalitate  într-o lume în care
familia homosexuală devine o realitate legislativă din ce în ce mai pregnantă.
Cu această ocazie, parlamentarul anunță că va promova în Parlamentul
României propunerea venită din partea unor importante asociații nonguvernamentale, conform căreia familia ar trebui definită în Constituția României drept uniunea între bărbat și femeie. Redăm, în continuare, textul integral al mesajului :
Ne găsim într-o perioadă istorică în care căsătoria este definită în anumite
țări în egală măsură ca uniune între membri ai aceluiași sex, cât și ca uniune între
bărbat și femeie. Franța, Argentina, Olanda sau Suedia sunt câteva dintre statele
ce au decis să valideze juridic căsătoria intre persoanele de acelasi sex.
Legislația unui stat trebuie să reflecte, însă, opțiunile cetățenilor săi. În
România, o majoritate covârșitoare, aproximativ 70% conform sondajelor, nu
optează pentru recunoașterea definirii căsătoriei ca uniune între membrii aceluiași
În calitate de conservator, nu pot decât să salut faptul că societatea
românească a fost și rămâne atașată valorilor fundamentale conservatoare:
credința, națiune, familie.
În acest context, îmi însușesc în nume personal propunerea unor importante
asociații non-guvernamentale, conform căreia familia ar trebui definită în Constituția
României drept uniunea între bărbat și femeie. Îmi asum, de asemenea, și
promovarea acestei propuneri în Parlamentul României.
Trebuie să celebrăm Ziua Familiei, așa cum o știm, într-o lume în care familia
homosexuală devine o realitate legislativă din ce în ce mai pregnantă.
Cu sinceritate,
Ovidiu Alexandru Raețchi
Partidul Conservator si Politica Externa a Romaniei

O noua deplasare a presedintelui PC Diaspora, dl. Gal Avram, s-a finalizat ca de obicei cu infiintarea unei noi Filiale a Partidului. De aceasta data la Chisinau,  adica in zona care reprezinta una dintre prioritatile Politicii Externe a Romaniei, alaturi de U.E.  si NATO.  Dorim sa nu se inteleaga ceea ce rauvoitorii afirma mereu, respectiv ca Romania ar vrea alipirea Republicii Moldova.  Ceea ce vrem noi romanii cu adevarat si , incepand din acest moment si Partidul Conservator, este sa ajutam la integrarea Euro-Atlantica a vecinilor de peste Prut, adica sa-i aducem acolo unde intr-adevar nu mai exista bariere intre tarile membre, dar nu pentru ca unele au fost alipite altora, ci pentru ca si-au gasit elementele care le unesc si le fac mai puternice.

 

Noul presedinte interimar al Filialei Chisinau este dl. Muntean Nicolae, care are sarcina de-a organiza cat mai curand alegeri pentru desemnarea unei conduceri cu statut permanent.

Deputatul Ioan Moldovan, Viceliderul Grupului Parlamentar PC, isi tine promisiunile !

Au promis, au făcut: Servicii de îngrijiri paliative şi kinetoterapie, la Câmpia Turzii

Picture-0693-300x225După ce, în luna decembrie a anului trecut, atât deputatul Ioan Moldovan, cât şi managerul Spitalului Municipal din Câmpia Turzii, Tiberiu Vedean, promiteau că la Câmpia Turzii se va deschide o secţie de îngrijiri paliative, precum şi un centru de kinetoterapie, iată că acest lucru devine, în aceste zile, o certitudine.

Astfel, începând chiar de astăzi, instituţia sanitară din Câmpia Turzii pune la dispoziţia pacienţilor săi aceste noi servicii medicale, menite să acţioneze acolo unde medicina clasică nu mai poate face nimic.

Dacă despre kinetoterapie se ştiu multe lucruri, despre îngrijirile paliative vă putem spune că, “Conform Oxford Textbook of Palliative Medicine, medicina paliativa este: Asistenţa medicală a pacienţilor cu boli active, progresive şi avansate, pentru care prognosticul este limitat iar îngrijirea trebuie să se concentrze asupra asigurării calităţii vieţii. Organizatia Mondiala a Sanatatii a definit medicina paliativa astfel: Îngrijirea paliativă este o abordare care imbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavului şi familiile acestora, care se confruntă cu problemele asociate cu boala ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlaturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluare corecta şi tratamentul impecabil al durerii şi al altor probleme fizice, psiho-sociale şi spirituale.”

Astel, odată cu introducerea acestor noi serivicii, Spitalul Municipal din Câmpia Turzii intră pe o listă subţire, alături de puţine spitale care oferă asemenea tipuri de asistenţă medicală.

Dl. Gal Avram in vizita la PC Dortmund

Domnul Adrian Dan Bacila, noul presedinte al PC Dortmund

Incepand din data de 25.04.2013, domnul Adrian Dan BACILA este presedintele PC Dortmund, calitate in care ii uram mult succes!

Congres pentru alegerea conducerii PC Dortmund
Va informam ca domnul Avram Gal, presedintele Departamentului de Relatii Externe si Diaspora, efectueaza
incepand de astazi, 24.04.2013 o vizita de lucru in Germania , la Dortmund, unde urmeaza sa participe la
lucrarile Congresului care va alege conducerea Filialei din aceasta zona.

Deplasarea va dura pana vineri, 26.04.2013 si , pe masura ce vom avea date suplimentare, o sa revenim
cu o noua informare.
Comunicat de presa – Combinatia ideala: sa fii in slujba oamenilor, dar si a lui Dumnezeu!

Ieri si astazi s-au desfasurat la Viena lucrarile celei de-a 22-a Conferinte a Bisericilor Penticostale Romane, unde ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni din cadrul MAE, dl. Cristian David, a fost reprezentat de catre consilierul sau, dl. Avram Gal, care s-a dovedit a fi alegerea corecta intrucat este si membru al acestei confesiuni religioase, dar a fost si membru al diasporei romanesti din Austria, cu mai multi ani in urma.

In prezenta a peste 5000(cinci mii) de romani ,care au dorit sa fie prezenti la eveniment, dl. Gal a transmis intregul suport al ministrului David pentru romanii din afara granitelor, dovada concreta fiind chiar prezenta in sala a doua distinse reprezentante ale ambasadei noastre din Viena, respectiv d-na consul general Gabriela Mihaela Folfa si d-na consul Florentina Balasoiu, adica persoanele de care romanii se “lovesc” cel mai des atunci cand au nevoie de un nou pasaport, de o procura, sau de un certificat de nastere pentru copii lor nou nascuti.

In discursul sau dl. Gal le-a spus romanilor din diaspora ca acestia, prin votul lor covarsitor acordat USL-ului, si-au castigat dreptul de-a avea acest minister al lor si ca, in calitatea sa de consilier al ministrului, este un reprezentant al guvernului, dar ca, mai inainte de toate, este un slujbas al Domnului !

 

 

Biroul de presa

Partidul Conservator Cluj se împotriveşte căsătoriei între homosexuali

Preşedintele executiv al Partidului Conservator Cluj, Avram Gal, se declară împotriva căsătoriei dintre homosexuali sau lesbiene. 

 

PC Cluj s-a arătat a fi împotriva iniţiativei legislative depuse de către deputatul de uniune Remus Cernea, privind reglementarea parteneriatului civil între homosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, prin care parlamentarul doreşte să se aplice astfel modelul mai multor ţări europene. 

 

Nu sunt de acord ca într-o ţară creştină precum România, să se oficializeze acest tip de căsătorii. Susţin 100% poziţia luată de Partidul Conservator”, a declarat, preşedintele executiv PC Cluj, Avram Gal (foto stânga).

 

Deputatul USL, Remus Cernea, a explicat, însă, că acest parteneriat civil ar fi un avantaj şi pentru persoanele heterosexuale care nu doresc oficializarea relaţiei lor, printre care dreptul unuia dintre parteneri de a-i lăsa celuilalt o moştenire după deces, nu ar mai putea fi atacată în instanţă de familie.

www.stiridecluj.ro

Deputatul, ex PP-DD, Gheorghe Coman şef interimar la PC Buzău. Anunţul a venit de la biroul de presă al parlamentarului înscris recent în Partidul Conservator

Începând de astăzi, deputatul Gheorghe Coman, membru al Partidului Conservator, a fost numit preşedinte interimar al filialei Buzău, cu toate drepturile ce derivă din această numire. El îl înlocuieşte pe Gheorghe Vlase la şefia conservatorilor buzoieni, urmând ca în scurt timp, şi în PC Buzău să fie organizate alegeri. Informaţia a venit de la biroul de presă al deputatului Gheorghe Coman.

Numirea a fost semnată la centru în data de 08.04.2013 şi i-a fost înmânată parlamentarului, urmând ca până la sfârşitul săptămânii, un lider al Partidului Conservator să vină la Buzău pentru a oficializa numirea, ocazie cu care va fi organizată şi o conferinţă de presă.

Deputatul Gheorghe Coman va trece ulterior la refacerea organizaţiilor din judeţ şi înfiinţarea acestora acolo unde încă PC Buzău nu are astfel de structuri, pentru eficientizarea activităţilor politice. În ceea ce-l priveşte pe fostul preşedinte Gheorghe Vlase, care este şi consilier judeţean, deputatul Coman se aşteaptă să aibă o bună colaborare şi pe viitor şi-l aşteaptă alături de el în noile structuri de conducere de după alegerile interne.

De asemenea, deputatul Gheorghe Coman  va avea o relaţie de bună colaborare şi cu celelalte formaţiuni politice din USL,  în sensul asigurării unei stabilităţi politice locale şi demararea unor proiecte comune în folosul cetăţenilor.

www.jurnaluldebuzau.ro

Vizita domnului Ministru Daniel Constantin in Campia Turzii

Presedintele PC Diaspora, dl. Gal Avram, se intalneste astazi, la Viena, cu Filiala Partidului din Austria

Vom reveni cu detalii despre eveniment si despre alte intalniri, printr-un comunicat ulterior.

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaş: Pentru instituirea unui mecanism de asistenta financiara pentru statele care nu au adoptat moneda euro

Strasbourg, 17 aprilie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European (PE), a declarat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, ca instituirea unui mecanism de asistenta financiara pentru statele membre ale UE care nu au adoptat moneda euro trebuie sa asigure condiții echitabile pentru acestea, in raport cu avantajele de care se bucura statele din zona euro. Deputatul european este raportor al Grupului Socialiștilor si Democraților pentru propunerea de regulament care se va vota in aceasta sesiune plenara.

Potrivit lui Sabin Cutas: “Propunerea de regulament pentru instituirea unui mecanism de asistenta financiara pentru statele membre a căror moneda nu este euro răspunde unei nevoi esențiale de a asigura condiții echitabile pentru tarile din afara zonei euro, in contextul in care criza economica a afectat întreaga Uniune Europeana, provocând o deteriorare a deficitului public, a balanței plaților, precum si a datoriei globale. Spre deosebire de statele din zona euro, care beneficiază de Mecanismul european de stabilitate cu o capacitate de creditare de 500 de miliarde de euro, statele non-euro pot dispune de fonduri limitate la 50 de miliarde de euro prin intermediul instrumentului pentru balanțele de plăti.”

Salut creșterea sumei de la 12 miliarde la 50 de miliarde in 2009, însa aceasta ramane mult inferioara celei de care dispun statele din zona euro. Cu toate acestea, propunerea Comisiei vizează alinierea condițiilor si procedurilor pentru a obține un împrumut financiar un împrumut financiar la cele specifice tarilor care au adoptat moneda unica“, a declarat deputatul european.

Obligații egale trebuie sa însemne si beneficii egale. De aceea, susțin propunerea raportoarei de a crea un instrument de recapitalizare bancara pentru tarile non-euro. Statele membre din afara zonei euro au nevoie, la rândul lor, de un mecanism de protecție fiscala. Cu toate acestea, ar fi de preferat un instrument de recapitalizare directa a băncilor, cu scopul de a evita divizarea pieței unice, precum si o competitivitate mai redusa pentru statele membre care nu au adoptat inca moneda unica”, a conchis europarlamentarul român.

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaș: “Creșterea economică şi crearea de locuri de muncă trebuie să devină principalele obiective ale BCE”

Strasbourg, 17 aprilie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a subliniat că Banca Centrala Europeană (BCE), prin limitarea activității sale la controlul inflației, duce o politică adaptată celor mai puternice dintre economiile europene. El a cerut BCE să se axeze mai degrabă pe criterii de creștere economică şi creare de locuri de muncă.

Intervenția eurodeputatului român a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul PE privind Raportul de activitate al Băncii Centrale Europene pentru 2011.

Măsurile de austeritate dictate de Troikă[1] au provocat, timp de 3 ani, creșterea alarmantă a șomajului şi a datoriei publice şi dezmembrarea statului social, cu consecințe extrem de grave, în special pentru tineri şi pentru cei mai vulnerabili. În 2011, 27,3% din populația Greciei era amenințată de sărăcie, iar 11% se aflau într-o situație de privare materială severă, fără acces la electricitate şi căldură”, a declarat Sabin Cutaş.

Potrivit acestuia: “Nu putem permite Băncii Centrale Europene să îşi limiteze activitatea la controlul inflației şi să nu ţină cont de consecințele măsurilor sale asupra situației economice şi sociale din Europa. În contextul dezechilibrelor dintre economiile centrale şi cele periferice, BCE propune o politică adaptată exclusiv celor mai puternice economii, sacrificând astfel viitorul majorităţii şi stabilitatea întregii Uniuni.”

“De aceea, creșterea economică şi crearea de locuri de muncă, criterii mai importante în vederea ieșirii din recesiune decât stabilitatea preţurilor, trebuie să devină principalele obiective ale BCE. De asemenea, banca nu poate continua să refuze a oferi susținere financiară directă statelor din zona euro, având în vedere că propune acest tip de sprijin entităților bancare”, a adăugat eurodeputatul român.

 “La final, aş dori să atrag atenția asupra faptului că deciziile BCE, care au consecințe atât de importante asupra vieților europenilor, trebuie supuse controlului democratic. Prin urmare, cer ca Troika să răspundă în faţa Parlamentului European pentru acțiunile pe care le întreprinde”, a conchis Sabin Cutaş.


[1] Troika este formată din delegați ai Băncii Centrale Europene, Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional.

Presedintele Gal la intalnirile din Spania

Un nou incident la Blue Air ! Salariaţii au un comportament deranjant faţă de clienţi

Iritarea angajaţilor de la Blue Air, care foarte probabil simt că se apropie deznodământul ce-i poate lăsa fără locuri de muncă, a ajuns la cote maxime.

 
Aseară, aproape de miezul nopţii, românca Adriana Vasile, care lucrează la o fabrică din Valencia, a fost nevoită să-şi arunce hainele la gunoi, ca să poată urca în avionul ce trebuia să o ducă înspre locul său de muncă. Şi asta, în situaţia în care greutatea bagajului său de mână nu depăşea nici măcar 6 kg ! Norocul ei a fost că un alt pasager i-a recuperat hainele de la coş, a reuşit să i le treacă de check in şi să i le ducă la avion.

Un comunicat al Partidului Conservator – Departamentul Diaspora, semnat de către preşedintele Avram Gal, vorbeşte despre indignarea acestui partid vizavi de comportamentul inexplicabil al salariaţilor de la Blue Air. Preşedintele Gal înţelege că aceştia au tot dreptul să fie îngrijoraţi pentru viitorul lor, în condiţiile în care managing partner-ul de la Casa de Insolvenţă Transilvania, care se ocupă de Blue Air, afirmă că nu ştie care dintre activele companiei se vor vinde, însă în nici un caz nu se justifică faptul că temerile lor se răsfrâng asupra pasagerilor, aceştia neavând decât vina că vor să muncească din greu, în afara ţării, pentru a-şi susţine familiile rămase în România.

Doamna Adriana Vasile a fost contactată şi, după ce a terminat de plâns, a mărturisit ceva ce nu se regăsea în Comunicatul Partidului Conservator,şi anume faptul că acel pasager, care i-a recuperat hainele de la gunoi şi a reuşit s-o ajute pe nefericita româncă să plece cu ele către locul său de muncă, era chiar preşedintele Avram Gal !

Drept urmare, domnul Gal a fost, la rându-i, contactat, acesta aflându-se în Spania, pentru întâlniri cu românii din Valencia şi Almeria. Dumnealui a confirmat cele spuse de către d-na Vasile, fiind oarecum stânjenit că fapta sa creştinească a ajuns publică!

Cu siguranţă cel mai aşteptat punct de vedere rămâne cel al reprezentanţilor Blue Air, care nu răspund la telefon.

www.ziarulring.ro
Comunicat de presa Gal Avram, Presedinte PC Diaspora

COMUNICAT DE PRESA

 

Cu toate ca intelegem greutatile prin care trece Blue Air si ca managing partnerul de la Casa de Insolventa Transilvania, dl. Rudolf Vizental, a declarat ca inca nu se stie ce exact se va vinde din activele  acestei Companii Aeriene, nu intelegem si rautatea unora dintre angajatii care se ocupa de check in-ul pasagerilor.

In cursul serii de ieri, la cursa Blue Air care decola catre Valencia-Spania, d-na Adriana Vasile, care lucreaza la o fabrica din acest oras spaniol, a avut neplacuta surpriza sa fie obligata, de catre reprezentantii acestei Companii Aeriene, sa renunte la hainele din bagajul de mana, cu toate ca nu acestea depaseau nici macar 6 kg, pe motiv ca geanta sa ar fi prea mare. Plangand, femeia si-a aruncat hainele la cosul de gunoi, pentru a nu fi oprita sa ajunga la munca si pentru a nu-si pierde serviciul. Noroc ca cineva s-a gandit sa-i recupereze hainele si sa i le treaca de “cerberii” de la Blue Air.

In contextul in care este bine stiut ca foarte multi romanii, care lucreaza in afara granitelor, inca mai folosesc serviciile Blue Air, ar fi de dorit ca, in ciuda dificultatilor Companiei, de care cu siguranta nu sunt vinovati calatorii, angajatii acestia sa dea dovada mai multa intelegere si sa fie constienti ca grijile lor personale, de inteles de altfel, nu ar trebui sa fie transferate si pasagerilor.

 

 

Presedinte

 

Avram Gal

Codrin Scutaru, Secretar de Stat PC: Am reușit să deblocăm posturilor din asistența socială

Împreună cu echipa Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Ministerului Muncii am reușit sub coordonarea doamnei ministru Mariana Câmpeanu să deblocăm posturile din asistența socială.

Astfel, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 125/2013 privind ocuparea posturilor vacante după data de 1 ianuarie 2013 din sistemul public de asistență socială în Monitorul Oficial nr. 182/2013 din 2 aprilie2013.

Deblocarea posturilor publice din domeniul asistenței sociale, prin scoaterea acestora la concurs sau examen, va ameliora lipsa cronică de personal din domeniu. Am făcut un pas important pentru ca grupurile vulnerabile care au nevoie de serviciile acordate prin intermediul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum copiii, bătrânii, familii în nevoie, persoane cu handicap sau diverse afecțiuni și alte persoane care au nevoie de intervenție, să nu fie aruncați la marginea societății prin excluziune socială.

Am spus-o de la începutul mandatului meu că este de datoria noastră reașezarea asistenței sociale în centrul preocupărilor din domeniul social, pentru ca acest domeniu, atât de blamat de guvernări cinice să nu mai fie pus la colț precum o cenușăreasă a serviciilor publice.

Dacă nu îi vom putea ajuta într-o societate liberă pe cei mulți care sunt săraci, nu îi vom putea ajuta pe cei câțiva care o duc mai bine. Modernizarea sistemului de asistență socială a făcut astfel un pas înainte. Ne ținem de cuvânt pas cu pas.

Mulțumesc public echipei DGAS din minister: doamnei director general Lăcrămioara Corcheș și doamnelor director Mihaela Grecu și Carmen Manu, precum și întregii echipe de specialiști din minister, din DGASPC-uri, societății civile și din mediul sindical. Mulțumesc predecesoarei mele pe acest protofoliu, doamnei secretar de stat Denisa Pătrașcu, pentru tot sprijinul constant. Mergem înainte.

 

Biroul de presă

Codrin Scutaru, Secretar de Stat PC: Ministerul Muncii vine în sprijinul protecţiei lucrătorilor români din Olanda

La sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, am avut o întâlnire cu primarul şi vice-primarul oraşului Rotterdam, domnii Ahmed Aboutaleb şi Hamit Karakus.

Rotterdam este cel de-al doilea oraş ca mărime din Olanda, cel mai mare port fluvial din Europa și al treilea port din lume. Fiind un oraş cu o astfel de dinamică economică, este şi o destinaţie pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Discuţiile pe care le-am purtat s-au centrat pe dezvoltarea colaborării dintre instituţiile dintre cele două state în vederea protecţiei lucrătorilor români în Olanda, pentru consolidarea cooperării bilaterale în vederea combaterii muncii ilegale şi a tratamentelor inegale pe piaţa muncii, prin campanii media de conştientizare, implementare de proiecte comune şi schimb de informaţii şi experienţă cu privire la metode inovative de creare a unei pieţe inclusive a muncii.

În calitate de secretar de stat am susţinut că „trebuie să se înţeleagă foarte clar că lucrătorii români reprezintă o forţă de muncă bine pregătită, capabilă de performanţe înalte, ce ar putea acoperi şi sectoare de activitate ce nu prezintă interes pentru munciitorii autohtoni. Un aspect problematic pentru lucrătorii români din Olanda este subutilizarea capitalului uman al acestora, ce poate determina în timp pierderea competenţelor profesionale dobândite anterior”.

Am concluzionat subliniind importanţa cooperării bilaterale ca o componentă esenţială a tuturor măsurilor care se iau în contextul exercitării dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene pentru asigurarea unei protecţii adecvate tuturor cetăţenilor europeni. Ridicarea definitivă a restricţiilor pentru lucrătorii români în accesul pe piaţa olandeză a muncii începând cu ianuarie 2014 este doar o etapă firească a parcursului european al României.

 

Biroul de presă

COMUNICAT DE PRESA Sabin Cutaș: “Folosirea depozitelor private pentru recapitalizarea bancara va afecta încrederea cetățenilor europeni”

Bruxelles, 28 martie 2013,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a adresat astăzi o întrebare cu solicitare de răspuns scris Comisiei Europene cu privire la intenția acesteia de a elabora un proiect legislativ prin intermediul căruia depozitele de peste 100.000 de euro vor putea fi folosite pentru recapitalizarea bancară. Deputatul european a atras atenția asupra efectului acestui tip de măsuri asupra încrederii cetățenilor europeni în construcția europeană, în condițiile în care acestora li se cere în mod repetat să plătească pentru salvarea responsabililor pentru criză.

 

Criza cu care ne confruntăm este de o extremă gravitate, iar măsurile aprobate în cadrul Eurogrupului nu fac decât să o adâncească, subminând încrederea în construcția europeană. Cum ar mai putea cetățenii europeni să creadă în beneficiile unei monede şi ale unei piețe unice, în condițiile în care Comisia Europeană a anunțat recent că peste 26 de milioane de cetăţeni din Uniunea Europeană nu au loc de muncă?”, a declarat Sabin Cutaş.

 

Acesta a dorit să știe în ce măsură consideră Comisia că propunerea unui proiect legislativ prin intermediul căruia depozitele de peste 100.000 de euro vor putea fi folosite pentru recapitalizarea bancară reprezintă o soluție justă pentru ieșirea din criză, precum şi pentru recâștigarea încrederii cetățenilor.

 

În urma afirmațiilor domnului Jeroen Dijsselbloem, președintele Eurogrupului, conform căroraacordul cu Cipru reprezintă un model pentru restul zonei euro, Comisia Europeana s-a grăbit sa declare că va pregăti un proiect legislativ pentru a permite depozitelor bancare neacoperite de garanţia de până la 100.000 de euro să fie folosite pentru recapitalizarea bancară. Cu alte cuvinte, le cerem tot cetățenilor să se sacrifice pentru a salva băncile: cele care au generat criza interminabilă cu care ne confruntăm.Ar fi de preferat că executivul european să vina cu soluții concrete pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în această construcție tot mai vulnerabila”, a conchis Sabin Cutaş.

O noua filiala PC in Germania!

Incepand de astazi, avem o noua filiala in Germania care va fi condusa de catre dl. UTICA Florinel Jean, expert in comert exterior. Avand in vedere importanta financiara a acestei tari dl. Utica, are ocazia, ca prin intermediul romaniilor ce isi desfasoara activitatea in Germania, sa ridice nivelul cooperarii la un nou standard.

COMUNICAT DE PRESA Sabin Cutaș: “Este nevoie de o renegociere a cadrului financiar plurianual”

Bruxelles, 15 martie 2013,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenţia, printr-o intervenţie în marginea dezbaterii din plenul PE privind bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, asupra riscurilor pe care le implică un cadru financiar plurianual aflat sub semnul austerităţii. El a subliniat necesitatea renegocierii acestuia în contextul nevoii acute de creştere economică.

 

Potrivit lui Sabin Cutaş: „Acordul agreat în Consiliu asupra bugetului pe termen lung al Uniunii Europene este profund dezamăgitor şi reprezintă totodată un precedent periculos. Este pentru prima dată în istoria Uniunii când statele membre doresc o reducere a cheltuielilor, iar acest lucru se intamplă într-o perioadă de recesiune, în care somajul a atins cote extraordinar de ridicate, iar creşterea economică se lasă aşteptată.”

 

Este legitimă respingerea unui cadru financiar plurianual care ar constitui o moştenire grea pentru generaţiile viitoare, atât prin impunerea austerităţii pe termen lung, cât şi prin posibila producere a unui deficit structural. Bugetul Uniunii înseamnă creare de locuri de muncă prin intermediul investiţiilor în dezvoltare, infrastructură, cercetare, educaţie şi sănătate. Nu putem renunţa la programe emblematice ale Uniunii Europene, care au adus beneficii semnificative cetăţenilor nostri, precum Erasmus. Renegocierea cadrului financiar este prin urmare o necesitate”, a subliniat eurodeputatul român.

 

 

Daniel Constantin: Partidul Conservator respinge cu fermitate afirmațiile iresponsabile și provocatoare ale unor reprezentanți ai statului ungar

Partidul Conservator respinge cu fermitate afirmațiile iresponsabile și provocatoare ale unor reprezentanți ai statului ungar. Aceste afirmații confirmă abordarea extremistă latentă în unele zone ale statului vecin și prieten.

Din punctul meu de vedere, cei care fac astfel de afirmații trăiesc în trecut și nu au nicio șansă într-o Uniune Europeană preocupată să își construiască un viitor mai bun.Guvernul României are obligația de a dovedi că reușește scoaterea din sărăcie a județelor Harghita și Covasna, nu doar dintr-o datorie națională ci și pentru a pune în evidență și mai mult eșecul politicienilor extremiști din țara vecină și al prietenilor lor din România”, a declarat președintele PC, Daniel Constantin.

Partidul Conservator recunoaște contribuția importantă a cetățenilor români de etnie maghiară la consolidarea democrației în România și își exprimă deschiderea spre colaborare cu formațiunile politice ale etnicilor maghiari câtă vreme acestea manifestă un atașament de neclintit față de textul Constituției României și valorile euro-atlantice.

Partidul Conservator va continua să apere valorile pe care le promoveaza înca de la înființarea sa: libertatea și pluralismul politic, individul și drepturile individuale, identitatea națională, tradițiile, familia. 

Biroul de presă

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaş: „Încheierea Acordului comercial UE-Mercosur – o oportunitate pentru ambii parteneri”

Bruxelles, 18 ianuarie 2013,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (PE), a declarat, ieri în plenul PE, că încheierea unui acord de liber schimb UE-Mercosur ar fi în beneficiul ambelor regiuni. El şi-a exprimat speranţa că întâlnirea inter-ministerială pe această temă, care are loc la sfârşitul săptămânii viitoare în Chile, va aduce un suflu nou negocierilor, având în vedere că acestea nu au progresat în mod semnificativ în ultimii doi ani şi jumatate.

 

Intervenţia eurodeputatului român a avut loc în contextul dezbaterii privind stadiul relaţiilor comerciale dintre UE şi Mercosur.

 

„Mercosur este al 8-lea partener comercial al Uniunii Europene. Exporturile către această zonă au înregistrat o creştere semnificativă în ultimii ani, Uniunea situându-se în 2010 pe primul loc, atât în topul partenerilor comerciali ai regiunii, cât şi în cel al investitorilor străini”, a declarat Sabin Cutaş.

 

Potrivit acestuia: „Încheierea unui acord comercial echilibrat şi echitabil cu această zonă, sinonim al unei mai bune integrări economice şi propice conchiderii Acordului de asociere, ar reprezenta o oportunitate pentru ambele regiuni. În acest context, relansarea, în mai 2010, a negocierilor asupra unui acord de liber schimb a fost binevenită. Acestea au înregistrat însă un progres limitat, în care s-au reflectat măsurile de tip protecţionist pe care anumite state din regiune au decis să le aplice.”

 

„Îmi exprim prin urmare speranţa că întâlnirea de săptămâna viitoare din Santiago de Chile se va situa sub semnul dialogului şi va permite găsirea unui compromis rapid asupra pilonului comercial al acordului”, a conchis Sabin Cutaş.

Corlatean cere ajutorul romanilor din SUA si Canada pentru ridicarea vizelor

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a facut un apel la asociatiile romanesti din SUA si Canada, adresand rugamintea ca petitia pentru ridicarea vizelor sa fie semnata de cat mai multi romani.

El a aratat ca acest gest ar ajuta foarte mult demersurile oficiale facute pe aceasta tema.

“Am o rugaminte catre asociatiile romanesti din SUA si la fel si Canada. Am discutat la New York un sprijin reciproc, care sa includa o petitie semnata de cat mai multi romani americani si respectiv canadieni pentru a acorda un sprijin – si lor – pe langa Congresul american, pe langa Departamentul de stat pe tema ridicarii vizelor pentru romani”, a spus Corlatean, sambata, la Forumul romanilor de pretutindeni.

El a precizat ca demersurile oficiale ale Ministerului de Externe pe aceasta tema ar beneficia, astfel, de un sprijin din partea comunitatilor de romani din SUA si Canada, fiind vorba si despre o formula de unitate de actiune a romanilor.

“Comunitatea romaneasca e o comunitate importanta, mare, in diferite zone ale SUA, ne-ar putea ajuta foarte mult, in paralel cu ceea ce intreprindem noi la nivel oficial – si va spun ca facem pasi inainte -, dar ne-ar ajuta foarte mult daca romanii din SUA ar da curs acestei formule de sprijin. Americanii sunt foarte atenti la contribuabilii lor, la cat de importanta e comunitatea, e si o formula de unitate de actiune a romanilor din SUA”, a spus Corlatean.

MAE vrea un Congres al romanilor de pretutindeni

De asemenea, seful MAE a mai declarat ca isi propune sa actioneze la nivelul Guvernului pentru a organiza Congresul romanilor de pretutindeni pe langa Parlamentul Romaniei, in acord cu prevederile Legii romanilor de pretutindeni, adoptata inca din 2007.

“Imi propun sa actionez la nivelul Guvernului, mai ales cu implicarea Parlamentului, pentru a organiza acest Congres, for reprezentativ al romanilor atat din jurul Romaniei, din comunitatile traditionale, dar si cu reprezentarea romanilor plecati din tara din ratiuni politice sau, mai aproape, economice. Este un obiectiv pe care mi-l fixez, sa putem avea aceasta forma de reprezentare a romanilor de pretutindeni pe langa Parlamentul Romaniei”, a spus Corlatean, la Forumul romanilor de pretutindeni.

El a adus in discutie Legea romanilor de pretutindeni, adoptata de Parlament in 2007, la propunerea sa, lege care prevede ca Ziua romanilor de pretutindeni se sarbatoreste pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, si ca forul reprezentantiv al acestora pe langa Parlamentul Romaniei este Congresul romanilor de pretutindeni.

“Am cam uitat sa sarbatorim aceasta zi (30 noiembrie, n.r.). Propun sa fim atenti la aceasta simbolistica. Pe de alta parte, prea putine din acea lege au fost puse in practica si, printre altele, Legea prevede infiintarea unui Congres al romanilor de pretutindeni, pe langa Parlamentul Romaniei, cu reprezentanti din comunitatile romanesti din afara tarii, si a unui Consiliu reprezentativ”, a precizat Corlatean

 

http://www.ziaruldeiasi.ro/

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaş a pledat pentru includerea aderării României la Schengen pe lista de priorităţi a președinției irlandeze

Strasbourg, 16 ianuarie 2013,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaș a pledat, prin intermediul unei intervenții scrise aferente dezbaterii privind preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către Irlanda, pentru includerea aderării României la Schengen pe lista de priorităţi a acesteia pentru următoarele șase luni. Deputatul european a subliniatneglijarea acestui subiect atât de important pentru România ar valida argumentele care fac din Schengen un “club exclusivist“.

 

Doresc, in primul rând, salut preluarea de către Irlanda a președinției Uniunii Europene si sa îmi exprim speranța ca aceasta va reuși sa duca la îndeplinire o mare parte a programului elaborat pentru următoarele șase luni. Redresarea economica si crearea de locuri de munca, in special in rândul tinerilor, se numără printre obiectivele ambițioase, a căror realizare corespunde cu așteptările cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nu am cum să nu constat cu mâhnire că unul dintre punctele centrale ale tuturor ţărilor care au deținut președinția UE de la începutul lui 2011 până în prezent – aderarea României si Bulgariei la Spațiul Schengennu se regăsește printre prioritățile Irlandei“; a declarat Sabin Cutaş.

 

Doamna Lucinda Creighton declara recent că președinția irlandeză nu se va ocupa de teme “mărunte” şi reamintea că Irlanda este unul dintre membri vechi ai UE. Tocmai de aceea pledez pentru includerea aderării României la Schengen pe lista prioritatilor, având in vedere ca libera circulație a mărfurilor, capitalurilor, dar şi a persoanelor ar aduce o importanta contribuție la îndeplinirea obiectivului de creștere economica. Neglijarea acestui aspect atât de important pentru ţara mea ar valida argumentele care fac din Schengen un “club exclusivist”, erodând libertățile fundamentale pe care se fondează Uniunea Europeană”, a conchis europarlamentarul român.

Initiativa laudabila

Decizia primului ministru Victor Ponta , de-a trece Departamentul Romanilor de Pretutindeni de la Guvern la Ministerul de Externe, este una extrem de bine venita. Explicatia este aceea ca MAE, prin misiunile sale diplomatice din afara granitelor ,  este ministerul cel mai potrivit sa reprezinte interesele romanilor din diaspora.

Alegerea d-lui Cristian David, ca ministru delegat si coordonator al acestei activitati de mare interes , a fost de asemenea una foarte inspirata, avand in vedere experienta sa guvernamentala, dar si cea de-a lucra cu romanii din strainatate, cu care s-a intalnit si se intalneste foarte des, ori de cate ori se deplaseaza in afara Romaniei

PC confirmă nominalizarea Mariei Grapini şi a lui Daniel Constantin în Cabinetul Ponta II

PC confirmă nominalizarea Mariei Grapini şi a lui Daniel Constantin pentru funcţii de miniştri în Cabinetul Ponta II

Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PC Bogdan Ciuca.

El a precizat că preşedintele partidului, Daniel Constantin, este nominalizarea PC pentru Ministerul Agriculturii, iar vicepreşedintele Maria Grapini este nominalizată pentru Ministerul pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că din viitorul Cabinet al USL vor face parte 24 de miniştri şi trei vicepremieri, în structura guvernamentală figurând şase miniştri delegaţi.

Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin susţin, la ora 12.00, la Camera Deputaţilor, la Sala Spiru Haret, o conferinţă de presă pentru anunţarea componenţei Cabinetului.

 

http://www.revista22.ro

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutas: Rusia trebuie sa respecte regulile OMC pentru a finaliza noul acord cu Uniunea Europeana

Strasbourg, 13 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a declarat că Rusia trebuie să respecte şi să implementeze toate regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) înainte de a se finaliza negocierile pentru un nou acord comercial cu Uniunea Europeană. Intervenția deputatului european a avut loc în cadrul dezbaterii privind un nou acord UE-Rusia.

Potrivit lui Sabin Cutaş: “Aderarea Rusiei la OMC poate asigura o consolidare a parteneriatului cu Uniunea Europeană. Însă acest parteneriat caracterizat prin interdependenţă trebuie să fie şi unul echitabil. Faptul că partea rusă şi-a manifestat disponibilitatea de a se conforma regulilor internaționale ale comerțului nu este suficient. Aceasta trebuie să îşi îndeplinească toate obligațiile OMC înainte de a putea să vorbim despre un nou acord. Astfel, introducerea sau prelungirea unor măsuri comerciale restrictive de tipul interzicerii importurilor de animale din Uniunea Europeană, favorizarea producătorilor ruși în domeniul achizițiilor publice sau stabilirea unor taxe vamale la import pentru anumite tipuri de zahăr sunt practici ce contravin normelor OMC. De aceea, este imperativ ca noul acord să conțină dispoziții legate de comerț şi de investiții.”

“În plus, noul cadru de negocieri cu Rusia trebuie să cuprindă un capitol relativ la energie, unul dintre punctele cele mai sensibile, dar şi cele mai importante pentru Uniunea Europeană. Deși, pentru moment, negocierile pentru un capitol substanțial şi obligatoriu din punct de vedere juridic se află într-un impas, Comisia Europeană trebuie să depună toate eforturile necesare pentru a se asigura că principiile transparenţei, liberei competiții, reciprocității şi non-discriminării în domeniul energiei vor fi respectate de către Rusia”, a conchis europarlamentarul român.

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaş: „Este momentul pentru un sistem de taxare mai echitabil”

Strasbourg, 12 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a atras atenţia asupra avantajelor adoptării taxei pe tranzacţiile financiare. El şi-a exprimat speranţa ca un număr cât mai semnificativ de state membre ale Uniunii Europene să implementeze această taxă.

Intervenţia eurodeputatului român a avut loc în contextul dezbaterii din plenul PE privind taxa pe tranzacţiile financiare. Aceasta din urmă vizează impozitarea tuturor tranzacţiilor şi urmareşte a asigura o contribuţie mai echitabilă din partea sectorului financiar.

„Unsprezece state ale Uniunii Europene au decis recent să se coordoneze, prin intermediul procedurii de cooperare consolidată, în implementarea taxei pe tranzacţiile financiare. Doresc să salut această iniţiativă şi sper ca aceasta să fie imitată cât mai rapid de ceilalţi membrii ai UE”, a declarat Sabin Cutaş.

„Cetăţenii nu pot plăti la nesfârşit preţul unei crize economice şi financiare pe care nu au provocat-o. Este momentul pentru un sistem de taxare mai echitabil, prin care băncile să contribuie, la rândul lor, la eforturile pentru ieşirea din situaţia dificilă în care se află astăzi continentul european”, a adăugat eurodeputatul român.

„Chiar dacă reprezintă un procentaj modest al tranzacţiilor efectuate, această taxă va reduce volatilitatea observată pe pieţele financiare, descurajând tranzacţiile pe termen scurt. Ea va aduce totodată bugetelor o sumă importantă, care ar putea fi folosită pentru a investi în cercetare, eficienţă energetică, sănătate sau educaţie, contribuind la creşterea economică”, a conchis Sabin Cutaş.

Organizatia PC Diaspora ii ureaza mult succes d-lui Deputat Raetchi in misiunea sa de a-i reprezenta pe romanii din afara granitelor
Mesajul d-lui Deputat Raetchi postat pe pagina sa de facebook
Stimati cetateni din colegiul 4,

Din acest moment e oficial: in urmatorii patru ani voi fi reprezentantul dvs. in Parlamentul Romaniei. As vrea sa le multumesc tuturor celor care, fara sa ma cunoasca in mod direct, mi-au acordat increderea lor. Pentru acest vot, unii dintre dvs. au facut eforturi deosebite, au calatorit, si-au sacrificat cateva ore de munca sau odihna – si le sunt profund recunoscator; fara efortul lor, munca intensa a unei intregi echipe ar fi fost in zadar.

Pe de alta parte, din acest moment, mandatul meu constitutional de reprezentare se aplica pentru toti cetatenii din Colegiul 4. Multi dintre dvs, pe buna dreptate, au fost sceptici in raport cu mesajele mele, pastrand o rezerva sanatoasa fata de “promisiunile de campanie”. As vrea sa va asigur ca nu au fost doar promisiuni si ca, din acest moment, timp de patru ani, imi voi face datoria cu seriozitate si implicare.

Pentru moment, pana la convocarea noului Parlament, datele mele de contact raman cele afisate pe ovidiuraetchi.ro, urmand ca dupa ianuarie sa fie inlocuite cu datele oficiale ale Cabinetului Parlamentar.

 

https://www.facebook.com/colegiulpatru.diaspora

Gal Avram si Cristian David la Madrid

Cristian David si Avram Gal, in mijlocul romanilor din Madrid si in timp ce si-au exercitat dreptul de vot, la ambasada.

R

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaş a cerut anularea vizelor pentru cetățenii români, în cadrul întâlnirii interparlamentare UE-SUA

Bruxelles, 30 noiembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş participă, în calitate de membru al Comisiei pentru comerț internațional a Parlamentului European, la cea de-a 73-a întâlnire interparlamentară UE-SUA, organizată în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie la Washington. În cadrul reuniunilor bilaterale, Sabin Cutaş a abordat problema vizelor pentru cetățenii romani, pledând pentru includerea României in Programul Visa Waiver. Deputatul european a subliniat, de asemenea, necesitatea consolidării unui parteneriat UE-SUA care să răspundă principalelor provocări comune: crearea de noi locuri de muncă şi generarea de creștere economică.

Dialogul bianual interparlamentar dintre legislativul european şi Congresul Statelor Unite ale Americii este prilejul conturării unei agende economice şi comerciale transatlantice, în interesul ambilor parteneri. Unul dintre cele mai delicate subiecte de pe agenda celei de-a 73-a întâlniri este oportunitatea începerii negocierilor pentru un Acord de Liber Schimb.

Potrivit lui Sabin Cutas: “Se vorbește, în cadrul dezbaterilor care au loc zilele acestea, despre încurajarea liberei circulații a persoanelor în spațiul transatlantic. În acest context, mi s-a părut necesar să ridic problema vizelor pentru cetățenii români care își doresc să călătorească în SUA. Am cerut să ni se aplice un tratament non-discriminatoriu: suntem stat membru UE şi trebuie să fim tratați în mod egal. De aceea, am pledat pentru includerea României în Programul Visa Waiver, în spiritul unei relații România-SUA bazată pe reciprocitate.”

“O alta temă importantă de dezbatere este oportunitatea începerii negocierilor pentru un Acord de Liber Schimb cu SUA. Avantajele unui astfel de acord ar fi generarea de creștere economică de ambele părți ale Atlanticului, precum şi crearea de noi locuri de muncă. Avem nevoie de un parteneriat consolidat care să răspundă acestor provocări comune, în actualul context marcat de criza economică şi socială. Șomajul în Uniunea Europeana şi în SUA a atins un nivel îngrijorător în ultimii ani. Rămâne de vazut dacă un Acord de Liber Schimb cu SUA va fi instrumentul potrivit pentru a realiza aceste obiective, în condițiile în care Europa nu este dispusă să renunțe la standardele de protecție a consumatorilor sau la normele de mediu”, a conchis europarlamentarul român.

Sabin Cutaş: Despre relațiile comerciale UE-China

COMUNICAT DE PRESA

Sabin Cutaş: Despre relațiile comerciale UE-China

Strasbourg, 22 noiembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerț internațional a Parlamentului European, a subliniat importanţa relațiilor comerciale dintre Uniunea Europeană şi China, atrăgând totodată atenția asupra practicilor de impunere a unor bariere la circulația bunurilor şi serviciilor. În acest context, el a cerut Comisiei Europene să întărească relațiile cu China, luând însă măsuri pentru a proteja întreprinderile şi lucrătorii europeni, în speță prin intermediul dezvoltării unei strategii industriale. Intervenția eurodeputatului român a avut astăzi loc în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind importurile de origine chineză la prețuri excesiv de mici.

“Într-un timp relativ scurt, economia Uniunii Europene şi cea a Chinei au atins un nivel impresionant de interdependenţă. În prezent, fluxul comercial dintre cei doi parteneri se ridică la aproximativ 1 miliard de euro pe zi, iar parteneriatul economic dintre UE şi China este al doilea cel mai semnificativ la nivel global”, a explicat Sabin Cutaş.

“Cu toate că Beijingul a aderat la OMC în 2001, relațiile sale comerciale cu Uniunea continuă să fie marcate de impunerea unor bariere la circulația bunurilor şi serviciilor. Printre acestea se numără accesul dificil pe piață al operatorilor economici, restricționarea exporturilor cu materii prime, folosirea subvențiilor, sau cea a practicilor de dumping. Comisia a demarat recent, ca urmare a plângerilor depuse de companiile europene, două investigații privind vânzarea panourilor solare chinezești la preţuri artificial de joase”, a adăugat deputatul european.

Potrivit europarlamentarului: “UE beneficiază în mod considerabil de pe urma relațiilor comerciale cu China, însă tipul de comportament menționat mai devreme afectează totodată capacitatea companiilor europene de a rămâne competitive, într-un context în care Uniunea are nevoie de promovarea industriilor sale şi de crearea de locuri de muncă.”

“Consider că relațiile dintre UE şi China trebuie întărite, însă ele trebuie să se bazeze pe reciprocitate şi pe respectul pentru normele comerciale. De aceea, cer Comisiei să ia măsuri pentru a proteja lucrătorii şi întreprinzătorii europeni, în speță prin dezvoltarea unei strategii industriale”, a conchis Cutaş.

Sabin Cutaş cere Comisiei Europene să realizeze o listă a paradisurilor fiscale

COMUNICAT DE PRESA

 

Sabin Cutaş cere Comisiei Europene să realizeze o listă a paradisurilor
fiscale

 

Strasbourg, 21 noiembrie 2012,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri
economice şi monetare a Parlamentului European, a adresat astăzi o întrebare
scrisă
executivului european, referitoare la necesitatea combaterii
evaziunii fiscale
. Prin intermediul documentului, deputatul european cere
Comisiei să propună atât o definiţie europeană a paradisurilor fiscale, cât şi
o listă proprie a acestor tipuri de jurisdicţii.

 

„Conform unui studiu realizat de organizația Tax Justice
Network în luna iulie, fondurile deținute în paradisuri fiscale
reprezentau cel puțin 21 trilioane de dolari la sfârșitul anului 2010
.
Totodată, evaziunea fiscală cauzează statelor membre pierderi de aproximativ 1
trilion de euro în fiecare an
. Taxarea stă la baza bunei guvernări şi
este calea către dezvoltare. Paradisurile fiscale contribuie la creșterea
inegalității şi a sărăciei, la corodarea democrației, promovarea corupției,
subminarea reglementărilor financiare şi a creșterii economice”, a subliniat
europarlamentarul român în interpelarea transmisă Comisiei Europene.

 

„Parlamentul European a subliniat în repetate rânduri necesitatea
luptei împotriva evaziunii fiscale
, cu atât mai importantă în contextul de
criză
şi a propus o definiție a paradisurilor fiscale în cadrul
Regulamentului privind fondurile europene cu capital de risc. O
listă europeană a acestora lipsește însă în continuare
, iar instituții
precum Banca Europeană de Investiții continuă să fie criticate în mod repetat
pentru folosirea jurisdicțiilor necooperante prin intermediul proiectelor
finanțate”, a adăugat Sabin Cutaş.

 

În contextul în care lista Organizației pentru cooperare
şi dezvoltare economică şi cea a Grupului de acțiune financiară internațională
sunt considerate ca fiind insuficiente, eurodeputatul a dorit să afle dacă
executivul european va propune o
definiție europeană a paradisurilor fiscale şi
o listă proprie a acestora
.

 

USL-ul incepe sa-si faca simtita prezenta si in Diaspora

Un concept unanim acceptat era acela ca diaspora este fieful partidului democrat unde, cu regularitate, acesta castiga cel mai mare numar de voturi. Se stie si ca ultimul mandat, castigat de catre presedintele Traian Basescu, se datoreaza tot diasporei, care a inclinat brusc balanta ce parea ca-i surade candidatului Mircea Geoana.

Toate aceste date se pare ca sunt de domeniul trecutului si ca PDL-ul nu mai detine suprematia nici in afara granitelor, dovada fiind rezultatele de la recentul referendum, organizat pentru demiterea presedintelui in exercitiu, Traian Basescu.

In Germania, unde romanii dovedeau ca nu sunt interesati de politica din tara de origine, au venit in numar mare la urne, stand la coada chiar si in conditii de ploaie, demonstrand astfel ca a inceput sa le pese si de ceea ce se intampla acasa.

Nu este greu sa ne imaginam ca acest nou trend, unde 80% din romanii din diaspora, care s-au prezentat la vot, au optat pentru demiterea presedintelui, inseamna automat si un vot impotriva PDL-ului, sau ARD-ului, cum se numeste alianta din jurul presedeintelui Basescu, in ultima vreme.

O schimbare radicala, care poate fi pusa si pe seama greselilor din timpul guvernarilor PDL-ului, dar , fara indoiala, este si rodul unei mult mai bune comunicari a partidelor, care formeaza USL-ul, cu romanii din diaspora.

Chiar astazi am aflat despre succesul repurtat de catre trio-ul Avram Gal, Cristian David si Victor Socaciu, adica reprezentantii PC-ului, ai PNL-ului si PSD-ului, care, dupa o serie de deplasari in zonele Europei, cu mari concentrari de romani, au poposit si in Austria. Daca primii doi le-au vorbit romanilor veniti in numar mare, adica peste 1500 de persoane, Victor Socaciu, care nu uita niciodata ca pe langa parlamentar este si artist, i-a incantat cu unul dintre colindele sale atat de apreciate.

Se pare ca USL-ul a gasit calea potrivita catre inima romanilor din diaspora si ca pe 9 decembrie  nu se va mai baza doar pe alegatorii din Romania ci si pe cei din afara granitelor !

 

http://www.corectnews.com

Prezenti la Biserica Elim din Wiena

Avram Gal si Cristian David in fata a peste 1500 de romani, la Biserica Elim, din Viena, unde colegul lor de la USL, artistul si parlamentarul Victor Socaciu, a incantat audienta cu un foarte apreciat colind!

Dupa Irlanda, urmeaza Austria!

Cristian David si Gal Avram continua intalnirile cu romanii din Diaspora

Presedintele PC Diaspora Avram Gal in campanie
Alegeri parlamentare 2012: Candidatii USL pentru diaspora

Uniunea Social Liberala si-a finalizat listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie si a inregistrat candidaturile la Biroul Electoral Central. Astfel, USL are 452 de candidati – 406 in tara, 40 in Bucuresti si 6 in colegiile din diaspora – adica in toate colegiile posibile.
PSD are patru din cei sase candidati ai USL pentru diaspora, in timp ce PNL si PC au cate o candidatura.

Deputatul PSDVictor Socaciu candideaza in Colegiul 1 Camera Deputatilor, adica cel care reprezinta romanii cu domiciliul in tarile membre ale Uniunii Europene si in cele care se afla in spatiul Schengen. Social-democaratul vizeaza al doilea mandat consecutiv de deputat, dupa ce in 2008 a fost ales intr-un colegiu din judetul Mures. El il va avea de infruntat pe actualul deputat pentru diaspora, democrat-liberalul William Brinza.

Presedintele Organizatiei PSD Romania in Republica Moldova, Victor Alexeev, este nominalizarea PSD pentru Colegiul 2 Camera Deputatilor, cel care reprezinta romanii cu domiciliul peste Prut si in celelalte tari europene din afara UE si spatiului Schengen, dar si tarile din Asia cu exceptia celor din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. Contracandidatul acestuia, din partea PDL, va fi consilierul prezidential Eugen Tomac.

Interpreta de muzica populara Ionela Prodan Tanase, mama Anei-Maria Prodan, este candidatul PSD pentru Colegiul 3 Camera Deputatilor, cel in care sunt cuprinse tarile din America de Nord, America Centrala si de Sud, dar si din Oceania. Artista va incerca sa obtina postul de deputat in confruntarea cu actualul parlamentar pentru acest colegiu, deputatul PDL Mircea Lubanovici.

Ovidiu Alexandru Raetchi este nominalizat de PC pentru Colegiul 4 Camera Deputatilor, reprezentand romanii cu domiciliul in tarile din Africa si din Orientul Apropiat si Mijlociu – cele din lumea musulmana. Raetchi este presedintele Asociatiei “Tineri in actiune” si il va avea drept contracandidat pe notarul public Cristian Baturi, din partea PDL.

Senatorul Cristian David va candida din partea PNL pentru Colegiul 1 Senat, cel care cuprinde locuitorii tarilor din Europa. Presedintele Comisiei de Aparare din Senat incearca astfel sa obtina un mandat de parlamentar in respectivul colegiu, avand de infruntat candidatura actualului deputat pentru diaspora, democrat-liberalul Viorel Riceard Badea.

Vicepresedintele PSD Diaspora Adrian Anghel este nominalizarea USL pentru Colegiul 2 Senat, in care sunt inclusi romanii cu domiciliul in tarile din afara Europei. Reprezentant al organizatiei din SUA a PSD, Anghel il va avea drept contracandidat din partea PDL pe profesorul Eugen Roventa, profesor de matematica in Toronto, Canada.

Impartirea candidaturilor USL la nivel national s-a facut, asa cum era de asteptat, cu PSD si PNL luand cea mai mare parte a colegiilor. Astfel, social – democratii au primit 230 de colegii, PNL – 174, PC – 30 si UNPR – 18. PSD are aproape 51 la suta din totalul candidatilor, PNL – 38,5 la suta, PC – 6,6 la suta, in timp ce UNPR a primit 4,2 la suta din totalul candidaturilor USL
Printre cei care care au ales sa candideze in Capitala se numara liberalii Ludovic Orban, Eugen Nicolaescu si Calin Popescu Tariceanu sau social-democratii Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Rodica Nassar.
Cum vor fi organizate pieţele din România

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat miercuri că prin modificarea legislaţiei privind certificatele de producător agricol se doreşte delimitarea zonelor în care vor vinde direct producătorii de zonele în care vor vinde intermediarii, care vor avea probabil un adaos comercial.

“Încercăm să eliminăm intermediarii din pieţe, dar nu la modul de a încălca concurenţa. Vor fi zone în pieţele din România în care vor vinde direct producătorii agricoli şi zone în care vor vinde intermediarii. Consumatorul trebuie să ştie foarte clar care sunt produsele comercializate direct de producător şi care sunt produsele comercializate de intermediar, care probabil va avea un adaos comercial”, a menţionat Constantin.

Acesta a subliniat că proiectul de hotărâre de Guvern se află în dezbatere publică şi va urma cursul legislativ. “Cred că într-o perioadă destul de scurtă va fi aprobat în Guvern”, a mai spus Constantin.

 

http://www.realitatea.net

 

USL-ul este din ce in ce mai activ in diaspora

Presedintele PC-Diaspora, Avram Gal, si-a propus sa demonstreze ca cei care considera ca USL-ul nu se bazeaza pe romanii din afara granitelor, gresesc. Pentru a–si demonstra teoria, Avram Gal a strabatut Europa si America , de la un capat la altul si a incercat sa afle problemele cu care se confrunta comunitatile de romani de pe acele meleaguri. Bineinteles ca a infiintat si filiale ale partidului conservator in toate aceste locuri, iar ultima “isprava” de acest gen s-a petrecut chiar ieri, cand a luat fiinta cea mai recenta organizatie, adica cea a PC-Irlanda.

O echipa de oameni hotarati , in persoana lui Daniel Tothazan-presedinte, Isac Iacob Nelu-presedinte executiv si vicepresedinti Calin Ticudean, Viorel Crisan, Alin Apahidean, Bogdan Moldovan, , Ionut Jorj, Ionel Hategan si Dorel Trifan, vor conduce filiala PC din Dublin si, cu ajutorul organizatiei centrale de la Bucuresti, vor incerca sa rezolve problemele cu care se confrunta romanii din zona.

Alaturi de Avram Gal s-a aflat si senatorul Cristian David, care candideaza pentru un nou mandat din partea PNL-ului, aliatul fidel al partidului conservator, exact pentru a-i reprezenta pe romanii din diaspora.

Serviciu de alertare prin SMS pentru românii care călătoresc în străinătate. Ce informaţii vor primi turiştii

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate în ţări cu riscuri pentru securitatea sau siguranţa lor fizică ar putea fi alertaţi prin SMS privind riscurile la care se expun, cu ajutorul unui serviciu lansat, luni, la MAE, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Serviciul a fost realizat prin cooperarea MAE cu firmele de telefonie mobilă Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone. Cetăţenii români care călătoresc într-o astfel de zonă şi deţin un telefon mobil cu roaming la una dintre cele patru companii vor primi de la intrarea pe teritoriul ţării respective, pe lângă obişnuitul mesaj de bun-venit în limba maternă şi un SMS privind situaţia de risc şi informaţii privind datele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice a României şi ale MAE.

“Îmi plac aceste proiecte, când sectorul privat lucrează împreună cu cel de stat. Sper ca românii să beneficieze cât mai repede de acest serviciu (…) Vreau doar să felicit MAE şi cei patru mari operatori pentru un program care poate părea că nu va fi folosit de foarte mulţi oameni, dar cei care vor ajunge în aceste ţări, îl vor aprecia foarte mult“, a afirmat premierul.

El şi-a amintit că atunci când a fost în vizită în Afganistan, la Kandahar, nu a primit un astfel de SMS. “Sper ca data viitoare să primesc şi un astfel de SMS”, a spus premierul în engleză, râzând.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai companiilor menţionate şi ai Autorităţii de Reglementare în domeniul telefoniei mobile, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, şi reşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Ministrul Corlăţean a precizat că serviciul va funcţiona în ţări cu risc de conflict armat din Orientul Mijlociu, cum ar fi Siria, dar şi în ţări cu fenomene meteorologice şi naturale periculoase, cum a fost Islanda în timpul erupţiei vulcanului din urmă cu câţiva ani.

El a precizat că serviciul respectă legea privind protecţia datelor cu caracter personal, explicând că MAE nu va accesa baza de date cu caracter personal şi că operatorii de telefonie mobilă vor transmite mesajele de avertizare.

Potrivit lui Corlăţean, costurile serviciului sunt foarte reduse, datorită parteneriatului cu operatorii de telefonie mobilă, iar abonamentul lunar pe care îl va plăti MAE nu va depăşi câteva sute de euro pe lună.

MAE a mai încheiat în urmă cu două săptămâni şi un protocol de colaborare cu CNA privind difuzarea în media de stat TV şi radio a unor spoturi informative privind alertele de călătorie în ţări şi zone periculoase.

 

http://www.mediafax.ro

Bogdan Ciuca, vicepresedinte PC: Monarhia nu este un proiect viabil

Vicepresedintele Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca, se declara un adept al republicii, sustinand ca monarhia nu este, in acest moment, un “proiect viabil”.

“Eu sunt un adept al unei republici parlamentare, democratice. La ora actuala, in Romania, nu este momentul si nu ar putea functiona un asemenea tip de guvernare. Acum, monarhia nu este viabila”, a declarat Bogdan Ciuca pentru Ziare.com.

Liderul PC a exclus varianta unei eventuale modificari a Constitutiei, care sa prevada schimbarea formei de organizare a statului.

“La ora actuala nu putem discuta de un proiect de modificare a formei de organizare a statului, sa trecem la monarhie”, a adaugat Ciuca.

In schimb, deputatul PC este de acord ca o colaborare cu Casa Regala ar fi utila pentru Romania.

“Nu cred ca este cazul sa excludem o colaborare benefica Romaniei, decenta si respectabila, cu reprezentantii acestei institutii in Romania. Cred ca exista un potential important care poate fi utilizat in diplomatia externa, ce este de apreciat trebuie apreciat”, a spus Ciuca.

Miercuri, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a reafirmat apasat optiunea pentru schimbarea formei de guvernamant a Romaniei.

“O monarhie constitutionala este forma cea mai convenabila de guvernare pentru o tara ca Romania”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu: Monarhia este forma cea mai convenabila pentru Romania

Sustinerea pentru monarhie a liderului PNL este considerata “respectabila” de catre vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca.

“Optiunea lui Crin Antonescu este respectabila. Este optiunea unui lider politic, insa nu cred ca este realizabila”, a comentat Ciuca.

PNL si PC formeaza impreuna Alianta de Centru-Dreapta, parte a Uniunii Social Liberale. De asemenea, nici PSD nu este in favoarea monarhiei. Senatorul PSD Dan Sova, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, a declarat, miercuri, la Digi 24 ca “optiunea PSD este republicana”.

“Optiunea mea este evident republicana. Optiunea PSD e republicana. Judec intr-o cheie in care nu pot sa vaduvesc cetateanul roman de posibilitatea de a-si alege liderul national. Optiunea moderna mi se pare esentiala pentru o viata democratica,” a declarat Sova.

 

http://www.ziare.com

COMUNICAT DE PRESA: Sabin Cutaş a pledat pentru o reală securitate energetică in relațiile UE-Rusia

Strasbourg, 26 Octombrie 2012,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a pledat pentru includerea unui capitol privind energia obligatoriu din punct de vedere juridic, precum si a unui capitol privind dezvoltarea durabila in noul Acord UE-Rusia. Intervenția deputatului european a avut loc in cadrul dezbaterii din plenul PE privind relațiile UE-Rusia după aderarea acesteia la OMC.

 

Potrivit europarlamentarului român: “Aderarea Rusiei la OMC, la capătul a 18 ani de negocieri, oferă o nouă perspectivă asupra relaţiilor cu Uniunea Europeana, pana acum caracterizate de o asimetrie a schimburilor comerciale. Astfel, Rusia şi-a luat angajamentul de a-şi alinia regulile şi practicile comerciale la standardele OMC, în special în ceea ce privește tratamentul non-discriminatoriu pentru importurile de bunuri şi servicii, asigurarea transparentei în implementarea măsurilor comerciale, reducerea subvențiilor agricole şi îmbunătățirea drepturilor de proprietate intelectuală. Consider că eforturile Rusiei în această direcție sunt substanțiale, iar o implementare cât mai rapidă a acestor angajamente va facilita comerțul cu statele membre OMC, va încuraja crearea de noi locuri de muncă şi va contribui la creșterea PIB-ului Rusiei.”

 

În același timp, decizia de a face parte dintr-o organizație internațională cu caracter comercial înseamnă nu doar avantaje, ci şi respectarea unor reguli stabilite de comun acord. De aceea, măsurile arbitrare de tipul interdicției importurilor de animale provenind din Uniunea Europeană trebuie evitate pe viitor“, a declarat Sabin Cutaş.

 

“Trebuie avut în vedere, în egală măsură, faptul că negocierile pentru un nou Acord UE-Rusia vor gravita în jurul obligațiilor OMC asumate de către ambele părți, acestea fiind un bun prilej pentru a stabili principii şi obiective comune în domeniul comerțului. Susțin, în acest sens, ideea includerii în noul acord a unui capitol substanțial şi obligatoriu din punct de vedere juridic privind energia, cu scopul de a asigura o piață a energiei transparentă şi non-discriminatorie, precum şi a unui capitol privind dezvoltarea durabilă, prin intermediul căruia să încurajăm Rusia să respecte atât drepturile omului și drepturile lucrătorilor, cât şi standardele de mediu internaționale”, a conchis deputatul european.

La Multi Ani, Majestate!

Cu ocazia fericitului eveniment pe care-l reprezinta Ziua de Nastere a Majestatii Voastre, Partidul Conservator – Diaspora va ureaza un sincer ”
La Multi Ani”!

De peste noua decenii Majestatea Voastra a reusit sa faca istorie pentru poporul roman si pentru tara noastra.

Dumnezeu sa va binecuvanteze, Majestate, iar poporul roman sa aiba sansa sa se bucure de protectia si indrumarea Casei Regale.

 

Presedinte

Gal Avram

COMUNICAT DE PRESA Uniunea Bancara: Sabin Cutaș pledează pentru drepturi egale de vot pentru statele membre UE

Strasbourg, 23 Octombrie 2012,

 

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, a cerut, în cadrul plenului forului legislativ european, clarificarea modului în care statele non-euro cu o pondere dominantă a băncilor din zona euro în economiile lor vor putea participa efectiv la noul Mecanism de Supraveghere Bancară. În acest context, deputatul european şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la riscul de fragmentare a pieței unice între ţări participante şi non-participante la Uniunea Bancară şi a pledat pentru drepturi egale de vot pentru toate statele membre în cadrul noii structuri de supraveghere.

 

“Doresc să salut acordul cu privire la supravegherea bancară la care s-a ajuns în cadrul recentului summit european. O supraveghere mai strictă a activităților bancare este indispensabilă pentru a putea evita repetarea crizelor bancare, dar şi pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a deponenților”, a declarat Sabin Cutaş.

 

Cu toate acestea, modalitatea în care statele membre vor putea participa la Mecanismul Unic de Supraveghere trebuie clarificată, în special în ceea ce privește statutul ţărilor non-membre euro. Nu trebuie să ignorăm decalajul dintre dimensiunea transfrontalieră a activităților băncilor şi supravegherea acestora doar la nivel național. În România, capitalul bancar provenind din zona euro are o pondere de aproximativ 80%“, a subliniat deputatul european.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să ne întrebăm cum vom putea asigura integritatea pieței unice, dacă vom diviza Uniunea Bancară în ţări participante şi non-participante. De aceea, pledez pentru drepturi egale pentru toate statele membre în cadrul noii structuri de supraveghere, inclusiv în ceea ce privește dreptul de vot“, a conchis europarlamentarul român.S&D

 

Grupul Alianţei Progresiste a SOCIALIŞTILOR & DEMOCRAŢILOR din Parlamentul European

 

DELEGAŢIA ROMÂNĂ

Conservatorii vor şi un candidat pentru Senat în judeţul Suceava

Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, a anunţat că îşi doreşte şi un candidat pentru Senat într-un colegiu din judeţul Suceava, după ce  conservatorii au obţinut deja o candidatură pentru Camera Deputaţilor. Daniel  Constantin ne-a declarat în cursul zilei de ieri că în urma negocierilor din  cadrul USL, conservatorii au reuşit să obţină o candidatură în unul dintre  colegiile pentru Senat din judeţul Suceava, fără a nominaliza care este acest  colegiu. Liderul PC Suceava a spus că viitorul candidat al conservatorilor din  acest colegiu va fi validat în şedinţa de astăzi a Biroului Politic Central,  urmând ca acesta să participe la lansarea oficială la nivel naţional a  candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare de pe Naţional Arena. „În cadrul  USL s-a discutat să nominalizăm un candidat şi într-un colegiu de Senat din  judeţul Suceava, considerat eligibil”, a spus Daniel Constantin. Este posibil ca  nominalizarea unui candidat PC pentru un post de senator de Suceava să se facă în Colegiul Siret – Rădăuţi, acolo unde liberalii l-au desemnat deja candidat pe  fostul deputat Mihai Sandu Capră.

Daniel Constantin a mai adăugat că în Colegiul pentru Camera Deputaţilor  Suceava 2, care a revenit conservatorilor, va candida preşedintele PC Suceava,  consilierul local Paul Rusu.

 

http://www.monitorulsv.ro

CRIN ANTONESCU şi DANIEL CONSTANTIN, în exclusivitate, la REALITATEA LA RAPORT
Astăzi, într-un miting grandios, de pe cel mai mare stadion al ţării, USL iese in Arena
cu cei mai buni luptători: Candidaţii pentru Alegerile
Parlamentare!
Un obişnuit al tribunelor, Gigi Becali, dar şi doi oameni de catedră, istoricul Vlad Nistor şi politologul Daniel Barbu, fac parte din aceeaşi echipă! Cine completează lotul pentru parlamentare şi cum explică USL-ul candidaturile-surpriză?

Află în această seară, în exclusivitate, de la Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi de la Ministrul Conservator, Daniel Constantin.

De la ora 21:00,

În Realitatea la Raport!

Cu Andreea Creţulescu şi Rareş Bogdan.

 

http://www.realitatea.net

Irlanda, care preia din 2013 preşedinţia Consiliului UE, susţine aderarea României la Schengen

Ambasadorul Republicii Irlanda la Bucureşti, Oliver Grogan, a reiterat, într-o întâlnire cu secretarul de stat al MAI Marian Tutilescu, sprijinul ţării sale pentru aderarea României la Schengen, Irlanda urmând să preia, din 2013, preşedinţia Consiliului UE.

Şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, Marian Tutilescu, l-a primit, marţi, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), pe ambasadorul Republicii Irlanda la Bucureşti, Oliver Grogan.

În cadrul discuţiilor au fost prezentate obiectivele României privind aderarea la spaţiul Schengen, în contextul preluării de către Republica Irlanda a preşedinţiei Consiliului UE, începând din anul 2013, se arată într-un comunicat de presă al MAI remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Şeful Departamentului Schengen a subliniat faptul că România şi Bulgaria au îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen. “Oficialul irlandez a reiterat sprijinul ţării sale pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a precizat MAI.

Totodată, cei doi oficiali au analizat priorităţile viitoarei preşedinţii irlandeze a Consiliului UE, din sfera afacerilor interne şi în special chestiunile legate de implementarea Registrului cu numele pasagerilor (PNR UE), combaterea traficului de droguri, extinderea UE, partea română exprimând disponibilitatea de a coopera în vederea atingerii obiectivelor comune.

Ministerul de Externe arăta, în septembrie, că majoritatea statelor membre continuă să susţină ferm aderarea României la spaţiul Schengen, Olanda şi Germania arătând că aşteaptă pentru luarea deciziei raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare din decembrie al Comisiei Europene.

De asemenea, MAE menţiona că Belgia şi-a exprimat susţinerea pentru aderarea României, cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta la Bruxelles.

“Din contactele diplomatice avute, a rezultat că majoritatea statelor membre continuă să-şi exprime sprijinul ferm pentru aderarea României, considerând acest pas firesc şi meritat. România îşi menţine obiectivul legitim de a adera la Spaţiul Schengen şi va continua demersurile necesare în această direcţie, pe baza formulei de compromise franco-germane vizând aderarea în două etape”, mai arăta MAE.

Preşedintele Traian Băsescu declara, după întrevederile de la Bruxelles cu oficialii UE, că în discuţii s-a exprimat convingerea că cel mai târziu în luna decembrie se va lua o decizie cu privire la data aderării la Schengn.

Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene a anulat reuniunea din 19-20 septembrie a Consiliului JAI din lipsă de “subiecte substanţiale”, însă aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi pe agenda reuniunii JAI din 25-26 octombrie, declara, pentru MEDIAFAX, Nikos Christodoulides, purtător de cuvânt al Preşedinţiei cipriote a UE.

 

http://www.mediafax.ro

O senatoare franceză propune ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Senatoarea Aline Archimbaud (EELV) a lansat miercuri o campanie în favoarea ridicării restricţiilor măsurilor tranzitorii care interzic accesul pe piaţa muncii familiilor aflate în dificultate provenind din România şi Bulgaria.

Iniţiativa, originală prin demersul economic şi pragmatic, schimbă radical abordarea în dezbaterile legate de imigranţii de etnie romă.

“Deschiderea pieţei muncii pentru circa 20.000 de persoane, inclusiv copiii, nu va avea nicio incidenţă asupra şomajului”, a declarat Aline Archimbaud, evocând familiile române şi bulgare, majoritatea de etnie romă, care trăiesc în condiţii dificile în Franţa. Ea a depus miercuri un proiect de rezoluţie îndemnând Guvernul să renunţe la măsurile tranzitorii care impun numeroase taxe şi demersuri administrative angajatorilor interesaţi să recruteze muncitori români sau bulgari, informează publicaţia electronică Lagazette.fr.

“Locurile de muncă reprezintă cheia care permite familiilor să îşi găsească locuinţe şi să elibereze locul din cartierele sociale pentru cei care trăiesc la limită în adăposturi precare, de unde sunt adesea alungaţi”, a declarat o sursă din cadrul Primăriei Strasbourg.

“Ţinând cont de programul încărcat al Parlamentului, propunerea noastră va fi votată în toamnă”, a anunţat senatoarea, care reia într-o manieră pragmatică programul promovat de pestre zece ani de către unele organizaţii care îi reprezintă pe romi.

“Cu cât se prelungeşte mai mult problema traiului în tabere clandestine, cu atât mai mult consecinţele nefaste se vor propaga în toate domeniile. Condiţiile de viaţă precare favorizează activitatea traficanţilor care exploatează sărăcia oricărei populaţii”, insistă Archimbaud, evocând timpul şi efortul necesar unui angajator în vederea angajării unei persoane.

“Eliminarea măsurilor tranzitorii nu va rezolva toate problemele. Dar va deschide noi căi care vor oferi perspective tinerilor”, oferindu-le educaţie, iar “locurile de muncă sunt de asemenea o condiţie indispensabilă pentru a aborda problema taberelor ilegale şi a locuinţelor”, insistă senatoarea.

http://www.mediafax.ro

Conducerea Partidului Conservator a validat lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare

Partidul Conservator a validat, marţi, în Biroul Executiv Central, lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, a anunţat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Bogdan Ciucă.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, va candida la parlamentarele din acest an pentru un nou mandat de senator, în colegiul din sectorul 4 al Capitalei pe care l-a reprezentat în ultimii patru ani. “Dl. Voiculescu va candida. Din punctul nostru de vedere nu s-a pus niciodată o altă problemă, în colegiul unde a candidat şi în urmă cu un mandat, la Bucureşti, şi pe care l-a reprezentat în ultimii patru ani”, a precizat Ciucă.

De asemenea, preşedintele PC, Daniel Constantin, va candida pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din Argeş.

Bogdan Ciucă va candida la Galaţi, pentru un nou mandat de deputat.

Conservatorii, care vor avea 21 de candidaţi la Camera Deputaţilor şi Senat pe locurile eligibile, şi-au menţinut pe listă toţi actualii parlamentari.

Astfel, între candidaţii PC pentru Camera Deputaţilor se mai află Maria Grapini – Timişoara, Damian Florea – Bucureşti, Constantin Avram – Bacău, Georgică Dumitru – Dâmboviţa. Pentru Senat vor candida Eugen Durbacă – la Galaţi, Mircea Banias – la Constanţa, Vasile Nistor – Bacău, Şerban Rădulescu – Cluj, Mihai Niţă – Olt, Vasile Drăguşanu – Neamţ, Cornelia Negruţ – Maramureş.

“Mâine este un moment important pentru USL – prezentarea publică a candidaţilor. Astăzi, în cadrul Biroului Executiv au fost validate pe de o parte colegiile la nivel de organizaţii judeţene şi 99 la sută din numele persoanelor care vor candida în acestea”, a precizat Bogdan Ciucă, care a menţionat că PC speră într-o campanie electorală pozitivă, în care cuvântul de ordine este “decenţa”.

El a arătat că nu au existat probleme în privinţa candidaţilor şi a menţionat că obiectivul numărul unu al PC este ca USL să obţină scorul necesar pentru o viitoare guvernare.

Bogdan Ciucă a mai spus că departamentele partidului lucrează la un proiect – program cu priorităţi pe fiecare domeniu, care să fie parte a viitorului program de guvernare al USL, proiect la care specialiştii conservatori colaborează “extraordinar” cu cei ai PSD şi PNL.

“A fost o perioadă grea şi nefericită pentru România, în care fosta guvernare a fost axată pe tăieri de venituri, pe măsuri ineficiente gen ‘tăiem de la pensionari să ducem la autostrăzi supraevaluate care nu au mai fost construite niciodată’. În această perioadă guvernarea USL a reuşit să repare câte ceva şi fac referire la acele spitale care au fost redeschise, la recuperarea acelor bani pentru pensionari şi funcţionarii publici. Avem un proiect extrem de aşezat şi susţinut de profesionişti în domeniile educaţiei, sănătăţii, financiar. Mediul de afaceri are nevoie de sprijin, pensionarii au nevoie de sprijin şi un guvern are datoria să-şi reprezinte nu SRL-urile din partidele care-l compun, ci populaţia care direct sau indirect i-a ajutat să ajungă în acele funcţii”, a spus purtătorul de cuvânt al PC.

Potrivit lui Ciucă, USL va câştiga alegerile parlamentare, important fiind ca scorul să fie cât mai consistent şi să arate susţinerea masivă populară.

De altfel, Ciucă spune că proiectul USL reprezintă cea mai importantă forţă politică post-revoluţionară, în care partidele au lăsat la o parte orgoliile şi şi-au dat mâna în cadrul acestuia.

“PC va contribui în această perioadă, şi după alegeri, pentru ca acea guvernare la care ne aşteptăm cu toţii să fie una nu împotrivă sau pentru o persoană, ci strict pentru populaţia care ne dă acest vot peste două luni. Ne bucurăm că după aproape şapte ani de zile de bătălie în care să reducem TVA la produsele alimentare de bază am reuşit să obţinem o declaraţie a actualului guvern că această propunere va fi prioritară în Guvernul următor şi vom avea în vederea acest lucru în croirea bugetului pe anul următor. Şapte ani am încercat să rezolvăm această problemă, nu pentru că aşa am vrut noi, ci pentru că este nevoie de ea”, a spus Ciucă, care a argumentat că în toate ţările Uniunii Europene taxa pe valoarea adăugată la produsele alimentare de bază este mai mică sau chiar zero.

El a arătat că, în comparaţie cu celelalte produse, este anormal ca într-o “Românie săracă şi sărăcită” TVA la pâinea pe care o cumpără cei 90 la sută dintre pensionarii cu venituri de sub 1.000 de lei să fie egal cu TVA la bijuterii sau la hainele de blană.

“Produsele care ţin de supravieţuire trebuie să aibă un TVA diferenţiat ca să le facă accesibile. În Anglia, produsele alimentare de bază au TVA zero, în toate celelalte ţări europene este de maxim 8 la sută, numai în România este de 24 la sută, ceea ce e de neacceptat. (…) Întotdeauna bogaţii s-au descurcat, şi-au micşorat profitul. Vom da sprijin mediului de afaceri, vom încerca să încurajăm mediul de afaceri pentru a crea locuri de muncă şi indirect să ajutăm populaţia săracă”, a spus deputatul PC. AGERPRES