Filiala PC Almeria

Conducere PC Almeria

Presedinte

DETESAN Gabriel

Tel: +34642841883

Filiala Partidului Conservator Spania

Constituirea filialei Partidului Conservator din Spania

In perioada 19-21 august 2011, domnul Gal Avram, Presedintele Departamentului Diaspora al Partidului Conservator s-a deplasat in Spania in zonele Valencia si Castillon pentru intalniri si discutii cu romanii din diapora.

La intalniri au participar peste 50 persoane, interesate sa prezinte problemele grave cu care se confrunta in urma adoptarii masurilor privind restrangerea dreptului la munca pentru cetatenii straini adoptate recent de guvernul spaniol si sa afle pozitia Prtidului Conservator si a Uniunii Social Liberale in principalele domenii ale vietii economico-sociale si masurile pe care opozitia le are in vedere pentru a scoate tara din criza.

Participantii au fost extrem de indignati de slaba reactie a autoritatilor romane la anuntul guvernului spaniol privind restrangerea dreptului la munca, cu precadere pentru minoritatea cea mai numeroasa din Spania, care a contribuit masiv la cresterea bunastarii in aceasta tara in anii precedenti. Reprosand Presedintelui Basescu ca a i-a vizitat doar cand a avut nevoie de voturi, ei si-au exprimat dezacordul fata de trimiterea unui ministru neexperimentat, proaspat numit, in vederea rezolvarii acestei importante probleme. Au aratat, cu exemple concrete, ca masurile nu s-au limitat doar la romanii fara acte ci s-au extins si la cei cu acte in regula, si au solicitat analiza aprobarii unor masuri similare in cazul firmelor spaniole prezente din Romania.

Foarte nemultumiti s-au aratat de asemenea de activitatea Consulatului Castellon, a caror angajati nu raspund la telefon si trateaza necorespunzator solicitarile cetatenilor romani. Taxele excesiv de mari (unele traduceri costa 480€), cozile interminabile incepand de la ora 4 dimineata, primirea documentelor de calatorie dupa minim 3 luni de la aplicare, sunt argumente in plus ca romanii sa se simta lipsiti de sprijin in fata autoritatilor spaniole.

In legatura cu votul prin corespondenta, dezaprobarea a fost unanima, solicitandu-se ca in locul sau sa fie infiintate mai multe sectii consulare in zonele populate masiv de romani. S-a aratat ca sistemul votului prin corespondenta nu poate fi aplicat in cazul minoritatii romane, datorita schimbarii frecvente a domiciliului in functie de oferta de lucru, imposibilitatii constituirii unei baze de date reale si pericolului inlocuirii informatiilor la zi cu date prelevate din alte surse (puncte vamale, recensamant etc) care pot foarte usor alimenta suspiciuni de frauda. Cu aceasta ocazie Presedintele Departamentului Diaspora a aratat ca Partidul Conservator este pregatit ca, la viitoarele alegeri, prin intermediul filialelor sale din diaspora, sa ofere un sprijin solid in toate sectiile de votare din strainatate, in vederea desfasuraii unui process de vot corect si transparent.

Totodata s-a propus participarea unor candidati romani la viitoarele alegeri pentru administratia locala, pentru posturi de consilieri in cadrul primariilor, fie ca independenti fie sub umbrela unor partide/formatiuni cu care Partidul Conservator va semna intelegeri corespunzatoare.

In urma intalnirii, desfasurata la hotelul Dona Lola a fost aleasa conducerea filialei Partidului Conservator din Castellon din randul romanilor respectati in cadrul comunitatii care si-au declarat adeziunea fata de doctrina conservatoire si sprijinul pentru politica partidului condus de presedintele Daniel Constantin. Presedinte al filialei Castellon a fost ales domnul Avram Miclea iar presedinte executiv domnul Robert Ciobanu. Au fost de asemenea alesi sase vice presedinti, un secretar general si un trezorier.

Departamentul Diaspora urmareste organizarea, pana la sfarsitul anului, de alegeri in principalele zone ale comunitatii romanesti din strainatate astfel incat, la momentul alegerilor, cetatenii romani aflati la munca sau stabiliti in strainatate sa poata participa si exprima liber optiunea privind viitorul tarii.

 

Conducerea filialei Partidului Conservator Spania

 

Presedinte: Avram Miclea

Presedinte executiv: Ciobanu Robert

Prim Vice Presedinte: Stelian Florin

Vice Presedinte: Albu Giani Iulian 

Vice Presedinte: Marian Toader

Vice Presedinte: Catinas Daniel Florin

Vice Presedinte: Gabi Muresan

Vice Presedinte: Corojan Claudiu

Vice Presedinte: Jimon Cristian

Secretar General: Ciobanu Alina

Trezorier: Brandusoiu Mihaela