Gal AVRAM, Presedintele PC Diaspora, ia pozitie contra declaratiilor rasiste ale ministrului britanic de externe, Theresa MAY, prin care se pronunta pentru introducerea vizelor de intrare in Marea Britanie, pentru cetatenii romani si bulgari

                                        COMUNICAT

 

Departamentul Diaspora al Partidului Conservator constata cu surprindere ca Marea Britanie,
prin vocea ministrului sau de interne, d-na Theresa MAY, intentioneaza sa
recurga la mijloace anti-europene pentru a stopa asa-zisul pericol de ocupare a
locurilor de munca ale britanicilor, de catre romani si bulgari. Este vorba
despre o propunere de-a se reintroduce vizele de intrare, in Anglia, pentru o
parte a cetatenilor Uniunii Europene, respectiv doar pentru noi si vecinii de
peste Dunare. Daca temerea englezilor era intr-adevar doar pentru locurile lor
de munca, asa cum declara d-na ministru, s-ar fi propus masuri de
restrictionare a pietei fortei de munca, restrictii cu care, din pacate,
romanii s-au mai confruntat pana acum si nu cele de reintroducere a vizelor, ca
in perioada de pre-aderare a Romaniei la U.E.

In acest context, Departamentul Diaspora al Partidului Conservator solicita
guvernului Marii Britanii sa se pozitioneze clar impotriva ideilor unuia dintre
membrii cabinetului, care, in plina criza mondiala, cand unitatea Uniunii
Europene este mai importanta ca oricand, ar dori ca tara sa ia distanta fata de
politica Brussels-ului, crezand, in mod total gresit, ca singuri le va fi mai
bine.

 

Presedinte                                     Vicepresedinte

Gal Avram                                Bogdan Nicolae Ionescu

Presedintele PC Diaspora Gal Avram solicita Ministerului Afacerilor Externe sa intervina de urgenta pentru acordarea intregului sprijin in vederea clarificarii si rezolvarii situatiei acestora.

 

                                                COMUNICAT

 

Departamentul Diaspora al Partidului Conservator, luand act, prin intermediul mass-media, de arestarea în Indonezia, in data de 09.09.2012, a patru tineri romani: Titel Maghiar, cu vârsta de 38 de ani, Ionuţ Maghiar, de 33 de ani,  Sergiu Berci, de 35 de ani, și Denis Daniel Ross, de 36 de ani. Cei patru romani faceau parte din Organizatia The Christian and Missionary Aliance .  Acestia au fost ridicati abuziv din aeroport de catre autoritatile indoneziene , fiind suspectati ca făceau tranzacţii de Biblii în Insula Maluku, în Ambon. Solicitam  Ministerului Afacerilor Externe sa intervina de urgenta prin reprezentantii Ambasadei României în Republica Indonezia pentru acordarea intregului sprijin in vederea clarificarii si rezolvarii situatiei acestora.


 

 

                                                Presedinte PC – Diaspora

                                                                   Avram Gal 

Patru romani arestati in Indonezia pentru ca au distribuit biblii

 

                                                    COMUNICAT

 

Departamentul Diaspora al Partidului Conservator, luand act, prin intermediul mass-media, de arestarea în Indonezia, in data de 09.09.2012, a patru tineri romani: Titel Maghiar, cu vârsta de 38 de ani, Ionuţ Maghiar, de 33 de ani,  Sergiu Berci, de 35 de ani, și Denis Daniel Ross, de 36 de ani pe motivul ca făceau tranzacţii cu Biblii în Insula Maluku, în Ambon, solicita Ministerului Afacerilor Externe sa intervina de urgenta prin reprezentantii Ambasadei României în Republica Indonezia pentru verificarea datelor si in cazul confirmarii acestora, pentru acordarea intregului sprijin in vederea clarificarii si rezolvarii situatiei cetatenilor romani.

 

 

                                                Presedinte PC – Diaspora

                                                                   Avram Gal

 

Noutati

Semnare protocol ACD – PSD ( Uniunea Social Liberală )

Viziunea economica USL (download)

AGRICULTURA – PRIORITATE NATIONALA-USL

Agricultura – Prioritate nationala USL (download)

Maria Grapini, vicepresedinte PC: După doi ani de criză, guvernanţii întorc spatele industriei autohtone

 După mai bine de doi ani de criză economică, IMM-urile, mai ales cele din domeniul industriei, sunt împovărate de taxe şi impozite, de lipsa de capital, de lipsa de lichidităţi, multe din ele neputând continua. Deşi Guvernul şi parlamentarii Puterii au fost sesizaţi de nenumărate ori că industria şi IMM-urile trebuie să aibă politici sectoriale distincte, pentru a fi competitivă şi a se dezvolta, guvernanţii ignoră una din cele mai importante probleme existente pe termen lung a industriei. Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, a făcut un studiu comparativ a semestrului doi din 2010 cu semestrul doi din 2009 pe principalii indicatori care arată starea mediului de afaceri iar rezultatul arată că starea IMM-urilor a devenit în 2010 nesatisfăcătoare. Din păcate, acesta este modul serios în care tratează actuala Putere industria românească.

Atunci când industriaşii români au cerut să se aplice strict reglementarea de control a calităţii, cantitaţii dar şi etichetării ţării de provenienţă la toate importurile, probabil Puterea era preocupată cum să-şi împarta banii, fondurile naţionale şi europene, în timpul care le-a mai rămas. Acum piaţa este invadată de produse subevaluate, contrafăcute, nefiscalizate, care omoară producătorul roman obligat să plăteasac taxe şi impozite fără să primească rambursarile de la stat în termen de 30 de zile, aşa cum prevede directiva europenă pe care Guvernul României refuză să o asimilize.

 

Vicepreşedintele PC, Tudor Ciuhodaru: Cerem printr-un proiect legislativ ca persoanele care dau apeluri false la 112 să fie pedepsite

 Vicepreşedintele PC, Tudor  Ciuhodaru, cere printr-un proiect legislativ, ca persoanele care dau apeluri false la 112 să fie pedepsite cu munca în folosul comunităţii. Deputatul a iniţiat un pachet de măsuri legislative ce vizează îmbunătăţirea accesului la sistemul de urgenţă şi cere ca acestea să fie adoptate în regim de urgenţă pentru reducerea numărului de morţi evitabile.

„Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană. Apelurile de urgenţă sunt destinate adesea salvării de vieţi întrucât marea majoritate a acestor apeluri sunt transferate către ambulanţă. Vorbim de 64,70% din apelurile date la 112 ajung la salvare, 23,54% la poliţie, 10,73% la pompieri si 0,91% la jandarmerie. Constatăm cu îngrijorare că din cele 4.7 milioane de apeluri la 112 din primul trimestru din acest an 74,10 % sunt false, în creştere faţă de 2010 când 73,78 % din cele 21,2 milioane de apeluri au fost false.

 Vrem ca fiecare român să aibă o şansă atunci când suna la 112, iar ambulanţele să nu mai fie dirijate inutil. Acest proiect legislativ prevede ca persoanele care trimit serviciile de urgenţă spre destinaţii inexistente să fie pedepsite cu munca în folosul comunităţii, eventual să participe la igienizarea staţiilor de ambulanţă.

Acest proiect legislativ face parte dintr-un pachet de măsuri menit îmbunătăţirii asistenţei de urgenţă alături de legea ce prevede achiziţionarea de 8 elicopetere SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare precum şi de defibrilatoare care să fie amplasate în spaţiile publice.

Sper ca măcar acum, după desfiinţări şi comasări ce se dovedesc în fiecare zi dezastruoase, sănătatea să nu aibă culoare politică şi ca parlamentarii să voteze pentru resuscitarea sistemului medical românesc”.

 

 

USL a castigat alegerile pentru Primaria Baia Mare. Credeti ca USL are puterea de a scoate PDL din carti la alegerile locale din 2012?