Mesaj Presedinte Diaspora Gal Avram


La ora actuală un mare număr de cetăteni români, peste 2,5 milioane, trăiesc în afara granitelor tării.

Indiferent unde trăiesc cetătenii români, statul nostru are datoria să-i ocrotească si să-i sprijine atât moral, juridic, dar si material, pentru a se integra cât mai bine în comunitătile unde se află acestia.

Acesta este principalul motiv pentru care îmi propun să întocmesc un plan de măsuri concrete, care să conducă la schimbarea treptată a acestei imagini negative, pentru început la nivelul U.E., unde se află cel mai mare număr de cetăteni români. Se cunoaste faptul că ambasadele României au sarcina principală în acest domeniu, însă austeritatea bugetelor din ultimii ani face ca promovarea făcută de către misiunile noastre diplomatice să fie mai mult simbolică si în acest context doresc să vin cu solutii viabile, care să suplinească activitatea ministerului nostru de externe.

Toti românii din diapora pot beneficia de sprijin material, atât din partea autoritătilor române, dar si de la statele unde trăiesc. Multi dintre acestia nu-si cunsc drepturile si eu îmi propun să promovez si să mediatizez modul în care, Institutul Cultural Român, Departamentul Românilor de Pretutindeni , din cadrul MAE, U.E., sau chiar tările unde românii trăiesc, au obligatia de-ai sprijini pentru realizarea unor proiecte de interes national.

Cu prietenie,
Gal Avram

PARERI:


Cine suntem


Partidul Conservator: www.partidulconservator.ro

Doctrina: Click Aici!

Cartea Valorilor: Click Aici!

Statutul PC: Click Aici!

Structura Organizatorica: Click Aici!